Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Discutii "Scheme alimentatoare"

Postări Recomandate

Scuze pentru menținerea offtopic-ului dar am recitit postarea mea de mai sus și am observat două erori sau neclarități pe care vreau să le îndrept . 

1. S-ar putea înțelege că feritele nu conțin fier din ce am scris . Ele conțin evident fier plus Ni , Mn sau Zn . Sunt de fapt oxizi compuși ai fierului cu aceste elemente . 

2. Pulberile metalice sunt de asemeni de Fier plus alte elemete - dar nu  compuși chimici ai acestora ( cum am zis eronat ) , pur și simplu un amestec de pulberi sau , mai corect , pulberi ale aliajelor acestor elemente .

Eu personal n-am văzut ( în cataloage vorbesc , că în realitate am văzut și mai puține ) miezuri de pulberi cu Zn și Ni dar asta nu înseamnă că nu există . 

Și pentru că mențiunea inițială era în contextul filtrelor EMI menționez că pentru filtrele de mod comun se folosesc (aproape) în exclusivitate ferite pentru că necesită permeabilitate mare . Pulberile se folosesc uneori pentru cele de mod diferențial pentru că se saturează mai greu . 

Și cu aceasta îmi cer scuze pentru offtopic.

Link spre comentariu

Eu am folosit intotdeauna 22uF/25Vcc "suntat" de un 220nF ceramic, pentru alimentarea driverelor IGBT sau Mos-Fet, ceramicul cit mai aproape de pinii de alimentare ai driverului.

Evident NU folosesc IR series ca driver, eu merg pe niste opto drivere ultrarapide, cu 4A source/sink.

Link spre comentariu

Eu am folosit intotdeauna 22uF/25Vcc "suntat" de un 220nF ceramic, pentru alimentarea driverelor IGBT sau Mos-Fet, ceramicul cit mai aproape de pinii de alimentare ai driverului.

Evident NU folosesc IR series ca driver, eu merg pe niste opto drivere ultrarapide, cu 4A source/sink.

De care ?

Link spre comentariu

Din pacate nu pot impartasi acest aspect, va tine de toate proiectele mele comerciale ce vor urma. Insa colegilor le recomand cu caldura si sinceritate, gama HCPL 3xxx sau 6N137 urmate de TC 4xxx. Ambele solutii le-am folosit cu succes in trecut in teste.Atentie la a doua varianta cu inverting-non inverting in functie de cum configurati iesirea lui 6N137, sa nucumva sa plece cu iesirile in HIGH!

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Deloc!Am mai pus cindva pe forum configuratia cu 6N137+driver, dar nimeni nu a luat-o in seama...Daca esti interesat, cu drag o mai pun diseara cind ajung acasa.Ofera niste timpi de exceptie T-on si T-off.Circuitul pe care il folosesc eu acum are peste 12 pini.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Nu. Eu folosesc altceva, pot seta din el delay time per fiecare sectiune.AD-urile sint mici in frecventa maxima de lucru, din pacate.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Nu stiu, eu nu cumpar de la TME. Ce folosesc eu am gasit numai la Digikey, Farnell sau Mouser nici nu au auzit de asa ceva.6N137 si TC inversor e posibil sa aibe si TME.Revin diseara cu schema pentru cei interesati, trebuie sa o desenez.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări