Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum se fac legaturile la un motor de 380v la 220v

AlpHso

Postări Recomandate

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• AlpHso

3

• sla

1

• psanyi

1

Top autori în acest subiect

va rog frumos sa-mi suneti shi mie cum se fac legaturile la un motor de la 380 v la 220v. din motor ies 6 fire iar motorul e cu bobinile de pe stator in scurtcircuit.

Eu inca n-am vazut un asemenea motor cu statorul in scurtcircuit. :smt017 :smt017 :smt102 :smt102 :smt102............dar daca gresesc .....scuzele mele. :prayer: :prayer:
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Vrei sa folosesti un motor electric trifazat alimentat la o retea monofazata? Daca raspunsul este afirmativ, trebuie sa spui ce scrie pe placuta indicatoare, pentru ce conexiune este facut motorul- triunghi sau stea 380V? Si ce putere nominala are motorul? Un motor electric trifazat poate functiona si alimentat in monofazat, cele trei bobine ( ale caror capete sint notate cu U1,U2, V1,V2,W1,W2) trebuie legate int-un mod dependent de conexiunea nominala a motorului ( stea sau triunghi) folosindu-se si un condensator al carui capacitate depinde de puterea motorului. Puterea maxima care se poate scoate in monofazat este de 0.8x Pn trifaz. Daca asta doresti, scrie-mi , sa-ti trimit o schema, dar trebuie sa cunosti conexiunea motorului, eventual poti sa rezolvi problema prin incercari.

Link spre comentariu
Vizitator grigore sima

imperechezi motorul in triunghi [daca are legaturile scoase ]alimentezi cu 220 [faza -nul] si adaogi in circuit un condensator 30 uf/.220curent alternativ [in functie de puterea motorului]

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări