augustin Postat Noiembrie 25, 2014 Partajează Postat Noiembrie 25, 2014 Sanatate !! La acest tv am gasit defect Baleajul Vertical ... Dupa schimbarea CI cadre .. si a condensatorilor di BV , Tv functioneaza perfect , Dar am observat ca in stand-by B+ = 145V , In Power-on B+ = 117v Am schimbat condensatorul din primar 47uf/50v si condensatorii de pe B+ Dar tensiunea de 145v in stand-by nu scade !! Link spre comentariu
Florinel TV Postat Noiembrie 25, 2014 Partajează Postat Noiembrie 25, 2014 (editat) verifica R826 220k sa nu fie intinsa de pe B+ Editat Noiembrie 25, 2014 de Harhas Florin Link spre comentariu
dan cod Postat Noiembrie 25, 2014 Partajează Postat Noiembrie 25, 2014 Rezistenta aia fiind asa mare 220K nu influenteaza U1 asa de mult.vezi tranzistorii din zona optocuplorului sau acolo in zona altceva defect. Link spre comentariu
augustin Postat Noiembrie 25, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2014 R826 este OK . Sursa este fara optocuplor Link spre comentariu
dan cod Postat Noiembrie 25, 2014 Partajează Postat Noiembrie 25, 2014 Daca este fara optocuplor e normal ca in stby sa creasca u1. Link spre comentariu
geoky Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 (editat) Salutare tuturor, Continui aici sa nu mai deschid alt topic, tv tot Eurocolor 11AK56-4 care arde (scurtcircuiteaza) instantaneu finalul linii. Ub+ in stby = 135V si restul tensiunilor corecte. Frecventa de comanda in baza BU este in scurtul timp (sub 1 sec) cat este comandat, masurata cu multimetrul = 22 Khz ( BU se scurtcircuiteaza imediat). Am scos prefinalul linii afara din placa si am pus sonda osciloscopului in orificiul pentru baza trz si in starea ON = 41,6 Khz care se mentine cateva secunde si apoi trece in stby (normal). Forma impulsului este aproximativ dreptunghiulara, cu amplitudinea de 4,8 Vvv. Am inlocuit quartz-ul X100 de 12 Mhz, fara rezultat pozitiv. Tensiunea de alimentare a microprocessorului = 3,35 V fara riplu. Acum rog expertii sa ma faca sa inteleg fenomenul. Multumesc ! LE am uitat sa specific ca tv a mai fost la cineva care a incercat sa-l repare, si nu stiu daca este defect provocat. Cu transformatorul de linii original in scurtul timp cat era comandat acesta descarca (trosnea) puternic (de m-am si speriat) la fisa FIT si de-a lungul cablului acestuia si am crezut ca traful este defect. L-am inlocuit pe acesta si acum startul il face frumos, ca la o functionare normala, numai ca FL tot se scurtcircuiteaza aproape instantaneu. Editat Februarie 9, 2015 de geoky Link spre comentariu
dan-a2 Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 (editat) Nu ati spus nimic despre condul de recuperare !! Sigur defect !! Editat Februarie 9, 2015 de dan-a2 Link spre comentariu
Florinel TV Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 (editat) ori cond de recuperare ori traf cu spire in scurt in primar posibil si bobina deflexie Editat Februarie 9, 2015 de Harhas Florin Link spre comentariu
geoky Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 (editat) V-as ruga explicatii in legatura cu frecventa de comanda linii asa mare, este normala la mersul in gol ? (fara prefinal linii).Nu am verificat la alte televizoare care sunt functionale. Editat Februarie 9, 2015 de geoky Link spre comentariu
dan-a2 Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 Lasa teoria , schimba condul de recuperare !! Link spre comentariu
geoky Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 Lasa teoria , schimba condul de recuperare !! ... iti dai seama ca am facut-o inainte de a inlocui trafo linii ! Link spre comentariu
dan-a2 Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 (editat) Esti sigur ca trafo schimbat este bun ?? >>> cam asa se manifesta cand condul de recuperare este defect >>. Cu transformatorul de linii original in scurtul timp cat era comandat acesta descarca (trosnea) puternic (de m-am si speriat) la fisa FIT si de-a lungul cablului acestuia si am crezut ca traful este defect. L-am inlocuit pe acesta si acum startul il face frumos, ca la o functionare normala, numai ca FL tot se scurtcircuiteaza aproape instantaneu. E posibil sa fie procesorul afectat de la descarcari !! Editat Februarie 9, 2015 de dan-a2 Link spre comentariu
Florinel TV Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 schimba c610 cu c626 poatei intrerupt ca sint in paralel de linga condu de recuperare Link spre comentariu
geoky Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 Da, sunt sigur ca trafo linii este bun, este recuperat de pe un tv care a fost trasnit, cu micropprocesorul defect, nu cred ca a fost afectat si traful, nu am mai auzit. Cred ca o sa abandonez deocamdata repararea acestui tv, deja m-am plictisit de el, si am obosit. Multumesc pentru raspunsuri ! C610 si C626 pe placa de la mine sunt un singur condensator de 150nFJ/250V, a fost masurat i inlocuit si acesta...pierd vremea aici, ori imi scapa ceva, ori este ceva atipic, o sa caut cu prima ocazie sa citesc oscilograma de comanda linii a unui tv functional cu trz prefinal scos. Inca odata va multumesc ! Link spre comentariu
Florinel TV Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 (editat) daca trafu nui dus si daca ai inlocuit si condu de recuperare ar mai trebui schimbata dioda ce alimenteaza driveru si condu si daca nu merge atunci mai ramine traf driver defect Editat Februarie 9, 2015 de Harhas Florin Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum