Vizitator DJshalupy Postat Decembrie 30, 2006 Partajează Postat Decembrie 30, 2006 am un subwoofer de 240W rms pe 4 OHMI si o statie sony de 2 X 100W pe 4 ohmi si 2 X 80W pe 8 ohmi. As putea lega cumva in Bridge subwooferul cu cele 2 boxe pe care le am: GH de 100W rms una. Multumesc. Link spre comentariu
niq_ro Postat Decembrie 30, 2006 Partajează Postat Decembrie 30, 2006 vezi articolul de la http://www.sound.westhost.com/project14.htm Link spre comentariu
Bala Postat Decembrie 30, 2006 Partajează Postat Decembrie 30, 2006 Pai eu nu vad cum le-ai lega bine.Odata: ai un ampliff Sony care este un ampliff comercial. Puterea de 100W este (mai ales la Sony, Pioneer, Technics) puterea data la 1 KHz, semnal sinus si PE UN SINGUR CANAL. Se masoara un canal si apoi celalalt dar nu ambele in acelasi timp!!! In realitate in banda de 20Hz-20KHz SIGUR nu vei avea 100W pe canal.Mai mult daca dai semnal pe ambele canale si merg ambele canale in acelasi timp alimentarea nu te va tine si nu vei avea puterea de 2 x 100W. Din pacate cel mai grav este ca nici readiatoarele nu sunt dimensionate in asa fel incat sa te tina pe perioade lungi de timp cu ambele canale dat la maxim si cu o sarcina de 4 Ohmi.Daca vreio sa legi doar subwooferul in punte NU vei avea 400 de W ci vei arde doar statia fiindca pentru fiecare canal aparent vei avea o sarcina de 2 Ohmi si iesi cu mult din specificatiile amplificatorul. Plus ca in punte merg ambele canale in acelasi timp...Apoi subwooferul are de obicei canalul sau propriu. Daca nu.. atunci se iau canalele stanga + dreapta si se aplica o filtrare trece jos pentru bas si apoi se trece printr-un amplificator dedicat. Deci sa legi amplifu cu niste boxe (stanga dreapta) la care sa mai daugi si un subwoofer nu vad motivul.. fiindca nu ai filtrul trece jos pentru subwoofer, amplificatorul lui etc. Link spre comentariu
Gerula Postat Ianuarie 9, 2007 Partajează Postat Ianuarie 9, 2007 Hai sa fie clar ce insemna legare in punte, asa cum ti-a arata si niq_ro:Sinusoida are -sa zicem- amplitudinea de 35V asta insemna ca tensiunea maxima pe difuzor este 35V fie ca e + sau -.Dar daca in timp ce un canal are +35V si celalat -35V atunci poti avea o tens pe dif de 70V adica punte. Asta cu contitia unul sa fie invers fata de altul, adica defazat cu Pi sau 180grd.Sincer sa fiu, nu cred ca are puterea asta, deci il poti pune lejer la staie, dar nu-i da prea tare, ca poate n-are nici 100W. < si o statie sony de 2 X 100W pe 4 ohmi >Difuzorele de 8R le poti in paralel pe o iesire pentru eficienta maxima. Poti pune si doar unul pe iesire. Atentie ! Operatiile de a pune sau scote boxele se fac doar cu staia oprita.Faza e asa: trasnfer maxim de putere se face doar cand imp amplifului este aceeasi cu imped boxelor.4 in paralel cu 4 = 2 ohmi si poati arde statia. Nu brusc, dar im timp ce asculti muzica.4 in serie cu 4 = 8 ohmi nu se arde staia dar puterea pe care o da pe boxa va fi mai mica.si 2 X 80W pe 8 ohmi. As putea lega cumva in Bridge subwooferul cu cele 2 boxe pe care le am: GH de 100W rms una. Multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum