Vizitator Postat Noiembrie 22, 2014 Partajează Postat Noiembrie 22, 2014 A lucrat cineva cu MAX6675 ? Am nedumerire. In unele scheme pinul 2 e pus la masa, in altele nu.. Care e varianta corecta, si de ce apar 2 tipuri de schema ?... PS: am facut un cablaj fara pin 2 la masa; de masurat, masoara, dar parca are probleme, uneori arata "minuni".. posibil sa fie ca nu am pus T- la GND ? Link spre comentariu
digix Postat Noiembrie 23, 2014 Partajează Postat Noiembrie 23, 2014 Raspunsul este in datasheet: PIN NAME FUNCTION 2 -T Alumel Lead of Type-K Thermocouple.Should be connected to ground externally. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 23, 2014 Partajează Postat Noiembrie 23, 2014 evident ca producatorul spune mai bine, dar...inseamna ca schemele gasite de mine nu vor merge. noroc ca sunt unul langa altul pinii si poti face usor strap.. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 1, 2015 Partajează Postat Noiembrie 1, 2015 reinviem. datorita pretului piperat pentru MAX6675, lansam intrebarea: este MCP3201-CI/SN compatibil cu MAX6675 ? aplicatie: sonda K Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Noiembrie 1, 2015 Partajează Postat Noiembrie 1, 2015 MCP3201 apare ca convertor A/D, probabil ai gresit seria. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 1, 2015 Partajează Postat Noiembrie 1, 2015 (editat) zicea un coleg pe-aici pe forum de el, dar demult...si mie tot asa mi se parea dar ...am zis sa intreb. exista vreo varianta ceva mai ieftina nu neaparat pana la 1000 de grade ca oricum n-ai cu ce citii...temperaturile alea ? mie imi pare MAX31855 ca e pin la pin. mai putin soft. a folosit cineva cu arduino IDE ?... Editat Noiembrie 1, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Noiembrie 1, 2015 Partajează Postat Noiembrie 1, 2015 Da, folosesc eu MAX31855 cu o termocupla de tip K. Il controlez cu arduino si citesc datele in LabVIEW printr-o conexiune seriala. Se comporta foarte bine in mediul normal.... in mediul cu radiatii ionizante o ia razna Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 16, 2015 Partajează Postat Noiembrie 16, 2015 folosesti libraria de la adafruit ? Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Noiembrie 16, 2015 Partajează Postat Noiembrie 16, 2015 Da, dar e modificata putin. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 16, 2015 Partajează Postat Noiembrie 16, 2015 in ce sens modificata ? macar sa stiu sa o modific si eu.. Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Noiembrie 16, 2015 Partajează Postat Noiembrie 16, 2015 e modificata pentru nevoile mele. am facut modificari: - afisare temperatura in Celsius si Kelvin -transmitere pe serial conditionata de o intrare digitala - actionare element de putere in cazul in care temperatura atinge niste limite. Nu mai gasesc sursa codului. Succes! Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 16, 2015 Partajează Postat Noiembrie 16, 2015 am inteles. o nota privind MAX31855. nu poate inlocuii MAX6675, deoarece tensiunea de alimentare e mai mica sau egala cu 3v3. Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 21, 2015 Partajează Postat Noiembrie 21, 2015 Da, folosesc eu MAX31855 cu o termocupla de tip K. Il controlez cu arduino si citesc datele in LabVIEW printr-o conexiune seriala. Se comporta foarte bine in mediul normal.... in mediul cu radiatii ionizante o ia razna ... şi cam ce mediu ar fi ăla, mă rog???în buricul LHC-ului? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum