Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Eurocolor 11AK56-4

augustin

Postări Recomandate

Sanatate !!  La acest tv am gasit defect Baleajul Vertical ... Dupa schimbarea CI cadre .. si a condensatorilor di BV , Tv functioneaza perfect , Dar am observat ca in stand-by B+ = 145V , In Power-on B+ = 117v 

Am schimbat condensatorul din primar 47uf/50v  si condensatorii de pe B+ Dar tensiunea de 145v in stand-by nu scade !!  

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• geoky

5

• Florinel TV

4

• dan-a2

3

• dan cod

3

Top autori în acest subiect

• 2 luni mai târziu...

Salutare tuturor,

Continui aici sa nu mai deschid alt topic, tv tot Eurocolor 11AK56-4 care arde (scurtcircuiteaza) instantaneu finalul linii.

Ub+ in stby = 135V si restul tensiunilor corecte.

Frecventa de comanda in baza BU este in scurtul timp (sub 1 sec) cat este comandat, masurata cu multimetrul = 22 Khz ( BU se scurtcircuiteaza imediat).

Am scos prefinalul linii afara din placa si am pus sonda osciloscopului in orificiul pentru baza trz  si in starea ON = 41,6 Khz care se mentine cateva secunde si apoi trece in stby (normal).

Forma impulsului este aproximativ dreptunghiulara, cu amplitudinea de 4,8 Vvv.

Am inlocuit quartz-ul X100 de 12 Mhz, fara rezultat pozitiv.

Tensiunea de alimentare a microprocessorului = 3,35 V fara riplu.

Acum rog expertii sa ma faca sa inteleg fenomenul. Multumesc !

LE am uitat sa specific ca tv a mai fost la cineva care a incercat sa-l repare, si nu stiu daca este defect provocat. Cu transformatorul de linii original in scurtul timp cat era comandat acesta descarca (trosnea) puternic (de m-am si speriat) la fisa FIT si de-a lungul cablului acestuia si am crezut ca traful este defect. L-am inlocuit pe acesta si acum startul il face frumos, ca la o functionare normala, numai ca FL tot se scurtcircuiteaza aproape instantaneu.

Editat de geoky
Link spre comentariu

V-as ruga explicatii in legatura cu frecventa de comanda linii asa mare, este normala la mersul in gol ? (fara prefinal linii).Nu am verificat la alte televizoare care sunt functionale.

Editat de geoky
Link spre comentariu

Esti sigur ca trafo  schimbat este bun ??   >>> cam asa se manifesta  cand condul de recuperare  este defect >>.

Cu transformatorul de linii original in scurtul timp cat era comandat acesta descarca (trosnea) puternic (de m-am si speriat) la fisa FIT si de-a lungul cablului acestuia si am crezut ca traful este defect. L-am inlocuit pe acesta si acum startul il face frumos, ca la o functionare normala, numai ca FL tot se scurtcircuiteaza aproape instantaneu.

E posibil sa fie procesorul afectat  de la descarcari  !!

Editat de dan-a2
Link spre comentariu

Da, sunt sigur ca trafo linii este bun, este recuperat de pe un tv care a fost trasnit, cu micropprocesorul defect, nu cred ca a fost afectat si traful, nu am mai auzit. Cred ca o sa abandonez deocamdata repararea acestui tv, deja m-am plictisit de el, si am obosit. Multumesc pentru raspunsuri !

C610 si C626 pe placa de la mine sunt un singur condensator de 150nFJ/250V, a fost masurat i inlocuit si acesta...pierd vremea aici, ori imi scapa ceva, ori este ceva atipic, o sa caut cu prima ocazie sa citesc oscilograma de comanda linii a unui tv  functional cu trz prefinal  scos. Inca odata va multumesc !

Link spre comentariu

daca trafu nui dus si daca ai inlocuit si condu de recuperare ar mai trebui schimbata dioda ce alimenteaza driveru si condu si daca nu merge atunci mai ramine traf driver defect

Editat de Harhas Florin
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări