Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masurarea diodelor cu ohmetru

Florin berdila

Postări Recomandate

am diode de tractor de alternator masurate cu aparatu de masura imi arata 630 ohm masurata una.di mai am diode de fiat masina care masurata cate una imi arata 790 ohm care sunt mai bune la un redrrsor auto si ce semnifica acei ohm se poate afla amperi diodelor

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

1

• awy1917

1

• MaesTTro

1

• Florin berdila

1

Top autori în acest subiect

Curentul maxim suportat de diode nu se poate afla prin masurare.

Trebuie sa identificati modelul diodei si sa-l cautati intr-un catalog de componente, sau pe google.

Daca diodele nu sunt inscriptionate va sugerez sa le faceti o poza cu telefonul si sa o puneti pe forum, poate colegii cu experienta pot sa o identifice vizual.

Cu ohmetrul puteti verifica daca diodele sunt OK, ele trebuie sa conduca intr-un sens si in celalalt nu. Daca ati folosit ohmetrul in pozitia cu simbolul diodei, cred ca  valoarea aratata reprezinta caderea de tensiune in conductie directa. ( 630 = 0.630V)

Editat de awy1917
Link spre comentariu

am diode de tractor de alternator masurate cu aparatu de masura imi arata 630 ohm masurata una.di mai am diode de fiat masina care masurata cate una imi arata 790 ohm care sunt mai bune la un redrrsor auto si ce semnifica acei ohm se poate afla amperi diodelor

Îmi este interesant cum credeţi că puteţi afla curentul maxim prin dioda? Presupun că aţi dat la regimul Diodă la multimetru şi aţi măsurat tensiunea de deschidere a joncţiunii p-n . Dar dacă să considerăm că aţi aflat rezistenţa de 690 Ohmi aceasta tot nu v-ar ajuta cu nimic... Dioda este o rezistenţă nelineară,adică nu are o rezistenţă constantă,este dependentă de tensiunea aplicată la borne. Din caracteristica volt-amperică a diodei redresoare se observă că rezistenţa scade exponenţial...Pînă nu aveţi nişte informaţii despre componentă,curentul maximal prin diodă practic este imposibil de determinat...

Link spre comentariu

Care sunt mai bune la un redresor auto? 

Oricare 4 din cele enumerate, de același tip, bineînțeles.

Dacă ai puntea completă (cu cele 6 diode) folosește-o așa cum e, fără să o demontezi. Vei cupla secundarul transformatorului la oricare 2 fire din cele de intrare a celor 3 faze de la alternator.

Editat de Mircel
Link spre comentariu

Diodele din punțile auto au un curent de minim 20A, e mai mult decât suficient pentru un redresor. Cele românești, mai vechi, cu diode RA220 sunt foarte bune pentru asta.

Editat de validae
Link spre comentariu

Totuşi se pot face comparaţii simple cu diode cunoscute, aşa ne facem o ideie despre mărimea pastilei de siliciu din interior.

Nu trebuie uitată verificarea rez inverse a diodei, ce trebuie să fie cît mai mare, spre infinit.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări