AlpHso Postat Decembrie 29, 2006 Partajează Postat Decembrie 29, 2006 va rog frumos sa-mi suneti shi mie cum se fac legaturile la un motor de la 380 v la 220v. din motor ies 6 fire iar motorul e cu bobinile de pe stator in scurtcircuit. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 29, 2006 Partajează Postat Decembrie 29, 2006 va rog frumos sa-mi suneti shi mie cum se fac legaturile la un motor de la 380 v la 220v. din motor ies 6 fire iar motorul e cu bobinile de pe stator in scurtcircuit. Eu inca n-am vazut un asemenea motor cu statorul in scurtcircuit. :smt017 :smt017 :smt102 :smt102 :smt102............dar daca gresesc .....scuzele mele. :prayer: :prayer: Link spre comentariu
psanyi Postat Decembrie 29, 2006 Partajează Postat Decembrie 29, 2006 va rog frumos sa-mi suneti shi mie cum se fac legaturile la un motor de la 380 v la 220v. din motor ies 6 fire iar motorul e cu bobinile de pe stator in scurtcircuit.Probabil cu rotorul in scurtcircuit... (cu rotorul in colivie) S-a discutat pe larg treaba asta pe forum la sectiunea automatizari. http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=2 ... c&start=15 Link spre comentariu
AlpHso Postat Decembrie 29, 2006 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2006 scuze rotorul cu spirele in scurtcircuit. Psanyi mersi fain pt informatie,raman dator cu o shaorma.. Link spre comentariu
sla Postat Ianuarie 21, 2007 Partajează Postat Ianuarie 21, 2007 Vrei sa folosesti un motor electric trifazat alimentat la o retea monofazata? Daca raspunsul este afirmativ, trebuie sa spui ce scrie pe placuta indicatoare, pentru ce conexiune este facut motorul- triunghi sau stea 380V? Si ce putere nominala are motorul? Un motor electric trifazat poate functiona si alimentat in monofazat, cele trei bobine ( ale caror capete sint notate cu U1,U2, V1,V2,W1,W2) trebuie legate int-un mod dependent de conexiunea nominala a motorului ( stea sau triunghi) folosindu-se si un condensator al carui capacitate depinde de puterea motorului. Puterea maxima care se poate scoate in monofazat este de 0.8x Pn trifaz. Daca asta doresti, scrie-mi , sa-ti trimit o schema, dar trebuie sa cunosti conexiunea motorului, eventual poti sa rezolvi problema prin incercari. Link spre comentariu
AlpHso Postat Ianuarie 21, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2007 motorul are bobinile in stea dar l-am rezolvat pana la urma cu un condesator de 35 uf. Oricum mersi fain pentru intentie sla. Link spre comentariu
Vizitator grigore sima Postat Ianuarie 21, 2007 Partajează Postat Ianuarie 21, 2007 imperechezi motorul in triunghi [daca are legaturile scoase ]alimentezi cu 220 [faza -nul] si adaogi in circuit un condensator 30 uf/.220curent alternativ [in functie de puterea motorului] Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum