Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LCD Ampire AC-162E & PIC

Vizitator Xenion

Postări Recomandate

Vizitator Xenion

Incerc sa afisez pe un LCD Ampire AC-162E (cu controller KS0066U) achizitionat de la Comet, si de 2 zile nu reusesc sa-l fac sa miste deloc (cu exceptia backlight-ului :smt003 ). Folosesc un PIC16F819, 4 biti pentru date, CCS C Compiler si functiile de la http://picmania.garcia-cuervo.net/recursos/flex_lcd.c (e o varianta modificata a rutinelor ce vin cu CCS C, dar care permite legarea LCD-ului pe oricare din pinii PIC-ului).

Asadar, ca sa nu ma mai chinui degeaba, ca poate pana la urma e o problema hardware: am inteles ca la simpla alimentare a LCD-ului ar trebui sa se innegreasca (sau macar primul rand); e corect? sau acest lucru trebuie sa se intample dupa initializare, reset sau alta faza? La mine la alimentare nu se intampla nimic.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vlad_2770

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Daca doar alimentezi LCD-ul si ai potentiometrul pentru contrast (sau o rezistenta in loc de potentiometru) trebuie sa vezi o linie neagra pe LCD daca este cu doua linii. Daca nu vezi asta, ceva nu este ok. Pinul 3 de la LCD este conectat la tine?

Link spre comentariu
Vizitator Xenion

Da, pinul 3 (VO) este legat prin rezistente de 10K la Vss si Vdd (am citi pe undeva ca potentiometrul e recomandat sa fie de 10-20K).Cand il alimentez nu se intampla absolut nimic, deci se pare ca display-ul nu functioneaza. :smt086

Link spre comentariu

Daca intre pinul 3 si Vss ai rezistenta de 10k sigur nu vei vedea nimic pe LCD. Scoate rezistenta si pune in loc o rezistenta mica 10 ohmi, 20 ohmi sau poti conecta pentru proba direct pinul 3 la masa si vezi daca se vede linia neagra. Dupa aceea (daca se vede linia neagra) pune totusi o rezistenta chiar daca contrastul se va reduce un pic dar viata LCD-ului va fi mai lunga. Eu cred ca poate un 50ohmi merge. Nu cred ca are rost sa lasi rezistenta de 10k intre +5V si pinul 3. Merge si fara.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări