cristi7521 Postat Octombrie 5, 2016 Partajează Postat Octombrie 5, 2016 (editat) Nu. Eu folosesc altceva, pot seta din el delay time per fiecare sectiune.AD-urile sint mici in frecventa maxima de lucru, din pacate. In datasheet e specificat 1MHz (Maximum Data Rate - pag. 4) ?????? Sau te referi la fig.8? Editat Octombrie 5, 2016 de cristi7521 Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 5, 2016 Partajează Postat Octombrie 5, 2016 (editat) Exact la acei maxim 1MHz ma refeream.Sint foarte ok acele Analog Devices pentru uz normal, insa daca vrei sa faci ceva la frecventa mare, peste 500kHz, sint cam la limita. Editat Octombrie 5, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
andreigradu Postat Octombrie 5, 2016 Partajează Postat Octombrie 5, 2016 (editat) Despre condensator, sa fie LOW ESR, pentru ca se lucreaza la frecvente mari si aici conteaza acea rezistenta interna, practic in condensator se produce caldura dependenta de rez. interna, frecventa si curent. in circuitul driver astea cauzeaza la transmiterea semnalului. ( in zona de putere, cum era la Maxente in primar, daca se degaja prea multa caldura in condensator la un anumit curent prin el, o sa se distruga termic, de aceea se calculeaza si acea putere disipata in condensator, de aceea gasiti cate 2-3 in paralel ) .................................. 6N137 - este un optocuplor inversor pentru transmisii de date - triger schmidt de 10 M. Ce inseamna asta: tu aplici semnalul din CI comanda SG3525 . 6N137 nu e dependent de forma semnalului, cand scade la 90% din valoarea efectiva el comuta automat in zero. Si invers, cand urca la 10% semnalul el comuta automat in valoarea nominala. La 6N137 o sa ai la iesire un semnal de 5V inversat, pe care il introduci intr-un inversor de mare viteza, sau poti sa faci inversarea cu un tranzistor. ( eu il loc de BC107 din schema am schimbat cu 2N1613A ca erau semnalele nasoale, asta il aveam din niste seturi de la Motorola ) Semnalul inversat il introduci in IR2110. ................................... Ce ofera metoda asta: izoleaza total circuitul driver de zona de putere, optic, pentru ca tu vei avea si buclele de reactie izolate. Circuitul e mai protejat de perturbatii. ................................. P.S. obligatoriu inversati, am testat eu fara sa citesc fisa tehnica si am troznit tot prin .... 2011. Ai 2 semnale cu factor de umplere de 45% si dupa optocuploare ai 2 semnale cu factor de umplere 55% care se suprapun si faci scurt. De aceea inversezi semnalele si ai din nou 45%. .................................. Atasat schema folosita si semnalele obrinute cu ea. .................................. Totusi in scule profesionale, adica ma refer la surse in comutatie Industriale se folosesc trafo de impulsuri, si nu cu orice miez, doar Oala, sau RM. Deci cine vrea scule sa tina, trebuie analizate aparatele acestea industriale. Editat Octombrie 5, 2016 de andreigradu Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 5, 2016 Partajează Postat Octombrie 5, 2016 Ideea folosirii opto, este tocmai aceea de a scapa de IR.Veti vedea diseara ce am gindit ca totul sa fie OK si sa ai curent de comanda din belsug, astfel incit sa poti comuta multi nF la frecvente ridicate in timpi foarte mici. Link spre comentariu
nel65 Postat Octombrie 5, 2016 Partajează Postat Octombrie 5, 2016 Cam asa cu neinversor? Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 5, 2016 Partajează Postat Octombrie 5, 2016 Nu, fara tranzistor! Diseara desenez. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 5, 2016 Partajează Postat Octombrie 5, 2016 (editat) Eu asa am facut la primul meu SMPS: Configuratia asta se poate folosi cu succes si la 250kHz, chiar si mai sus. Asigura timpi mici de T-on si T-Off si un delay time In to Out de pina in 100nSec. Editat Octombrie 5, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
lalihifi Postat Octombrie 6, 2016 Partajează Postat Octombrie 6, 2016 (editat) AD-urile sint mici in frecventa maxima de lucru, din pacate. Ce anume intelegi prin frecventa mica ????(nu consider ce zic ei 1 Mhz ca oricum e dat "no load")...deci sa zicem ca va functiona cuminte la 400khz . Daca te uiti la intarzierea din AD e superba si e data cu izolare cu driver cu tot " cap coada " sa nu mai zic ca are 4 A pe iesire Peste 100khz ...200khz in comutatie la puteri mari apar alte probleme oricum (driverele astea ar fi ultima problema ) daca faci un calcul nici nu se merita . Cei care lucreaza in puteri mari (industrial) stiu despre ce vorbesc acuma . Desigur ca si solutia cu izolare opto rapid si TC e buna dar si daca compar o placa cu Ad si una cu TC zau ca aleg "AD" . Editat Octombrie 6, 2016 de lalihifi Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 6, 2016 Partajează Postat Octombrie 6, 2016 Fiecare alege ce crede de cuviinta, insa eu as alege ceva de 5MHz, pentru o comutatie de 500kHz. Link spre comentariu
lalihifi Postat Octombrie 8, 2016 Partajează Postat Octombrie 8, 2016 (editat) Stai linistit ca daca ar fi ieftin oricine ar vrea componente super rapide :-) AD ul mi-a placut ca simplitate dar daca ma uit la tensiunea recomandata in teste pe partea de iesire (12v) zau ca nu-mi place (recomandat max 18v) Daca vrei sa faci si o stingere a IGBT-ului cu o tensiune negativa deja mai bine cauti alta solutie (nu AD). Oricum solutia cu opto rapid si TC va ramane la indemana (sau optocuploare dedicate dar nu stiu cat de mult le place in frecventa mare) Editat Octombrie 8, 2016 de lalihifi Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 9, 2016 Partajează Postat Octombrie 9, 2016 Eu sint cu frecventa mare (si delay time mic) si prin prisma implementarii protectiei la scurt pe iesire. Link spre comentariu
maxente Postat Octombrie 9, 2016 Partajează Postat Octombrie 9, 2016 Configuratia asta se poate folosi cu succes si la 250kHz, chiar si mai sus. Asigura timpi mici de T-on si T-Off si un delay time In to Out de pina in 100nSec. Fiecare alege ce crede de cuviinta, insa eu as alege ceva de 5MHz, pentru o comutatie de 500kHz. Frecvente asa mari pentru o sursa hard switching ? Din cate stiam eu, cu cat urci in frecventa cu atat e mai nasol, cresc foarte mult pierderile in comutatie si probabil trebuie o atentie foarte mare in realizarea cablajului Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 9, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 9, 2016 Nu probabil, ci sigur. Apoi adancimea de patrundere la 500khz este de 0,09mm, deci sarma folosita nu ar trebui sa aiba un diametru mai mare de 0,2mm. Sunt multe lucruri care se complica la frecventa aia, nu orice material de miez la traf este potrivit, si nici la inductanta serie ( daca exista stabilizare ), nu orice diode redresoare sunt tocmai ok, inductanta de scapari la traf are un efect semnificativ crescut, etc... Dar cum zice si Leco, fiecare face cum il taie capul Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 9, 2016 Partajează Postat Octombrie 9, 2016 Cine vrea sa faca un traf planar foloseste frecvente mari, peste 250kHz. Dard switching tine de mileniul trecut din pacate, acum avem o droaie de tipuri de soft switching, trebuie sa evoluam! Dar chiar si hard switching la 125kHz e OK. Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 9, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 9, 2016 Un mileniu=1000 de ani, trebuie sa fii mai specific PS: Daca evolutia inseamna rezonanta atunci prefer sa raman "neevoluat" Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum