Marian Postat Februarie 27, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2015 Probabil te referi la partea de Amper-metru, pentru ca un voltmetru merge pus la iesirea oricarei scheme posibile de sursa. Depinde de cum face citirea si interpretarea ampermetrul respectiv, in principiu schema mea ofera o tensiune proportionala cu, si anume, curentul de sarcina, in gama 0-5V, calibrarea putandu-se face cu ajutorul acelui semireglabil de 10k. Link spre comentariu
Eugen Chirila Postat Februarie 27, 2015 Partajează Postat Februarie 27, 2015 Gand la gand cu bucurie. Speram sa imi dai acest raspuns. Voltmetrul cu C520 are maximum 5V pe intrare, deci pot folosi sctiunea pentru PIC din schema ta si pentru voltmetrul cu C520. Si ca sa pun cireasa pe tort sau bomboana pe coliva , nu poti pune in schema ta si un led care sa indice intrarea in limitarea de curent?, asta mi-as dori si mi-ar place foarte mult. Mii de multumiri Marian. Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 27, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2015 Stai putin ca vad ca tot insisti pe ideea de "Voltmetru" si trebuie sa te intreb, ce este dispozitivul mai exact? Adica sigur este un dispozitiv de masurat tensiune? sau este pentru curent? Daca este pentru tensiune atunci n-ai ce sa cauti cu el la iesirea regulatorului meu pentru pic, acolo se indica curentul de sarcina, nu tensiunea de pe iesire. In cazul asta conectezi voltmetrul tot pe iesire dar prin intermediul unui divizor rezistiv calculat astfel incat la 30V iesirea maxima, sa ai pe voltmetru 5V, eventual te ajuti de un semireglabil multitura pentru a putea ajusta cu precizie. Cat despre LED care sa indice intrarea limitarii, ai putea inseria un LED cu o rezistenta intre iesirea AO si masa acestuia, adica intre pinii 1 si 4, cu rezistenta calculata in functie de tensiunea de alimentare maxim estimata a fi prezenta la intrarea regulatorului. Link spre comentariu
Eugen Chirila Postat Februarie 27, 2015 Partajează Postat Februarie 27, 2015 (editat) Corect. Este vorba despre un voltmetru digital pe care vreau sa il folosesc ca ampermetru. Am inteles ca iesirea din AO LM 358 este un raport direct proportional intre curentul masurat tensiunea de iesire AO, adica pentru 3A masurati iesirea este egala cu 3V (reglabila din acel semireglabil de 10K, am inteles bine? Asa ca nu vad de ce nu as putea lega iesirea pentru PIC la intrarea unui voltmetru digital (cu C520). Adica 3V=3A. Editat Februarie 27, 2015 de Eugen Chirila Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 27, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2015 Ok acuma am inteles, ai voltmetru dar il folosesti pe post de ampermetru, da e ok si ai inteles ok. Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 27, 2015 Partajează Postat Februarie 27, 2015 C520 prelucreaza tensiuni de intrare între -99 si +999mV. Ce i-ati facut de-i trebuiesc 5V? Divizor de tensiune? Link spre comentariu
Eugen Chirila Postat Februarie 27, 2015 Partajează Postat Februarie 27, 2015 (editat) Corect. Un divizor de tensiune pentru cap de scala 10V si il poti folosi ca ampermetru in schema lui Marian. Cam asa arata voltmetrul si ampermetrul cu C520 in varianta sandwich. Prima varianta a fost monobloc voltmetru ampermetru cu afisoare WQE, dar fiindca nu aveam loc in cutie a trebuit sa le refac in varianta independenta. Cam asa aratau in varianta monobloc sandwich. Pentru doritori, ofer gratuit lay-rile si schema dupa care am lucrat. Editat Februarie 27, 2015 de Eugen Chirila Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 3, 2015 Partajează Postat Martie 3, 2015 pe mine m-ar interesa layurile, dar numai cele de la c520. pur şi simplu mai am câteva afişaje LED produse de răposata noastră industrie, şi nu s-ar potrivi cablajele! Link spre comentariu
GeoMar Postat Martie 13, 2015 Partajează Postat Martie 13, 2015 ... Cam asa arata voltmetrul si ampermetrul cu C520 in varianta sandwich. ... Arata frumos RexOly felicitari. Am realizat si eu cablajele pentru un Voltmetru si Ampermetru cu C520, tot "sandwitch" dar am folosit rezistente SMD pentru compactarea montajului. Asa mi-au iesit cablajele, dimensiuni 66/27 mm, silkscreenul nu este prea reusit, m-am grabit si nu am stat ca sa-l sterg si sa "calc" alt silkscreen. Link spre comentariu
bel Postat Aprilie 3, 2015 Partajează Postat Aprilie 3, 2015 Atasez si eu o schema de sursa liniara reglabila 0-20v si 10A realizata cu LM 338 Link spre comentariu
albasete Postat Aprilie 3, 2015 Partajează Postat Aprilie 3, 2015 Interesant. Cine a realizat montajul ? Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 3, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2015 Un spaniol din cate vad... Link spre comentariu
albasete Postat Aprilie 3, 2015 Partajează Postat Aprilie 3, 2015 Asta am inteles. Credeam ca a fost realizat de cineva de pe forum. Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 3, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2015 Nu cred, dar schema mi se pare functionala si destul de simpla, de asta am lasat-o. Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 3, 2015 Partajează Postat Aprilie 3, 2015 (editat) Cred si eu ca asa este . Plus ca , daca ai o cutie serioasa cu radiator pe masura , nici nu ar trebui cablaj . Cu putina ingeniozitate , ai intr - un week - end ( de lucru ... ) sursa bunisoara ... Editat Aprilie 3, 2015 de gauss Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum