Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Discutii "Scheme alimentatoare"

Marian

Postări Recomandate

Nu este vorba despre stabilitate, ci stabilizare versur load si versus alimentare.

Comportamentul este normal, nu ma apuc sa fac analize detaliate insa.

Este o schema rudimentara, deci nu i se pot pretinde prea multe.

Multe sunt punctele sensibile, si multe motive de imprecizie.

Daca n-ai de ales sau vrei sa incerci ceva simplu o poti testa.

Daca ai nevoie de sursa de laborator, atunci n-are rost.

Editat de Marian
Link spre comentariu

Vad ca nu ne intelegem...

Deci discutii despre scheme de alimentatoare se fac aici si numai aici pe topicul asta, dincolo se posteaza doar scheme complete si preferabil testate.

Este a 2-a oara azi cand mut postari de la scheme aici, a 3-a oara o sa-l inchid pe ala...

Continuati va rog aici.

Editat de Marian
Link spre comentariu

Deci nu pricep ce D-zeu e asa greu de priceput?

Am spus de nu mai stiu cate ori ca discutiile doar aici!

Ce nu intelegeti?

Am inchis celalalt topic, acuma vreti sau nu, veti continua doar aici!

Link spre comentariu
On 10/21/2019 at 10:24 AM, Marian said:

Nu este vorba despre stabilitate, ci stabilizare versur load si versus alimentare.

Comportamentul este normal, nu ma apuc sa fac analize detaliate insa.

Este o schema rudimentara, deci nu i se pot pretinde prea multe.

Multe sunt punctele sensibile, si multe motive de imprecizie.

Daca n-ai de ales sau vrei sa incerci ceva simplu o poti testa.

Daca ai nevoie de sursa de laborator, atunci n-are rost.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Va salut si la multi ani!

In urma unui concurs de imprejurari (zilele libere de la sarbatori plus niste oportunitati puse la dispozitie de altii mai priceputi decat mine) am luat zilele acestea un "microb" periculos dar si placut, pe numele lui radioamatorismul. Deocamdata sunt doar receptor, ma joc cu antene, SDR-uri si alte cele... in fine.

Intrebarea mea este legata de dorinta de a realiza o sursa de alimentare putin mai atipica, Adica o sursa stabilizata care la iesire sa dea o tensiune de 13,5V DAR reglabil in plaja aproximativ 10V - 14.5V - maxim 15V (ceva in genul surselor in comutatie de 12V pentru camere video, care au acel semireglabil inclus pe placa).

Rugamintea mea este, pentru cine are si poate si vrea sa imi impartaseasca o schema de astfel de sursa, indiferent daca este liniara sau in comutatie (nu ma sperie cele in comutatie) sa o puna aici. Sau macar partea din schema cu reglajul tensiunii in plaja dorita de mine.

Ce nu am specificat este capabilitatea de curent a sursei respective, care poate fi macar de 20A ... si daca aveti o schema care rezista si la mai mult de 100A este IDEAL. Pentru cei care ma vor intreba pentru ce imi trebuie atatia amperi le spun ca intentionez sa folosesc o asemenea sursa si la alimentarea/depanarea amplificatoarelor auto de putere si de aici necesitatea posibilitatii de reglaj de tensiune in plaja dorita si a capabilitatii sporite de curent. IDEAL ar fi o schema care sa permita atat reglajul de tensiune in plaja dorita cat si un reglaj de curent!

Cu multumiri din inima va doresc un an mai bun decat cel trecut si plin de realizari pe toate planurile!

P.S. daca interventia mea este off-topic aici, rog mutati unde credeti de cuviinta!

Link spre comentariu

În comutație poți realiza la ieșire destul ușor și peste 100A dar liniar numai traful de rețea va avea mai multe zeci de kgr. plus și componentele semiconductoare să poată suporta puterile respective, foarte dificil și costisitor.

Link spre comentariu

Vedeti la rubrica radioamatorilor.Acestia sunt mai harsaiti in problema asta.

Personal,daca m-as apuca,as folosi un acumulator cu plumb,pe care l-as incarca dintr-o sursa in comutatie.

Link spre comentariu

Sursa 13 v 40 A gasesti  aici nu merita construit, iar sursa lineara de 20A mai jos.Voltnetru si ampermetru digital sau analogic (50A!) gasesti la magazinul cu sursa in comutatie de 40A.

13 v 20 A.png

Editat de Feretech
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări