Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor in remediere kit diy100

Postări Recomandate

Am luat acum ceva timp de la un user 2 kituri diy100, modelul cele de la sortech, si unul din ele nu reusesc sa ii dau de cap, am masurat cam tot cu celalalt functional langa mine si am comparat valorile si sunt la fel, problema apare cand conectez difuzorul(imi arde siguranta -).

Am inseriat cate 4 becuri pe fiecare ramura sa incerc sa reglez curentul de mers in gol si imi stau pe ramura negativa becurile aprinse iar oricat as roti de semireglabil nu se modifica deloc curentul(ampermetru pe ramura pozitiva).

Ajutati-ma cu un sfat ceva...

Editat de costyndj
Link spre comentariu

Semiconductorii de pe placă au fost verificaţi? Piesele pasive la fel? Cablajul e bun? Lipiturile sînt bune? Semireglabilul superdiodei e bun?

Patru becuri sînt cam multe înseriate pe alimentare, la ce tensiune şi curent sau wattaj sînt? Poate sub o tensiune de alimentare schema nu funcţionează corect.

Link spre comentariu

Sunt 4 becuri de 24V 15 W, este alimentat la +-45. Am gasit diferente pe unul sunt Q3,Q4 bc560c iar pe celalat BC557 si era o problema pe cablaj un strap intre q3,q4 nu era bine lipit. Acum se aude cand bag semnal dar foarte distorsionat la volum mic si oscilatii foarte mari in membrana difuzorului si tot nu pot regla curentul de mes in gol, ini ramane la 14,5mA oricat m-as juca la semireglabil. Semireglabilul e ok, l-am masurat.

Editat de costyndj
Link spre comentariu

Se pune cîte un singur bec de 24V/2...5W pe ramura de alimentare, doar aşa ampliful va funcţiona corect cu ele înseriate. Rolul lor e să semnalizeze oscilaţii sau scc, curenţi mari în general şi prin căderea de tensiune de pe ele limitează alimentarea amplifului la o tensiune nepericuloasă ptr majoritatea pieselor. 

Link spre comentariu

Ok, o sa pun unu, tot cineva de pe forum mi-a recomandat sa folosesc 4-5,celalalt kit care se aude ok, tot prin aceeasi metoda e alimentat, sau poate e alt sistem de reglaj si nu fac eu bine, adica cu intrarea in scurt, iesirea libera si ampermetru inseriat pe una din ramuri. Asa distorsionat, la volum mai mare incep sa se aprinda becurile pe muzica, dar se aude distorsionat. 

Link spre comentariu

Păi la atîtea becuri ce tensiune îţi mai rămîne pe alimentarea amplifului dacă se aprind toate la un defect sau cu semnal? La tensiune foarte mică nu mai funcţionează ampliful, cine ţi-a făcut recomandarea asta e nepriceput.

Ce trz finali foloseşti?

Editat de zal
Link spre comentariu

Nu se regleaza nimic din semireglabil, fara dif pe iesire imi sta la 16mA iar cu difuzor sta la 31mA, si nu se regleaza. L-am lasat in functionare cam 20 min la vol cat de cat sa se auda mai clar, radiatorul sta rece, mai aveam eu o greseala, aveam sarcina de 4ohmi si cred ca tensiunea era cam mare (49V in gol), am mai pus un dif in serie se aude mai bine dar tot nu e cum ar trebuie sa functioneze un amplf

Editat de costyndj
Link spre comentariu

@costyndj

Asa arata kitul ca in cele 2 poze de mai jos?

Posted Image

Posted Image

Daca kitul arata ca in acele poze atunci asta e schema:

Posted Image

Din pacate atunci cand sorteh a pus documentatia pentru kiturile comercializate de el nu a facut publice si valorile unor componente din schema kitului diy100.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări