Vizitator Madalina Dalina Postat Noiembrie 25, 2014 Partajează Postat Noiembrie 25, 2014 Buna ziua, pentru inceput imi cer scuze daca nu postez unde trebuie, recunosc faptul ca nu ma pricep la multe lucruri postate pe aici, ba multe dintre ele nici nu stiu ce inseamna. Problema mea consta in faptul ca acum cateva zile am cumparat un furtun luminos de 10m care a functionat foarte bine o noapte intreaga.Dimineata l-am scos din priza iar cand l-am pus inapoi nu mai mergea deloc...am incercat eu sa mesteresc pe acolo ceva doar ca...avand in vedere faptul ca sunt fata, nu ma pricep.Ideea este ca acumulatorul de pus in priza functioneaza,l-am verificat...problema vine din alta parte.Aveti vre-o idee care ar putea fi problema ? Multumesc anticipat ! Link spre comentariu
iod2 Postat Noiembrie 25, 2014 Partajează Postat Noiembrie 25, 2014 completeaza locatia de unde esti ca sigur o sa se gaseasca un ficior sa te ajute..... Link spre comentariu
Vizitator Madalina Dalina Postat Noiembrie 25, 2014 Partajează Postat Noiembrie 25, 2014 completeaza locatia de unde esti ca sigur o sa se gaseasca un ficior sa te ajute..... Daca exista cineva care vrea sa ma ajute cu un raspuns o poate face si fara sa stie locatia mea.Multumesc Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Noiembrie 25, 2014 Partajează Postat Noiembrie 25, 2014 Problema vine de la mufa care intra in furtun-are doua contacte ca niste ace (de cusut, ca tot esti fata ) care trebuie sa intre perfect in contactele din tub(este un cablu litat, adica ca un fir de lana impletit) Acele ace trebuie sa intre chiar in mijlocul manunchiului. Link spre comentariu
Vizitator Madalina Dalina Postat Noiembrie 25, 2014 Partajează Postat Noiembrie 25, 2014 Problema vine de la mufa care intra in furtun-are doua contacte ca niste ace (de cusut, ca tot esti fata ) care trebuie sa intre perfect in contactele din tub(este un cablu litat, adica ca un fir de lana impletit) Acele ace trebuie sa intre chiar in mijlocul manunchiului. Apreciez modul de a explica si iti multumesc mult pentru asta, ideea este ca am bagat acele respective in gaurile cu lita si sunt sigura ca am bagat bine, dar tot nu functioneaza.O alta cauza a problemei ar exista ? Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 25, 2014 Partajează Postat Noiembrie 25, 2014 (editat) O problemă frecventă la acele pocnitori chinezești este puterea mică a cutiuței de comandă, care nu duce prea mulți metri de furtun Și se ard niște piese mici în ea (tiristori sau triace, după caz sau necaz).De multe ori se alege praful de tot ce-i înăuntru, ia miroase matale de aproape cutiuța, nu are iz de cauciuc ars cumva? Poți s-o desfaci ușor, dacă faci o poză cu telefonul mobil, și o postezi pe forum (se poate direct cu rezoluție mică, de ex. 600x800 pixeli) poate ne dăm seama dacă e din cauza ei. Se mai poate să se fi întrerupt și cablul fiind foarte subțire, de obicei are trei fire ... Recitind încă o dată postarea inițială, ai afirmat că ,,acumulatorul de pus în priză,, merge, l-am verificat .... Poți să ne spui cum ai verificat modulul de comandă, fiindcă furtunul luminos oricum nu se aprindea ??? Ai pus cumva vre-un bec de veioză în locul furtunului ? Editat Noiembrie 25, 2014 de validae Link spre comentariu
Spitfire Postat Noiembrie 25, 2014 Partajează Postat Noiembrie 25, 2014 Nu stiu cum de se permite intrarea in tara pe la vama, a unor astfel de mizerii...nu numai ca prezinta pericol de electrocutare, dar majoritatea au conductorii mult sub minimul sectiunii de 0,5 mm^2, plus izolatia dezastruoasa, de multe ori din PVC transparent, nici nu vezi daca se crapa, si risti sa atingi conductorul metalic. Ma refer la ghirlandele cu LED pentru pomul de Craciun. Cu ocazia sarbatorilor, pompierii vor alerga la multe interventii... Aveti grija la improvizatia din poza, firele acelea intra in cutiuta fara sa fie consolidate mecanic in nici un fel, nu exista presetupa, bride de prindere....sa nu va treziti cu vreun fir dezizolat in mana. Link spre comentariu
Vizitator Madalina Dalina Postat Noiembrie 25, 2014 Partajează Postat Noiembrie 25, 2014 (editat) Am atasat doua fotografii cu placuta din interiorul acumulatorului...am mirosit-o si sincer nu reusesc sa-mi dau seama exact dar nu cred ca miroase a ars...miroase a plastic chinezesc ! Cat despre metoda de verificare a acumulatorului, i l-am dat unui nene sa il duca la servici la el unde un coleg dea lui a conectat acumulatorul la un aparat care avea un fel de stergatoare mici...iar alea cica functionau.Eu spun ce mi-a povestit! As vrea sa stiu doar daca exista posibilitatea sa mi se fi ars furtunul pentru ca mi-ar parea rau sa-l arunc,m-am bucurat de el doar o singura zi, cat despre acumulatori am vazut pe net ca sunt destul de ieftini [7 lei] . Editat Noiembrie 25, 2014 de Madalina Dalina Link spre comentariu
Spitfire Postat Noiembrie 25, 2014 Partajează Postat Noiembrie 25, 2014 (editat) Acumulator?! Ce acumulator? Nu functioneaza direct la 230V~? Cutiuta aceea cu doi tiristori, un cip+2 rezistoare si un electrolitic se conecteaza la 230, cred. Solutia de alimentare e criminala, puntea din cele patru diode+un rezistor de sute de Kohmi+electroliticul alcatuiesc sursa acelui microcontroller care comanda tiristorii. Nici o separare galvanica fata de faza retelei electrice. Moartea vine pe banda de...LED-uri. Cel mai probabil s-au ars unul sau mai multi rezistori cu pelicula de carbon, cei de 0,125W, inseriati din loc in loc in siragul de LED-uri din furtun. Editat Noiembrie 25, 2014 de Spitfire Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 25, 2014 Partajează Postat Noiembrie 25, 2014 Furtunul luminos contine doar becuri inseriate. 'Acumulatorul' e cutia de comanda Se pot testa si separat, cutia de comanda cu un banal bec la iesire si furtunul luminos, suntand tiristorii. Doar ca e putin cam periculos, in cazul de fata. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 26, 2014 Partajează Postat Noiembrie 26, 2014 Dacă cutia de comandă a fost testată, nu rămâne decât cablul de legătură dintre cutie şi furtun, sau chiar mufa care face legătura între furtun şi cutie. Este exclus să se fi ars toate şirurile de becuri (sunt grupate serie-paralel) pe toată lungimea furtunului. Daţi furtunul şi cutiuţa de comandă unui prieten sau vecin care se pricepe cât decât la electricitate (şi un electrician auto e mai bun decât nimic ) şi vi-l rezolvă rapid. Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 26, 2014 Partajează Postat Noiembrie 26, 2014 Dacă cutia de comandă a fost testată Depinde cat de serios a fost testata, adica verificata pe bune sau expediata rapid, din diverse motive. Mai greu de aflat ce si cum, in conditiile actuale. Link spre comentariu
dan-a2 Postat Noiembrie 26, 2014 Partajează Postat Noiembrie 26, 2014 Cumparati alta cutiuta ,sigur e defecta si spuneti meseriasului sa repare mobila !! Link spre comentariu
Vizitator Madalina Dalina Postat Noiembrie 26, 2014 Partajează Postat Noiembrie 26, 2014 Va multumesc mult pentru raspunsuri, voi merge sa caut pe la magazine o "cutie de comanda" si o mufa noua...daca nu va merge o voi arunca la ghena, ideea e ca nu am cui sa-i dau firele sa le verifice,locuiesc intr-un loc unde barbatii priceputi sunt pe cale de disparitie, tocmat asta-i motivul pentru care am cerut ajutor aici. Va multumesc inca o data...voi veni cu "vesti" ! Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 26, 2014 Partajează Postat Noiembrie 26, 2014 Poate o varianta e sa postezi la servicii. Si daca se gaseste cineva sa te ajute (eventual trimis prin posta) tot iesi mai bine. O cutie de comanda noua, de aceeasi calitate, va avea aceelasi sfarsit: tiristorii (cei 2 din stanga, pusi in paralel, de slabi ce sunt!!) se vor arde din nou. Dar daca se pune un alt tiristor, mai puternic, dar cu aceelasi specificatii pt comanda, atunci montajul poate rezista mult si bine! Acum, o mai putea avea si alte probleme... Cu placere si succes! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum