Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

convertor 12v-3,7v 4a

Vizitator Florin Florin

Postări Recomandate

Vizitator Florin Florin

Salutare As dori si eu o schema prin care sa reduc curentul de la 12v la 3,7v  4a.

O sa il folosesc ca incarcator auto pentru tableta cele de pe piata sunt foarte proaste calitativ.

Sau se poate inseria o rezistenta care sa limiteze curentul pentru 3.7 4a ?

Sunt nou pe forum imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mircea888

1

• Rx-Tx

1

• modoran

1

• JBC

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cred ca poti folosi cu usurinta schema asta.Poti determina tensiunea de la iesire experimental modificand valoarea rezistentei variabile R2.

Daca tii neaparat sa calculezi poti citi datasheetul lui LM317.La intrarea Vin poti aplica fara probleme 12volti de la bricheta!

post-233928-0-44711100-1416787119_thumb.gif

Link spre comentariu

Trebuie neaparat un circuit in comutatie in cazul asta. Cu un regulator serie, indiferent daca e un tranzistor sau un rezistor vei disipa peste 30W daca vrei sa scoti 4A.

Cel mai bine folosesti o topologie Buck, se poate face in multe feluri dar schema topologiei e aceeasi.

Poti sa folosesti circuite cu drivere+tranzistor extern sau mai sunt integrate care au cam tot in ele, in afara de inductor, filtraje capacitive si dioda.

http://www.datasheetcatalog.com/datasheets_pdf/L/M/2/6/LM2678-ADJ.shtml

Un driver foarte accesibil pentru tine ar fi MC34063, este foarte ieftin si gasesti multe despre el pe Google. Mai ai nevoie de un tranzistor extern (bipolar in cazul asta).

http://www.intusoft.com/onsemipdfs/AN920-D.pdf

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări