Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Discutii "Scheme alimentatoare"

Postări Recomandate

Acum 12 ore, iop95 a spus:

Afisati tensiune pe condensator si curent. Apoi produsul lor si valoarea medie.

Si este echivalenta ceea ce vrei sa demonstrezi matematic "valoarea medie pe o perioada este zero" cu afirmatia pe care o citez?

CITAT:  De aia desi condul poate trage un curent semnificativ din retea, totusi nu se incalzeste, pentru ca puterea disipata este produsul dintre curent si tensiune, ori devreme ce pe cond nu ai niciodata si tensiune si curent, nu ai disipatie

Acum 5 ore, Craciun a spus:

El e un element reactiv si "disipa" energie reactiva si deci nu se incalzeste

Da, glumind, am putea spune: energia activa este de provenienta braziliana si cand se disipa incalzeste atmosfera din jur. Cea reactiva este de provenienta nordica si cand se disipa ramane tot rece. Eminescu a experimentat ceva apropiat cu Veronica si cu un luceafar.

Link spre comentariu

Am zis ca e bine sa afisati tensiunea si curentul pe cond pentru a se vedea diferenta fata de rezistor.

Disipatia pe/in cond este data insa de ESR*i^2.

Daca ii puteti masura esr la 50Hz, verificati puterea disipata.

Link spre comentariu
Acum 53 minute, iop95 a spus:

Am zis ca e bine sa afisati tensiunea si curentul pe cond

D-le, eu asteptam o explicatie simpla, cu fizica de cls. X-XI. Cu grafice, simulari si formule complicam si plictisim oamenii. Iar eu nu postez ca nu stiu, ci pt a discuta o formulare folosita de cineva si pe care deja ti-am prezentat-o.

Vad ca Google il da in cls X:

cond-X.jpg

Link spre comentariu
Acum 2 ore, dumitrumy a spus:

Si cu simularea te-ai complicat, pui cond. la masa si nu mai faci diferente de potential.

Da, corect, m-am complicat.

Acum 1 oră, iop95 a spus:

Am zis ca e bine sa afisati tensiunea si curentul pe cond pentru a se vedea diferenta fata de rezistor.

Cred ca asta doreai:

Screenshot-2024-08-28-at-14-17-42.png

si la putere:

Screenshot-2024-08-28-at-14-20-14.png

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări