Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Discutii "Scheme alimentatoare"

Postări Recomandate

Vizitator gica pilula

Buna ziua. Un pic de ajutor v-as ruga...Vreau sa ma apuc sa-mi fac si eu o sursa reglabila simetrica. Am un transformator de 2x21 v cam de 150 w. Tot uitandu-ma prin acest topic am vazut ca exista multe variante cu lm 317 si 337 +tranzistori,varianta pe care as vrea sa merg. Nu stiu insa ce varianta sa aleg in masura in care nu inteleg care este diferenta de exemplu intre lm 317+ pnp si 317+npn.Am incropit,sa zic asa varianta 317+ npn si 337+pnp si pare a fi destul de in regula cu exceptia faptului ca desi am pus cateva potentiometre duble de 5 chiar si de 10 k diferite,sant diferente intre ramuri chiar si de 2,3 volti la diferite nivele ale cursei potentiometrului.Am vazut ca exista si varianta dual track,cu un singur potentiometru si operational insa la tensiunea de 2x 30 vcc nu stiu cum as putea realiza in varianta asta care pare a fi cea mai buna.

Link spre comentariu

Daca vrei sa urmareasca reglajul exact cele doua surse, sa fie perfect simetrice, atunci iti trebuie si cel putin un operational.

Numai din potentiometre duble va fi intotdeauna o diferenta, mai mica sau mai mare, dar tot va fi.

Si mai ciudat va fi cind sursa slave intra in limitare de curent pt ca sursa master nu va urmari iesirea. Ca sa o urmaresca trebuie o schema si mai complicata.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator xena

Am si eu problema poate ma poate ajuta cineva.

Construiesc o sursa dubla de tensiune reglabila in curent si tensiune. Folosesc 2 kituri chinezesti care functioneaza foarte bine, independent unul de celalalt. Fiecare se alimenteaza dintr-un transformator cu priza mediana de 2x22 V.  Pe transformator mai am o infasurare secundara pe care vreau sa o folsesc pentru alimentarea instrumentatiei, in speta 2 buc. V-A digital cu leduri. Problema a aparut la alimentarea celor 2 voltampermetre: daca le alimentez dintr-o singura sursa, minusul alimentarii (care e si minusul de masura imi pune in scurt cele 2 iesiri negative si pierd izolarea surselor.

Atasez o poza poate se intelege mai bine.

20180322_130542.jpg

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Buna ziua

Am cautat o schema in topicul scheme alimentatoare si nu pot sa vad schemele ,in locul schemei apare( Postimage)

Problema este la mine sau la saitul de gazduire a pozelor ?

Ma interesa schema cu lm317+PNP cu unele modificarii

Alimentare 12-15v iesire 5v la 3A  sa pot incarca in masina 2telefoane ,sau 1 tel si o tableta etc,sau mai bine ma orientez la chinezi (am vazut la iei 2 iesiri USB 4,2A)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări