Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

bobine pt. filtre (intrebare?)

Vizitator pascal20052002

Postări Recomandate

Vizitator pascal20052002

Vreau sa-mi fac un subwoofer si nu stiu cum sa construiesc bobina din filtru.Am citit pe forum dar eu nu prea inteleg si as vrea mai multe amanunte PLS!!!Am un difuzor de 4 ohm si nu stiu cum sa-i fac un bobina din filtru.As dori daca nu cer prea mult sa-mi explice si mie cineva cum se calculeazanr. de spire,straturile,in functie de diametrul carcasei si de lungimea ei pt. un fir de Cupru cu diametrul de 1 mm.In toate schemele imi apare o valoare de genul "L=4 mH" ,cum calculez bobina inasa fel incat sa-mi dea valoarea asta?Care filtru e mai bun in cati db/oct?Multumes! Va rog nu-mi dati Link-uri catre alte pagini ca am incercat dar nu reusesc sa inteleg nimic.PLS!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• djvas

1

• Flore

1

• AerosouL

1

Top autori în acest subiect

Vizitator pascal20052002

Ce insamna chestiile astea:Wire Gauge: AWG Coil Diameter: inches Coil Length: inches ?Eu am fir Cu cu diametru de 1mm cu comletez chastiile astea?La un amlificator de 30 de Watzi daca pun un difuzor cu un filtru de bas tot30 Watz v-a scoate boxa?Pt. bas e mai bun un filtru pasiv sau unul activ?Eu incerc sa fac unul pasiv.Va rog sa-mi raspundeti la toate intrebarile pe rand si mai explicit?Multumesc?

Link spre comentariu
Vizitator pascal20052002

Condensatorul am vazut ca trebuie sa fie de exemplu 123uF dar pe ele mai scrie o valoare de genul 10V,care sunt bune pt cazul meu?Vreau si eu o schema buna pt filtru ca eu am incercat mai multe si nu am avut parte decat de dezamagiri!!!PLS!!!Si la bobina daca se poate vreau toate detaliile EX diametru carcasei,lungimea carcasei!PLS

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări