Vizitator Postat Octombrie 9, 2016 Partajează Postat Octombrie 9, 2016 Fiecare cum crede ca este mai bine pentru aplicatia lui.Nu inteleg de ce va este asa de frica de sursele rezonante...In fine. Link spre comentariu
maxente Postat Octombrie 11, 2016 Partajează Postat Octombrie 11, 2016 Hai ca mie nu mi-e frica de surse rezonante, pun eu o bobina inseriata cu traful In cazul asta trebuie sa ii fac si stabilizare ? Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 11, 2016 Partajează Postat Octombrie 11, 2016 Nu, fara tranzistor! Diseara desenez. Uite un exemplu industrial : http://docdro.id/aDWZjEU Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 12, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2016 Nu se poate repara sursa arsa? Intreb pentru ca este una destul de complexa fata de ce apare de regula pe forum, nu este imposibil dar nici simplu, mai ales daca toate iesirile trebui stabilizate... Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 12, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2016 Scuze dar nu m-am putut abtine, m-a amuzat copios postarea ta. Trebui sa fie stabilizate toate iesirile? Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 13, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2016 Bun, recunosc ca la partea de exprimare unde nu-i domeniu meu cam dau cu paru in balta, dar cand unu' inoata in apele mele am mila de el si-i mai explic pe unde a plesnit-o. Am impresia ca s-a inteles gresit interventia mea anterioara. N-a fost in nici un caz un soi de critica, ci fix invers, adica apreciez umorul tau, si nu cred ca ar trebui sa schimbi ceva la modul tau de exprimare. PS: Necesitatea stabilizarii tuturor iesirilor complica destul de mult situatia, sa zicem ca tensiunile pozitive pot fi insumate intr-o bucla multipla, dar cum faci cu negativele? Probabil ar fi o ideie 2 bucle separate, una pentru pozitive si una pentru negative, fie mergi pe stabilizare simpla cu zener care sa comande cate un opto iar iesirile opto sa comande cate un AE ( eventual TL494 ca are 2 ), fie 431 la fiecare bucla si iesirile opto insumate cumva... In fine, deschide subiect nou si apoi vedem. Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 14, 2016 Partajează Postat Octombrie 14, 2016 Uite un exemplu industrial : http://docdro.id/aDWZjEU Evident , nu ma asteptam la felicitari la scena deschisa sau la o analiza competenta a solutiilor tehnice folosite in aceasta schema . Unii nu pot vedea padurea de copaci ... pardon , de poze . Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 14, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2016 Acuma intelegi cum ma simt eu uneori Asta e, nu trebui sa ne suparam, nu ne obliga nimeni sa contribuim, si nimeni nu-i obligat sa remarce contributiile noastre. Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 14, 2016 Partajează Postat Octombrie 14, 2016 Nicio problemă , mergem înainte . Link spre comentariu
elektronu85 Postat Octombrie 14, 2016 Partajează Postat Octombrie 14, 2016 Evident , nu ma asteptam la felicitari la scena deschisa sau la o analiza competenta a solutiilor tehnice folosite in aceasta schema . Unii nu pot vedea padurea de copaci ... pardon , de poze . Victor, eu iti spun multumesc! pentru schema si o fac abia acum pentru ca nu am mai urmarit topicul de o vreme (de cam 5 pagini in urma)! toate cele bune in continuare! In alta ordine de idei si ca sa nu mai deschid un alt topic, ce parere aveti despre surse rezonante cu IRS27951/IRS27952??? Mie mi se par relativ simple schemele cu acest CI, insa nu sunt sigur ce puteri se pot obtine cu el... pareri, impresii?? Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 14, 2016 Partajează Postat Octombrie 14, 2016 (editat) Cu un buffer de curent poti comanda tranzistori cu capacitati mari in timpi mici de comutare, daca ofera circa 200nSec rise time cu 4,7nF capacitate, e cam multicel, deci trebuiesc tranzistori cu capacitati, implicit Qg (gate charge) redus pentru a-l folosi ca in datasheet. Nu este un circuit rau, dar este loc de mult mai bine. Pentru puteri mari, incercati sa va ginditi un pic, de ce inca marii producatori folosesc clasicul SG3525 sau chiar TL494, urmat de circuite amplificatoare de curent. Editat Octombrie 14, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 14, 2016 Partajează Postat Octombrie 14, 2016 La sursele rezonante nu este chiar asa de critic ca tranzisttorii sa comute foarte rapid (contrar poate la ce sustine Leco), pt ca de asta sint surse rezonante - ca sa reduca pierderile de comutatie in elementele comutatoare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 14, 2016 Partajează Postat Octombrie 14, 2016 Eu imi sustin punctul de vedere prin prisma multiplelor experimente in decursul anilor, cu cit comuti mai repede T-On T-Off, cu atit ai pierderi mai mici. Probabil ca de aia la 3500W eu nu folosesc fan pe radiatorul SMPS. Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Octombrie 14, 2016 Partajează Postat Octombrie 14, 2016 Din pacate se pare ca vorbim impreuna si ne intelegem separat. Nu toti sunt interesati de puteri mari asa ca...Iftode isi spune poezia. E mult off in topicul asta si e pacat sa pangarim primul proiect comun de surse in comutatie care mai si merge. Resonant mod nu aduce nimic spectaculos in plus. Eu am cochetat cu acest tip de sursa si... poate nu am patruns eu adancimea "profunzimii". Spor, Mircea. Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 14, 2016 Partajează Postat Octombrie 14, 2016 Cred ca nu ai cochetat destul pt ca o sursa rezonanta creaza zgomot mult mai mic decit o sursa hard switch. Ata o spun din proprie experienta, la un sistem (nu strict audio) s-au incercat enspe variante de surse SMPS si erau pe punctul de a renunta pt ca se putea detecta zgomot introdus de SMPS dar cind s-a trecut la rezonant - a mers din prima incercare bine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum