Vizitator dorinbujor Postat Noiembrie 24, 2014 Partajează Postat Noiembrie 24, 2014 (editat) Salut tuturor, tot incerc de ceva timp sa fac un amplificator pe baza TDA7294 . Am un transformator toroidal de 2*30 V si 100 VA care arata asa: . Am cumparat o placa cu integratul pe ea. P-tru a filtra curentul si a-l transforma in curent continuu am folosit o punte redresoare si doi condensatori a cate 50V si 4700 mF , cam asa arata pe placa improvizata I-am conectat in conformitate cu documentatia aferenta placii cumparate adica asa: Schema : Cand il conectez astfel nu se intampla NIMIC nici macar un bazait in boxe nu se aude Aici am si schema placii ceva mai clar Editat Noiembrie 24, 2014 de dorinbujor Link spre comentariu
mario_xx Postat Noiembrie 24, 2014 Partajează Postat Noiembrie 24, 2014 Ia vezi, daca conectezi pinii 9 si 10 la V+ cu o rezistenta de 10kohmi se aude? Link spre comentariu
Vizitator dorinbujor Postat Noiembrie 24, 2014 Partajează Postat Noiembrie 24, 2014 Nu am o rez la indemana. Se adude doar daca pun degetul direct pe pinii integratului , insa la in cand ating nu se intampla nimic Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Noiembrie 24, 2014 Partajează Postat Noiembrie 24, 2014 cam mare tensiunea de alimentare pentru acel integrat acolo vei avea dupa redresare cam +-45v iar tensiunea lui nominala de lucru este de +-33v Link spre comentariu
Vizitator dorinbujor Postat Noiembrie 24, 2014 Partajează Postat Noiembrie 24, 2014 am 40 V dupa redresare ..pe foaia cu circuitul scrie ca merge la 38 V cu 8 ohm crezi ca e substantiala diferenta de 2 V ? Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Noiembrie 24, 2014 Partajează Postat Noiembrie 24, 2014 chiar daca vei reusi acel amplificator viala lunga nu cred ca va avea,ca este alimentat la limita maxima admisa,totusi era bine daca puneai si schema de aplicatie aici in felul acesta o puream compara cu altele asemanatoare sa vedem unde ai gresit sau ce ai omis de fapt Link spre comentariu
modoran Postat Noiembrie 24, 2014 Partajează Postat Noiembrie 24, 2014 (editat) Pune pinul de stand-by al kitului legat impreuna cu V+. Tensiunea in sarcina oricum va scadea, integratul nu va pati nimic, alimentarea e subdimensionata. Editat Noiembrie 24, 2014 de modoran Link spre comentariu
Vizitator dorinbujor Postat Noiembrie 24, 2014 Partajează Postat Noiembrie 24, 2014 Am conectat st-by la V+ si nu se schimba nimic. Care schema de aplicatie ? a placii cu TDA ? Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Noiembrie 24, 2014 Partajează Postat Noiembrie 24, 2014 da Link spre comentariu
Vizitator dorinbujor Postat Noiembrie 24, 2014 Partajează Postat Noiembrie 24, 2014 asta ? Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Noiembrie 24, 2014 Partajează Postat Noiembrie 24, 2014 incearca sa deconectezi pini 5 si 11 revin cu detali mai tarziu. Link spre comentariu
mario_xx Postat Noiembrie 24, 2014 Partajează Postat Noiembrie 24, 2014 Masoara tensiunea pe pinii 9 si 10 fata de masa, baga semnal direct in pinul 3 Link spre comentariu
Vizitator dorinbujor Postat Noiembrie 25, 2014 Partajează Postat Noiembrie 25, 2014 Am rezolvat Mersi tuturor, era dezlipit un picior de la o rezistenta, doar ca nu se observa cu ochiul liber . Link spre comentariu
Mahdi Postat Decembrie 4, 2014 Partajează Postat Decembrie 4, 2014 Salut, Ma bucur ca lipitura rece nu ti-a facut alte belele. Iti recomand insa sa reduci tensiunea de alimentare la max 35V pentru 8 ohmi. Integratul are protectie termica. Mai multa tensiune inseamna mai multa putere la iesire ceea ce inseamna mai multa putere disipata. Asta va determina ca protectia termica sa intre mai devreme si te vei pomeni ca la un moment dat va incepe sa caraie sau va tace. Asta daca nu ai salt puternic de putere si nu ti va arde integratul. Chiar daca la prima vedere e complicat poti incerca sa mai scoti cateva spire din traf pana ajungi la cca 25Vca. Vezi sa scoti acelasi numar de spire de pe ambele infasurati secundare. Bafta. Link spre comentariu
mișa Postat Decembrie 5, 2014 Partajează Postat Decembrie 5, 2014 N-am nimic mai bun de facut acum, asa ca scriu aici. TDA7294 nu are nici o problema la functionarea pe o sarcina de 8 Ohmi alimentat la +-40V. Daca e original nu se va arde niciodata. E greu sa arzi acest cip, adica trebuie sa ai mari probleme cu electronica... Trebuie sa incepeti prin a citi si INTELEGE cel putin asta: http://pdf.datasheetcatalog.com/datasheet/SGSThomsonMicroelectronics/mXqwvzw.pdf Oare cind veti intelege ca in tabelul de la pagina 3 tensiunile de alimentare sunt "Test condition", adica conditiile in care s-a facut acea masuratoare, nicidecum tensiunea maxima! Cititi macar foaia de catalog inainte de a emite in public tot felul de ineptii! ( Cititi macar TITLUL ! ) Transformatorul de alimentare (din poza) e clar subdimensionat (mult) asa ca nu te astepta sa obtii o putere mai mare de 10-20W. Condensatoarele de filtraj sunt si ele subdimensionate...Deci nu ai cum sa obtii parametrii din catalog. Pentru un amplificator de 2X80W cu 7294 ai nevoie de un transformator de un transformator de vreo 320-350W si de condensatoare de filtraj de minim 10000uF. Asta daca vrei sa sune cit de cit. Din poze, transformatorul tau nu are nici 40W. Deci nu da vina pe integrat ca "nu prea merge". De asemenea condensatoarele de filtraj...jalnice. Si aici ai mari probleme. Oricum e pacat ca cineva care vrea sa utilizeze o componenta uzuala deschide un topic nou inainte de a citi ce s-a mai scris despre acea componenta. miSa cu S de la Sarpe Link spre comentariu
Postări Recomandate