Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scheme Alimentatoare

Postări Recomandate

Deci eu vorbesc si tot eu aud, repet ca fraierul ca aici se posteaza doar scheme complete si testate, discutiile dincolo, dar nu ma baga nimeni in seama.

Ok de acum topicul se inchide, daca nu ne autodisciplinam din vorba buna, o vom face impus!

Cine doreste sa posteze ceva aici ma poate contacta pe PM, deschid topicul temporar doar la cerere si doar pentru scheme, nu palavrageala.

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...

Am realizat un PCB pentru sursa 0-50V 3A prezentata pe pag. 2 a acestui topic aici.

Sursa nu are reglarea curentului dar are limitare la supracurent si protectie la scurt cu resetare.

Am realizat-o si functioneaza bine. Fata de schema originala am folosit tranzistoare BD in loc de BF, am pus ce am avut si o singura rezistenta pe limitarea curentului de 0.1R 5W in loc de doua inseriate de 0.1R 2W deoarece nu trecea de 2A, Acum limiteaza cam la 3.5A. Asa cum a procedat colegul care a postat schema, poate fi utilizata o dioda zener care sa alimenteze LM723 la o tensiune mai mica. Eu am pus de 36V ca in schema si este fierbinte CI-ul, asa ca am sa schimb zenerul. Am sa fac modificarea cu un zener de 12V.

In plus fata de schema, dar este de fapt o chestie de cablaj nu de schema, am adaugat conectori pentru leduri si butonul de reset pentru a fi comod trase pe panoul frontal al carcasei.

Daca doreste cineca sa o realizeze voi posta PCB-ul, silk & bottom, care arata cam asa:

XWYGPsV.jpg

Cablajul vine foarte bine pe radiatorele pe care le vinde @Toni Marginean, este proiectat pe dimensiunile acelor radiatoare.

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări