Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Discutii "Scheme alimentatoare"

Postări Recomandate

Bun, recunosc ca la partea de exprimare unde nu-i domeniu meu cam dau cu paru in balta, dar cand unu' inoata in apele mele am mila de el si-i mai explic pe unde a plesnit-o.

Am impresia ca s-a inteles gresit interventia mea anterioara. N-a fost in nici un caz un soi de critica, ci fix invers, adica apreciez umorul tau, si nu cred ca ar trebui sa schimbi ceva la modul tau de exprimare. :aplauze

PS: Necesitatea stabilizarii tuturor iesirilor complica destul de mult situatia, sa zicem ca tensiunile pozitive pot fi insumate intr-o bucla multipla, dar cum faci cu negativele? Probabil ar fi o ideie 2 bucle separate, una pentru pozitive si una pentru negative, fie mergi pe stabilizare simpla cu zener care sa comande cate un opto iar iesirile opto sa comande cate un AE ( eventual TL494 ca are 2 ), fie 431 la fiecare bucla si iesirile opto insumate cumva... In fine, deschide subiect nou si apoi vedem.

Link spre comentariu

Evident , nu ma asteptam la felicitari la scena deschisa sau la o analiza competenta a solutiilor tehnice folosite in aceasta schema .

Unii nu pot vedea padurea de copaci ... pardon , de poze .

Victor, eu iti spun multumesc! pentru schema si o fac abia acum pentru ca nu am mai urmarit topicul de o vreme (de cam 5 pagini in urma)! toate cele bune in continuare!

In alta ordine de idei si ca sa nu mai deschid un alt topic, ce parere aveti despre surse rezonante cu IRS27951/IRS27952??? Mie mi se par relativ simple schemele cu acest CI, insa nu sunt sigur ce puteri se pot obtine cu el... pareri, impresii??

Link spre comentariu

Cu un buffer de curent poti comanda tranzistori cu capacitati mari in timpi mici de comutare, daca ofera circa 200nSec rise time cu 4,7nF capacitate, e cam multicel, deci trebuiesc tranzistori cu capacitati, implicit Qg (gate charge) redus pentru a-l folosi ca in datasheet.

Nu este un circuit rau, dar este loc de mult mai bine.

Pentru puteri mari, incercati sa va ginditi un pic, de ce inca marii producatori folosesc clasicul SG3525 sau chiar TL494, urmat de circuite amplificatoare de curent.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Eu imi sustin punctul de vedere prin prisma multiplelor experimente in decursul anilor, cu cit comuti mai repede T-On T-Off, cu atit ai pierderi mai mici.

Probabil ca de aia la 3500W eu nu folosesc fan pe radiatorul SMPS. :56

Link spre comentariu

Din pacate se pare ca vorbim impreuna si ne intelegem separat.

Nu toti sunt interesati de puteri mari asa ca...Iftode isi spune poezia.

E mult off in topicul asta si e pacat sa pangarim primul proiect comun de surse in comutatie care mai si merge.

Resonant mod nu aduce nimic spectaculos in plus.

Eu am cochetat cu acest tip de sursa si... poate nu am patruns eu adancimea "profunzimii".

Spor,

Mircea.

Link spre comentariu

Cred ca nu ai cochetat destul pt ca o sursa rezonanta creaza zgomot mult mai mic decit o sursa hard switch. 

Ata o spun din proprie experienta, la un sistem (nu strict audio) s-au incercat enspe variante de surse SMPS si erau pe punctul de a renunta pt ca se putea detecta zgomot introdus de SMPS dar cind s-a trecut la rezonant - a mers din prima incercare bine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări