Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Discutii "Scheme alimentatoare"

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...

Daca te referi la schema asta:

Posted Image

Cele 2 diode 1N5408 alcatuiesc un generator de curent constant impreuna cu PNP-ul si rezistenta de putere din emitorul acestuia, cand curentul prin PNP creste la un nivel suficient incat pe rezistenta din emitor sa apara o cadere egala cu o deschidere de dioda, se deschid cele 2 5408 si blocheaza PNP-ul. Daca vrei sa folosesti darlington PNP atunci vor trebui 3 diode inseriate in loc de 2.

Link spre comentariu

Intrebarea Dvs este incompleta in ciuda acelor grafice pentru ca nu precizati si intrarea, dar chiar si asa, un raspuns precis totusi nu poate fi dat, intrarea poate varia functie de sarcina, limita de curent prin 317 variaza functie de caderea de pe el ( deci si functie de variatia alimentarii ) si functie de temperatura, apoi generatorul de curent de la PNP nu este foarte precis, deschiderea diodelor este direct influentata de variatiile de temperatura din carcasa si de curentul tras de 317 din ele, Vbe la PNP deasemeni nu este precis, ci este influentat de temperatura si curent... Am mentionat astea ca sa se inteleaga de ce nu pot da o cifra exacta, ci doar as estima in situatia optima undeva spre 5,5V.

Link spre comentariu

Inteleg ca atunci cand e blocat pnp-ul se duce curentul prin diode, dar se duce si prin 10 ohmi ceva marunt. Totusi integratul parca ia numai 1,5A. Diodele sunt puse de 3A din considerente de incalzire ?

cand tranzistorul pnp e blocat, sarcina de unde isi trage curent ? Presupun ca e o sarcina de 3A, din integrat nu poate, mai ramane doar condul de 100 uF.

Link spre comentariu

PNP-ul nu se blocheaza complet, ci atinge echilibrul la un anumit curent ( cca 3A ), asa cum un amplificator de eroare nu blocheaza complet elementul regulator ci il comanda astfel incat sa se obtina echilibrul in tensiune impus de bucla de reactie, asa si aici, se creeaza un echilibru in curent impus tot de un soi de bucla de reactie negativa.

Link spre comentariu

Eu am vrut sa atrag atentia asupra exprimarii in expresia "se deschid cele 2 5408 si blocheaza PNP-ul."  pt ca eu am inteles ce a vrut sa spuna. A intervenit si @sesebe, pe privat am vazut ca l-a suparat interventia mea. 

Asa ca mi-am spus pt. a zecea oara sa-mi vad de sanatate si ar trebui sa ma tin de cuvant.

O seara placuta!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări