Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

bazait monitor led Samsug SyncMasterSA650

Dj Alex

Postări Recomandate

am facut rost de un monitor  led de 24 inch marcaSamsug model SyncMaster SA650  care are un bazait enervant 

l-am conectat  si prin cablu VGA cat si prin cablu DVI , iar semnal video am luat si de la desktop   cat si de la laptop  dar exact la fel face , daca  ii conectez unu dintre cabluri dar  fara sa primeasca semnal video nu bazaie  absolut deloc 

acest monitor are nevoie de un alimentator  de 14V cc  si 3-4 A    , eu nu am avut de 14 V si am pus de 15 V si 5A (sa fie asta cauza ?) sau poate  are probleme alimentatorul  ? am desfacut monitorul   sperand ca  gasesc ceva lipituri reci sau ceva   condesatori umflati   dar nici vorba de asa ceva 

am facut cateva poze (exact sub grilajul metalic  se aude bazaitul  )

https://www.dropbox.com/sc/1bf4gth2oisfv9e/AABeEmPUHaubFtlplYOmsu2da

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dj Alex

5

• dan cod

2

• Ciprian Alexandrescu

2

• ovy83

1

E monitor pwm cu frecventa scazuta, acel zgomot e normal.

Da luminozitatea la maxim si vei avea liniste, in schimb te vor durea ochii...

da bun,dar asta ce inseamna, ca atunci cand il cumperi alegi bazaitoare in casa? cred ca este un din cauza alimentaorului,ii modifica frecventa la stabilizatoare si bazaie o bobina care reduce riplul.

Link spre comentariu

astazi in timp ce  verificam ce setari are monitorul am reusit sa il fac sa nu mai bazaie , am dat luminozitatea la maxim si nu mai bazaie absolut deloc , este vre-o problema daca il folosesc la alimentatorul de 15 V  daca lui ii trebuie 14V  ?

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Ai incercat cu o sursa de PC ?  Poate nu ii place 15V si sursa din monitor incepe sa faca pe nebuna.

Daca ai avea o sursa reglabila, ai putea sa incerci sa-l alimentezi intre 10-14V sa vezi daca bazaie pe toata plaja de tensiuni.

Am intalnit mai demult o bazaiala cum spui tu si era de la invertorul pt tuburile de la backlight.

Editat de Rx-Tx
Link spre comentariu

tensiune de alimentare a monitorului este de 14 V si 3A  (asa scrie pe spatele lui  ) aceasta sursa o folosesc  pt alimentarea monitorului  

l-am alimentat cu tensiuni intre 12-15 V dar nici o diferenta  

Editat de Dj Alex
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări