Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Discutii "Scheme alimentatoare"

Postări Recomandate

• 5 luni mai târziu...

Buna ziua, imi cer scuze daca scriu in topicul nepotrivit. Am nevoie de schema montajului pt sursa reglabila din poze. E cumparata de anul trecut de la un baietas si pana in prezent nu am avut nici un proiect la care sa o folosesc. Ma gandesc sa imi fac pana la urma o sursa reglabila, problema e ca fara schema habar nu am cum vine tranzistorul montat (legat) la terminale. O alta dilema e tensiunea maxima a trafului ce il pot folosi si implicit puntea redresoare care momentan e scoasa si pierduta cine stie pe unde.

Va multumesc.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

Link spre comentariu
La 24.11.2014 la 21:42, Nostalgic a spus:

Schema acesta de alimentator am preluat-o din TEHNIUM , am construit-o si am intimpinat unele probleme foarte importante in functionare.La un scurcircuit pe iesire se distrugeau tranzistorii serie. Am executat modificari substantiale pentru a o aduce la parametrii doriti de mine.

Citeva detalii deosebite :

Uout=0-24v Iout max10A

Protectia la suprasarcina sau scurtcircuit se face prin anularea alimentarii cu tensiune a nucleului schemei (LM317).Caderea de tensiune pe R5 deschide Q5,Q6 .configuratie tiristor si blocheaza Q1.Din R12 se regleaza curentul la care protectia actioneaza.Din R6 se regleaza tensiunea la iesire. Led D10 semnalizeaza starea de scurcircuit.

Alimentator 0-24V 0-10A.jpg

Editat de Nostalgic
Link spre comentariu
Acum 15 ore, sesebe a spus:

Da dar este o sursa ce lucrează numai ca sursa de tensiune (cu protecție la supra-curent) și nu poate lucra în regim de curent constant. 

Nu este proiectul meu, cel care a proiectat-o probabil nici nu a testat-o , altfel vedea neregulile de functionare.

Am facut modificarile pentru o functionare corecta , fara a modifica principiul schemei.

Exista destule scheme de alimentatoare de curent constant (mult mai simpliste).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări