Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sonorizarile cum se fac legal??

alexu_0687w

Postări Recomandate

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Nemesis

2

• alexu_0687w

2

• Parakiosu2

2

• Blind

2

Top autori în acest subiect

niste amarate de autorizatii de la primarie si inca de undeva. La noi am inteles ca in total fac vreo 4 mil, dar nu sunt sigur.Eu nu mi-am facut autorizatiile desii am avut intentia odata, dar prea multa se comporta aiurea cu tine si vorbeau din scarba.Am prins un control de 2 ori pana acuma:La o nunta si le-am spus ca sunt vecin de cand sunt mic cu mirele si nu mi-au facut nimica si a doua oara l-am prins pe inspector ca si invitat tot la o nunta si dupa 2 dedicatii si un set de muzica populara se s-a rezolvat treaba... :smt003 de limitele de db, am vazut un reportaj la televizor ca pe terase nu ai voie sa treci de 100 db, chiar daca claxoanele de la masini au 106 sau ceva de genul :smt005 :smt005 :smt005 , poftim Romania...

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

4 milioane dar pentru cat timp sau cate evenimente sau cum ? Ca doar n-o fi 4 milioane pt o nunta un majorat sau ce-o fi acolo . Deci mai exact ce obtii dand cele 4 milioane ? Si adica numarul celor care-si scot autorizatii pt sonorizari concureaza cu numarul celor care au licenta de Windows :supz: ?

Link spre comentariu

Nu mi s-a raspuns la tot. Spuneti ca cu 4 mil se poate lua autorizatie pt a face sonorizari, dar eu as vrea sa stiu si cat e valabila autorizatia asta . Nu se incumeta nimeni sa explice mai pe larg faza asta cu autorizariile pt sonorizari ? Sau poate exista ceva link-uri care pot lamuri chestia asta ? O sa caut si eu dar poate a mai facut cineva asta inainte .":D un fel de PFA. Super " n-am prea inteles-o pe asta ( probabil pt ca abia acum m-am trezit sau poate ca inca :smt015 )

Link spre comentariu

Nu mi s-a raspuns la tot. Spuneti ca cu 4 mil se poate lua autorizatie pt a face sonorizari, dar eu as vrea sa stiu si cat e valabila autorizatia asta . Nu se incumeta nimeni sa explice mai pe larg faza asta cu autorizariile pt sonorizari ? Sau poate exista ceva link-uri care pot lamuri chestia asta ? O sa caut si eu dar poate a mai facut cineva asta inainte .":D un fel de PFA. Super " n-am prea inteles-o pe asta ( probabil pt ca abia acum m-am trezit sau poate ca inca :smt015 )

Sal la totiAm sa va explic eu cum sta treaba mai pe romaneste:In romania exista 3 organizme (Mare grija cu organul) care iti da dreptul sa pui muzica in public (max 1000 de persoane)(chelnerii sunt exclusi)1.UPFR-uniunea producatorilor de fonograme din romania(cred ce ai au produs si Salem Brothers -Salam Alekum ca si pe asta mi-a cerut bani).2.Credidam-care nu stiu cu ce se ocupa dar vor si astia bani.3.UCMR-ADA uniunea compozitorilo si muzicologilor din romania-asociatia drepturilor de autor.Acuma la upfr trebuie sa platesti licenta ca sa poti sa pui muzica (asta este 119 Ron pe an) si 1.5 din incasari-platibili in functie de venituri la 1 sau 3 luni.La credidam se plateste intre 1.5-2 la suta tot din venituri.SI ucmr-ada nu mai stiu exact-ma uit in facturi.Problema de aici incepe:-trebuie sa ai neaparat firma-macar PFA-Inchei cu toate cele de mai sus un contract pe un am de zile ca te obligi sa platesti si in care iti spune cat este amenda-lol.-obligatoriu sa ai cd-uri originale si neaparat sa arati factura sau extrasu bancar la cele cumparate de pe net.Adica daca la o nunta iei 5000 de melodii la tine sa iti inchiriezi camion pt.CD-=uri :axe: uitasemdaca vine controlul trebuie sa prezinti Diploma de DJ-lolmerem toti la Timisoara sa facem scoala ca la Bucuresti nu este.Am si vesti bune.Daca vii cu un laptop (sau pc) poti folosi mp3-uri numai daca la firma ai cd-urile originale si le poti prezenta la control-si asta insotite de factura.Anul asta se va schimba legea.Daca Vreti sa va povestesc cum este cu legea Noua-care este foarte avantajoasa continuam discutia pe http://www.alldjs.0x.ro
Link spre comentariu

Ai scris linkul gresit. Spune si p-aici cateva cuvinte despre noua lege, eventual cateva pasaje mai interesante daca vrei.

Link-ul e bun dar nu mere serverulSa imi dai si mie poza ta de la avatar ca daca mai cade server-ul de 2 ori o sa-mi trebuiascaHmmmmmmmmmmnoua legeSingurul lucru care se modifica este ca nu mai trebuiesc CD-uir.Te duci o lista de mp3-uri -sa zicem-(tot ce ai tu in calculator) si vei plati la pachet drepturil;e de autor.Un pachet contine 2500 de melodii si ai drept de difuzare unde vrei si cand vrei si.....atentir ....pe viata.Sunt ale tale pe viata.vestea proasta e ca legea este in stadiul de proiect.La noi totul e cu curu-n sus.Vrea omul sa fie si sa lucreze legal si tot ei nu te lasa.ca sa faci actelede mai sus dureaza 3 luni minim.Si eu am angajat Jurist si tot atat a durat.Astia sunt tampiti.O sa incerc sa atrag un reprezentant de la ORDA la mine pe forum,www.alldjs.0x.rola sectiunea Administrativ sa ne explice de ce ne ia de prosti.Adica cum poate sa-mi spuna mie ca trebuiesc CD-uri originale?Pai muzika greceasca nu o gasesti la noi,arabeasca nici atat.De unde o vrea creierul ala mic al lor sa iei toate melodiile care se cer.Eu am avut toata bunavointa dar nu se poate pune in practica.Este exact ca si cu legea auto.nu ai voie pe linia de tranvai dar in acelasi timp nu avem strazi.Dupa mine era asa:fa strazi si dupa da leage.Si legea trebuie facuta de unii care stau bine cu logica-nu te aerieni care ce viseaza noaptea fac ziua.Astia te obliga sa furi.fara misto.PS:un pachet de melodii este 1000 ron(10000000 lei rol)
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări