Vizitator catalinmm Postat Noiembrie 26, 2014 Partajează Postat Noiembrie 26, 2014 Buna ziua, Sunt nou pe acest forum, daca o sa spun ceva gresit sau nu sunt in topic nu ma supar ca acesta sa fie sters. Am nevoie de ajutor pentru un automat finit, acesta reprezinta o parte dintr-un proiect, proiectul cu totul se numeste Termostat digital pentru centrala termica. Eu am de facut o reprezentare a automatului finit cu porti NOR, voi atasa o poza a intregului proiect, va cer ajutorul deoarece nu inteleg cum pot reprezenta un automat prin porti logice,daca aveti intrebari puteti sa imi spuneti. Mentionez ca am cunostinte de electronica, si acest proiect este unul pentru facultate. Link spre comentariu
UDAR Postat Noiembrie 26, 2014 Partajează Postat Noiembrie 26, 2014 (editat) La repezeală aș vedea două posibilități : 1. Să implementezi doar CLC-ul cu porți NOR , ceea ce e mai uman . Bineînțeles că trebuie să cunoști diagrama de stări. 2. Să implementezi și registrul - cu bistabili D sau JK , deasemenea realizați cu porți NOR . E ceva mai complex dar e fezabil . PS . Acum am văzut pe schemă - e Astabil , nu Monostabil! Editat Noiembrie 26, 2014 de UDAR Link spre comentariu
Vizitator catalinmm Postat Noiembrie 26, 2014 Partajează Postat Noiembrie 26, 2014 O sa implementez CLC-ul, dar ce diagrama de stari ar trebuii sa cunosc? Link spre comentariu
UDAR Postat Noiembrie 26, 2014 Partajează Postat Noiembrie 26, 2014 (editat) Diagrama de stări a automatului , desigur. Adică succesiunea stărilor de ieșire prin care trece automatul la fiecare semnal de ceas - în funcție de intrări și de starea anterioară. Eu am făcut materia asta acu vreo 35 de ani , nu știu cum se predă acum. Această diagramă - dacă nu e dată prin temă - rezultă din restul proiectului . Eu nu știu ( pentru că nu ne-ai spus ) ce trebuie să facă proiectul , deci nu pot ajuta. De fapt ne-ai spus cum se numește dar pentru un inginer asta e beletristică - trebuie definite intrările , ieșirile , operațiile care trebuiesc efectuate . Abia apoi se poate defini automatul. Editat Noiembrie 26, 2014 de UDAR Link spre comentariu
Vizitator catalinmm Postat Noiembrie 26, 2014 Partajează Postat Noiembrie 26, 2014 Multumesc pentru raspuns, proiectul este strict teoretic nu va fi pus in practica, iar despre date acestea sunt toate datele care le am, pur si simplu automatul trebuie reprezentat prin porti logice NOR. Va trebui sa il reprezint prin toate combinatiile unei porti NOR si sa ii determin comportamentul. De ex. daca o intrare este 1 logic iar cealalta tot 1 logic iesirea va fi 0 logic si asa mai departe. Link spre comentariu
UDAR Postat Noiembrie 26, 2014 Partajează Postat Noiembrie 26, 2014 Am presupus că proiectul e teoretic . Cu automatul , se pare că mai ai nelămuriri. Diagrama de stări e una , tabela de adevăr a unei porți e alta . Mai citește . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum