Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nu reusesc sa conectez un TDA7294

Vizitator dorinbujor

Postări Recomandate

Vizitator dorinbujor

Salut tuturor, tot incerc de ceva timp sa fac un amplificator pe baza TDA7294 . Am un transformator toroidal de 2*30 V si 100 VA care arata asa: Posted Image. Am cumparat o placa cu integratul pe ea. P-tru a filtra curentul si a-l transforma in curent continuu am folosit o punte redresoare si doi condensatori a cate 50V si 4700 mF , cam asa arata pe placa improvizata Posted Image

Posted ImagePosted ImageI-am conectat in conformitate cu documentatia aferenta placii cumparate adica asa:  Posted ImagePosted Image
Posted Image 
Schema :Posted Image

Cand il conectez astfel nu se intampla NIMIC :) nici macar un bazait in boxe nu se aude

Aici am si schema placii ceva mai clar Posted Image
Editat de dorinbujor
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salut,

Ma bucur ca lipitura rece nu ti-a facut alte belele. Iti recomand insa sa reduci tensiunea de alimentare la max 35V pentru 8 ohmi. Integratul are protectie termica. Mai multa tensiune inseamna mai multa putere la iesire ceea ce inseamna mai multa putere disipata. Asta va determina ca protectia termica sa intre mai devreme si te vei pomeni ca la un moment dat va incepe sa caraie sau va tace. Asta daca nu ai salt puternic de putere si nu ti va arde integratul.

Chiar daca la prima vedere e complicat poti incerca sa mai scoti cateva spire din traf pana ajungi la cca 25Vca. Vezi sa scoti acelasi numar de spire de pe ambele infasurati secundare.

Bafta.

Link spre comentariu

N-am nimic mai bun de facut acum, asa ca scriu aici. TDA7294 nu are nici o problema la functionarea pe o sarcina de 8 Ohmi alimentat la +-40V. Daca e original nu se va arde niciodata. E greu sa arzi acest cip, adica trebuie sa ai mari probleme cu electronica...

Trebuie sa incepeti prin a citi si INTELEGE cel putin asta: http://pdf.datasheetcatalog.com/datasheet/SGSThomsonMicroelectronics/mXqwvzw.pdf

Oare cind veti intelege ca in tabelul de la pagina 3 tensiunile de alimentare sunt "Test condition", adica conditiile in care s-a facut acea masuratoare, nicidecum tensiunea maxima! Cititi macar foaia de catalog inainte de a emite in public tot felul de ineptii! ( Cititi macar TITLUL !   :rade:  )

Transformatorul de alimentare (din poza) e clar subdimensionat (mult) asa ca nu te astepta sa obtii o putere mai mare de 10-20W. Condensatoarele de filtraj sunt si ele subdimensionate...Deci nu ai cum sa obtii parametrii din catalog.

Pentru un amplificator de 2X80W cu 7294 ai nevoie de un transformator de un transformator de vreo 320-350W si de condensatoare de filtraj de minim 10000uF. Asta daca vrei sa sune cit de cit. Din poze, transformatorul tau nu are nici 40W. Deci nu da vina pe integrat ca "nu prea merge". De asemenea condensatoarele de filtraj...jalnice. Si aici ai mari probleme.

Oricum e pacat ca cineva care vrea sa utilizeze o componenta uzuala deschide un topic nou inainte de a citi ce s-a mai scris despre acea componenta.

miSa cu S de la Sarpe

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări