Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

marcare condesatori ceramici

Emil 1986

Postări Recomandate

Florine, nu trebuie să redresezi acea tensiune de 3,18V (3,185V mai precis, dar practic imposibil de stabilizat) ci doar să transformi ampermetrul de curent continuu în unul de alternativ prin adăugarea unei punți redresoare înaintea multimetrului. Deci prin condensator trebuie să treacă un curent alternativ, el blochează curentul continuu. Trebuie că am multă răbdare, nu ?  :rade:

Link spre comentariu

Eu va inteleg dar va rog sa aveti rabdare si cu uni ca mine nu toata lumea e iute la minte asa ca nu stiu cum .naiba sa fac acest ampermetru din continu in alternativ mam zapacit de tot cum ar trebui sa fac cu aceste diode va rog mai pe intelesul meu ca sunt mai greu de cap

Link spre comentariu

D-le  Florin Berdila...nu e mai bine sa cumparati un aparat de masura care are si capacimetru? asa scapati si de batai de cap si de aparate de  masura arse ...sau daca nu vreti sa cumparati acest aparat de masura ...puteti sa va duceti la cineva sa va masoare aceste condensatoare si sa le scrieti valorea cu un marcar (pe fiecare in parte)!

poate doriti sa invatati ceva nou ...si in cazul asta e de inteles perseverenta dvs! :da

Editat de elmar
Link spre comentariu

Florin, nu orice poate fi improvizat, pentru metoda asta ai neaparata nevoie de ampermetru care sa masoare curent alternativ, nu merge cu unul de curent continuu. Un multimetru care are si capacimetru costa doar cateva zeci de lei, DT9208A spre exemplu, se gaseste la mivarom si e 35 de lei, refuz sa cred ca cineva care are dorinta de a mesteri in electronica, nu-si permite investitia asta, indiferent ca e incepator sau avansat, 2 pachete de tigari nefumate spre exemplu, nu e unul profesional dar pentru amatori e arhisuficient.

Link spre comentariu

Florine, ia puntea și borna plus a punții o legi la borna plus a multimetrului.Borna minus a punții o legi la borna minus a multimetrului. Bornele de alternativ ale punții devin bornele de intrare ale multimetrului (pentru a măsura intensitatea în curent alternativ). Acum, legi condensatorul de verificat între oricare din bornele de alternativ ale punții și una din ieșirile trafului.Cealaltă bornă de alternativ a punții se leagă cu borna rămasă liberă a trafului. Ți-am mai zis asta, pune în serie cu una din bornele trafului o siguranță de minim 5A să nu bubui și aparatul ăsta.

Marian, uneori se întâmplă ca un amator să nu aibă posibilitatea rapidă de folosire a unui multimetru chiar relativ ieftin. Trebuie să te pui și în situația unuia care locuiește undeva unde poate nu are la îndemână un magazin de electronice și poate drumul până-n primul oraș costă mai mult ca multimetrul în sine. De aceea  i-am dat și metode ,,improvizate,, de a măsura cu ce are la îndemână. Dar din păcate are lacune mari în partea teoretică...

Editat de validae
Link spre comentariu

Am facut domnule Validae acea punte am .setat ampermetru pe 10 amperi am inseriat un condesator de .50úF si pe ecranu multimetrului imi arata o.o5 amperi asta cat inseamna am setat si pe miliamperi dar tot dupa virgula imi arata cifra respectiva e vreo gresala?Am facut domnule Validae acea punte am .setat ampermetru pe 10 amperi am inseriat un condesator de .50úF si pe ecranu multimetrului imi arata o.o5 amperi asta cat inseamna am setat si pe miliamperi dar tot dupa virgula imi arata cifra respectiva e vreo gresala?Am facut domnule Validae acea punte am .setat ampermetru pe 10 amperi am inseriat un condesator de .50úF si pe ecranu multimetrului imi arata o.o5 amperi asta cat inseamna am setat si pe miliamperi dar tot dupa virgula imi arata cifra respectiva e vreo gresala?

Link spre comentariu

E în regulă indicația aparatului pe scala de 10A dacă ai pus condensator de 50uF ,  fiecare 1mA indicat de ampermetru este echivalent cu 1uF. Deci 50uF=50mA=0,05A.

Ce model de multimetru folosești ?

.

Editat de validae
Link spre comentariu

Un BGS 2194Si pe sala de 200 miliamperi tot dupa virgulu imi arata cifra e bine adica prima cifra dupa virgula a doua si a treia ce sunt fracti sau submultipli ai amperului

Link spre comentariu

Pai ca sa masurati submultipli ai amperului(mA) trebuie sa conetati firele intr-un fel ...si ca sa masurati pe scala 10A se conecteaza altfel!

totusi eu nu v-as  recomanda sa folositi scala de 200mA la aceasta "treaba"...e posibil sa defectati si acest aparat...

post-175623-0-48002500-1420049733_thumb.jpg

Link spre comentariu

Sunt absolut de aceeaşi părere, foloseşte doar scala de 10A, fiindcă pe cea de 200mA rişti să arzi siguranţa în mod repetat dacă faci scurt la bornele de test, sau chiar dacă valoarea condensatorului depăşeşte 200uF. Eu sper că pui şi o siguranţă cu valoarea între 2 - 5A în serie cu secundarul trafului, ca să eviţi să distrugi aparatul dacă el poate da curenţi mari de scurtcircuit.

Editat de validae
Link spre comentariu

intai va urez LA MULTI ANI tuturor si un an mai bun acum sa trecem la obiceiul .meu de .a intreba .cum calculez acea rezistenta sa fie de 5 amperi sau orice rezistenta ce formula aplic

Link spre comentariu

În primul rând vă urez La mulți ani, tuturor membrilor Elforum ! 

Revenind la ultima întrebare.

Nu era vorba de o rezistență, ci siguranță, de oricare tip fuzibilă sau automată. Scopul ei e să protejeze atât transformatorul, dar mai ales aparatul de măsură de un scurtcircuit. Siguranțe cu asemenea valori se găsesc ușor pentru instalațiile de autovehicule, un set e vre-o 5 Lei. Deci e vorba de o siguranță, cum sunt cele de la tabloul tău electric  :rade: .Se poate și face o astfel de siguranță dintr-un simplu fir subțire de cupru scos dintr-un cablu lițat, există tabele cu care se poate dimensiona curentul la care un conductor devine fuzibil.

Editat de validae
Link spre comentariu

Am gasit doi condesatori neinscriptîonatli care iam masurat simi arata 1.68 amperi si celalalt 3.50 amperi sa fie asa de mari? Si an mai intrebat cun calculez o rezistenta va astept cu raspuns va multumesc pentru totda domnule Validae am gresit eu in exprimare dar sa o pot eu masura sa stiu c a este de 5 A nu pot sa aflu cu un nultimetru setat pe ohmi

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări