Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Istorie

Toni Marginean

Postări Recomandate

Toni Marginean

Mai era una tare : copiii sefilor nostri vor fi sefii copiilor vostri  ...

Oare cum suna in limba germana  , ca sa poata  intelege si Claudiu  von Hermannstadt , prietenul lui Angelika von Stasi si sugator   de Licuriciux Amerlocus ?

"Die Kinder unserer Vorgesetzter werden die Vorgesetzter Ihrer Kinder sein."

Link spre comentariu

haide Zal ca adevarul e oleaca altfel , in 22 Vlad era cacat tot , Iliescu il numise pe hodorogul de Militaru seful a tot ce tine de putere in tara (intre noi fie zis Militaru nici macar nu era cadru activ , era general in rezerva dovedit fiind agen GRU), guvernul il facea Brucan cu iliescu si militaru , vlad aproband tot de frica sa nu fie aruncat la multime si linsat. Singurul care a dat din gura era Generalul Gusa , iliescu vorbea in rusa cu ambasadorul rusiei la bucuresti cerand ajutor si Gusa striga in camera ca nu are nevoie de asa ceva ca armata romana se descurca

restul se stie :Militaru a avut grija sa scape de toti adversarii sai mai ales de cei care il anchetase la secu si il dovedise ca agent gru ( trosca , nuta , mihalea)

De fapt securiştii conduc ţara prin interpuşi. Mă gîndesc ce liniştit era Iulian Vlad în 22 Decembrie la CC unde făcea guverne cu ''revoluţionarii''. 

Link spre comentariu
Toni Marginean

In 1939 rusii erau  :ewryt45w cu nemtii! Acum dupa 70 de ani de influenta rusa in Romania balanta se inclina iar spre nemti. In decembrie 1989 Iulian Vlad "facea frumos" sa nu fie executat. Si cand te gandesti ca a facut apel la televizor catre toti ofiterii sa se prezinte la unitati pentru a elimina "teroristii" pentru ca odata sositi la unitati acestia sa fie dusi cu AKM-ul in coaste la arest de cadrele MApN! 

Link spre comentariu

Să fim corecţi: de pe vremea lui Hrusciov-Dej s-a eliminat cît mai mult din orice influenţă sovietică, ăsta e unul din motivele executării lui Ceaşcă şi a altor conducători.

Cei mai prosovietici din est erau... RDG-iştii, din multe motive. Noi am fost cei mai libertini o perioadă, pînă s-a plictisit vestul de noi şi a găsit alte jucării.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Toni Marginean
Daniel Roxin despre piticii culturii românești

Cand doi prieteni iti spun ca esti beat,e bine sa te duci sa te culci!!
Bravo pentru cei care vor sa ne deschida ochii,doar sa vrem si noi!!!!!
De ce suntem asa de prosti sa nu ne aparam dreptul nostru ,izvorat din faptul ca am fost primii aici si am ramas pe aceste meleaguri neintrerupt,de-a lungul mileniilor? Cine ne impiedica sa aratam lumii aceste adevaruri axiomatice de-a dreptul?
Cine ne are la mana si cu ce ca sa nu ne aratam identitatea noastra si sa se termine toate speculatiile de 2 bani care se fac?

Barbara Deppert Lippitz, cel mai mare expert în aur din Europa
Piticii culturii românești de genul unui Boia sau Patapievieci, ...... vor avea încă o ocazie să le stea vorbele în gât, cu tot cu conținutul lor filozofic, ca urmare a declarațiilor fabuloase făcute de un reputat om de știință german, doamna Barbara Deppert Lippitz, arheolog, probabil cel mai mare expert în aur din Europa.
 Fiind prezentă în România pentru analiza brățărilor dacice din aur, a căror autenticitate este dincolo de orice discuție, Barbara Deppert Lippitz ne spune: “Sunt unul dintre specialiștii cei mai cunoscuți, nu numai în Europa, ci în toată lumea, și spun adevărul. Civilizația dacică este magnifică, iar eu sunt mândră că mă lupt pentru daci, aici, în țara dumneavoastră. 
 Ce ironie! Să vină un străin să lupte pentru daci în timp ce autoritățile științifice românești îi îngroapă, lăsând în paragină cetățile dacilor, eliminându-i din manuale
Într-un intrerviu acordat revistei Formula As, arheologul german ne mai spune și alte lucruri extraordinare. Iată câteva extrase semnificative din acest interviu:
Voi sunteti cu siguranta urmasii dacilor. Romanii au venit, au luat aurul, au stat o perioada si au plecat. Este adevarat ca au lasat si cateva urme prin aceasta trecere temporara pe teritoriul dac. Au lasat putina latina, pentru ca latina era limba oficiala, au lasat ceva monumente, expresie a recunoscutei culturi romane, si foarte putine obiceiuri, dar ei nu au putut sa schimbe structura poporului dac, pana la plecarea lor si nici dupa aceea. Poporul român, care desigur a suferit si alte influente, se deosebeste radical de cel italian. Este mult mai ospitalier, mai jovial, mai comunicativ. Legatura românilor cu natura este mult mai profunda decat a celorlalte popoare europene. Si aceasta este cea mai importanta mostenire pastrata de la daci. Dacii erau una cu natura. Natura era viata lor, iar viata lor era natura.”
Aveti peste 6000 de ani de istorie a aurului! Este istoria voastra si numai cine nu vrea nu o priveste la adevarata ei valoare. Dupa parerea mea, sunteti singura tara din Europa care are istoria scrisa in propriul ei aur. Si asta este un lucru rar si exceptional, de care puteti sa fiti mandri. Probabil ca numai in America de sud, la Bogota, in celebrul muzeu al aurului, putem vedea expus aurul indienilor, dar aceasta reprezinta doar o parte a istoriei lor si nu o intreaga istorie gravata in aur, asa cum aveti voi. Nici la Luvru, nici la British Museum si nici in muzeele din Statele Unite nu gasim ce exista in muzeul dumneavoastra de istorie. (este vorba de Muzeul Național de Istorie din București – n.m.) Sigur, au multe exponate de aur si aceste muzee, dar ele apartin altor culturi decat ale tarilor respective. Este regretabil ca voi, romanii, nu ati profitat de aceasta istorie scrisa in aur, asa cum ati fi meritat. Si cand spun “ati fi meritat”, ma gandesc la ceea ce istoria voastra a insemnat pentru Europa, la forta pe care aurul vostru a avut-o in construirea unei civilizatii demne de marile civilizatii ale lumii. Aici, la voi, nu gasim aur cumparat sau obtinut prin cuceriri, ca in celelalte muzee ale lumii. Aici vorbim, in exclusivitate, de aur autohton.
Voi, poporul roman, puteti sa va mandriti cu originea voastra si sa va considerati cel putin egalii celorlalte popoare care au radacini in batrana Europa
 (Dacă ești din Cluj îți recomand să vizitezi Muzeul de Artă Cluj-Napoca care găzduieşte în perioada 4 februarie-22 martie 2015 expoziţia-eveniment itinerantă „Aurul şi argintul antic al României”. VEI FI UIMIT!)

Ce spun ITALIENII despre războaiele DACO-ROMANE…
O lecție de istorie pentru toate cozile de topor din mediul științific românesc. Merită văzut!!!
Dacă astăzi încă sunt istorici ageamii prin România care îi consideră pe daci doar niște înapoiați, incapabili de a produce ceva, italienii le dau acestora peste nas, din voleu! Într-un colaj video (pe care îl puteți vedea la https://www.youtube.com/watch?v=BvbmJQFF92k ) ce combină fragmente din mai multe documentare, veți putea descoperi și perspectiva pe care o au astăzi unii istorici italieni asupra dacilor, a lui Decebal și a războaielor daco-romane.
Tot ei, italienii, ne vorbesc despre minele de aur și argint ale dacilor (din Munții Apuseni), în condițiile în care astăzi, cozile de topor din statul român ne ascund faptul că minele romane de la Roșia Montană sunt realizate peste minele dacice… Nu mai vorbesc de faptul că galeriile miniere antice de la Roșia Montană sunt un monument istoric unic în lume, prin complexitatea și întinderea lor.. Cu toate acestea, puterea politică ticăloasă și trădătoare este dispusă să le sacrifice pentru ca șmecherii de la Gold Corporation să facă burta mare, în loc să transforme zona într-una turistică, de interes internațional!

Un comentariu:
February 2, 2015 at 12:34 - din punctul meu de vedere falsificatorii Istoriei Românilor ar trebui destituiti pe loc de la catedre, respectiv adusi in fata Justitiei, ca sa plateasca pentru raul facut, dupa ce se vor pune pe taler ignoranta si reaua-credinta, potrivit unui probatoriu vast: manuale, studii pseudostiintifice, carti in care se incearca manipularea cu orice pret.
Ceva imi spune ca o sa le vina randul cat de curand.
Link spre comentariu
Toni Marginean

Istorie contemporana...............

Cititi, ganditi, analizati, faceti conexiuni si concluzionati...Ma intreb, cand naiba au mai avut timp sa se ocupe de atributiile profesionale(daca s-au ocupat vreodata...!?), cand au lucrat cu atata ardoare/incrancenare, in particular...?

JOCURI PERICULOASE LA CEL MAI ÎNALT NIVEL
Radu Moraru  Publicat: 3 Feb 2015, 22:45  Actualizat: acum 16 ore  29457 vizualizări  0 comentarii
 Anul 2006
Traian Basescu surprinde pe toata lumea atunci cind il numeste pe George Maior – PSD la sefia SRI.  Presedintele avusese grija inca din 2005 sa-l avanseze rapid pe Florian Coldea in pozitia de prim adjunct al directorului SRI. Pina la numirea lui Maior in octombrie 2006, Coldea a fost si sef interimar al SRI, pentru citeva luni, timp suficient cit sa-si instaleze oameni apropiati in pozitii cheie. Practic atunci s-a creat echipa Coldea, decorata si inaintata in grade de mai multe ori de Traian Basescu, ultima oara in martie 2014.

Cei doi sefi ai SRI proveneau din noul val, inlocuindu-i pe vechii sereisti, apropiati de Vintu, Iliescu si tot felul de gasti politico-mafiotice. In plus, cei doi noi sefi aveau viza partenerilor americani:
- Maior studiase in SUA, avea relatii bune cu Microsoft inca de cind fusese Consul general in Irlanda si avea relatii bune in zona Generalilor din Armata americana. In plus, tatal lui Maior fusese Ambasador in Canada exact in perioada lansarii proiectului cu cianuri de la Rosia Montana.

- Coldea avea o imagine excelenta, creata chiar de Presedintele Basescu, care l-a laudat pentru merite deosebite in salvarea ziaristilor romani rapiti in Irak, in primavara lui 2005. In august 2005, la doar 34 de ani, Coldea devine cel mai tare sef peste secretele Romaniei dar si ale scheletelor politicienilor, ca sa o citez pe Elena Udrea.

Anul 2007 – Prima suspendare- Primul clinci
Cei doi sefi SRI nu s-au iubit niciodata chiar daca au avut proiecte comune anticoruptie, probabil stabilite de comun acord cu americanii, cum ar fi indepartarea mogulilor onerosi din presa, Vintu si Voiculescu si pedepsirea unor politicieni corupti, cit sa dea bine in vitrina internationala.
Daca va amintiti, lui Coldea i s-au furat niste hirtii de pe birou, cu note informative despre 3 judecatori ai CCR care purtau viza si semnatura prim adjunctului SRI. Notele au ajuns la Geoana si apoi in presa. Cel banuit de furt a fost Maior, nemultumit ca nu este el singurul jupin de la SRI. George Maior se visa deja un Bismarck al Romaniei dar mai trebuia sa astepte. Basescu a fost votat masiv de romani sa ramina la Cotroceni fiind puternic sprijinit de B1 TV si, pe ultima suta, de catre Vintu-disperat sa-si faca un aliat puternic din Traian Basescu, in speranta ca il va ierta de puscarie. B 1 TV si emisiunea NASUL cresc puternic in audiente si in simpatia romanilor.

Anul 2008 – Alegeri parlamentare
Toate televiziunile sustin PSD-ul lui Mircea Geoana, Realitatea lui Vintu joaca la doua capete in timp ce Geoana hotaraste ca niciun pesedist sa nu mai participe la emisiunile NASUL. Profitind de lacomia baronilor pesedisti dar si de slabiciunile lui Geoana, Basescu invita PSD la guvernare dar conditionind ca premier sa fie Emil Boc.

Intr-o marturisire ulterioara, Presedintele mi-a dezvaluit strategia: “decit sa stea un an in opozitie si sa ma injure in fiecare zi, mai bine sa stea la guvernare si sa-si asume decizii grele!” Urmau, intr-un an, alegerile prezidentiale si se simtea deja criza economica globala si in Romania.
Banuiesc astazi, atunci eram naiv, ca singurul nemultumit in decembrie 2008, era George Maior fiindca a simtit capcana intinsa lui Geoana. Pentru Maior devenise evident ca steaua lui Coldea tot urca si tot crestea. Tocmai fusese din nou decorat si avansat in grad in primavara lui 2008, tot de catre Basescu. In acelasi timp simtea ca nu va prinde nici scaunul de premier daca Geoana va pierde fotoliul prezidential.

Anul 2009 – Un an nebun cu alegeri prezidentiale la final
Cred astazi, in 2015, ca bismarckul Maior a jucat la doua capete, avind de cistigat in varianta oricarui invingator in alegeri. Nici nu putea altfel.
Pe de o parte, era prea bine monitorizat de catre Coldea si echipa lui, deci pe zona de SRI si sondaje marca prietenul Dancu a jucat corect. Dar stia ca daca iese Base, Coldea devine si mai tare iar functia de premier se evaporeaza de tot.

Asadar, prin fire mai putin vazute, incepe sa traga sforile unei coalitii politico-mediatice care sa-l sfarime pe Basescu. Vintu,Patriciu, Voiculescu, penalii politici si mafiotii, ziarele si toate televiziunile. Mai putin B1 TV care, in 2009, a ramas singur pe baricada. Eu l-am sprijinit sincer pe Basescu, nu stiam toate increngaturile din spate dar pur si simplu nu-mi placea aceasta “coalitie” care il sprijinea pe Geoana.
Astazi sint absolut convins ca Maior il “convinsese” pe Geoana, sa il instaleze premier dupa ce cistiga prezidentialele. Si va amintesc doua episoade, razlete, dar in timp se leaga:
1. Aparitia in media a unui filmulet sexy incert (dar sigur exista si varianta mai explicita), filmulet care nu avea cum sa provina de la echipa Basescu, incluzindu-l aici si pe Coldea.
2. Decizia neasteptata a lui Geoana de fi consiliat de Victor Ponta si Dan Andronic, asadar finul lui Maior si prietenul lui Maior. In 2015 am aflat ca atunci cind era sef al corpului de control al premierului Nastase, in 2003, Ponta a anchetat o afacere de milioane de dolari a familiei Geoana. Documentul nu era public in 2009 dar cred ca Geoana l-a vazut.

Nefiind un naiv, Traian Basescu l-a mirosit pe George Maior si cred ca nici bismarckul nu se mai ferea, ferm convins ca el va fi arbitrul alegerilor si din ce in ce mai sigur ca Geoana iese prezident, el premier si Ponta sef al PSD. Cred ca aici urmeaza un moment cheie, pe care doar il banuiesc.
In al doilea tur distanta dintre Geoana si Basescu era atit de mare, de 10 procente, incit nici Presedintele nu mai spera in victorie. Fugisera cam toti de linga el, sediul de campanie era gol, doar Elena Udrea si citiva consilieri. Deja se faceau jocurile, apareau tradatorii, clasic. Basescu nu se dadea batut, aplica tactica victimizarii dar cred ca spera doar sa nu fie o infringere prea mare. Cel putin asa l-am simtit eu cind a venit la NASUL.

Pe 6 decembrie, ziua decisiva, in jur de ora 15.00, apar primele mari surprize. Toate sondajele, inclusiv cel al lui Vasile Dancu, prietenul bun al lui Maior, indicau o distanta extrem de mica in comparatie cu asteptarile celor care se vazusera deja invingatori. La ora 17 s-a produs foarfeca iar la ora 19, cind am inceput emisiunea NASUL, pe B1, stiam deja ca scorul va fi apropiat, Geoana avind un avantaj fragil.
Toti stiau asta si atunci s-a lansat o campanie furibunda pe celelalte televiziuni, total in afara legii, o campanie disperata sa mai stoarca niste voturi pentru Mircea Geoana si sa il mai scada putin pe Basescu.
In plus, “cineva” a dat ordin, cam pe la ora 20.00, ca indiferent ce se intimpla, toate televiziunile sa il dea cistigator pe Geoana. Ordinul a ajuns si la mine, dar fiind civil si foarte liber nu l-am respectat. Cu toate amenintarile de rigoare, inclusiv ca voi fi arestat. Ca o paranteza, toate amenintarile au fost puse in practica in anii urmatori, mai putin cea cu arestarea, nu le-a iesit.
Cred ca aici s-a dat lupta si s-au dus negocierile din noaptea de 6 decembrie 2009! Maior spera ca sub presiunea mediatica si cu sampania “Mihaela Dragostea Mea” sa il convinga pe Base sa se retraga, desi omul cistigase nesperat cu votul romanilor din strainatate, si nu numai!
 Daca va amintiti, la ora 21.00 NASUL subtitra Basescu 50% – Geoana 50%! Dar eu aveam deja certitudinea ca piratul cistigase fiindca stiam cum arata votul masiv din diaspora! De aceea, la ora 23.00 am dat cifra exacta, cu cea mai mica eroare si am spus romanilor de pretutindeni cine le va fi Presedinte in urmatorii 5 ani. Apoi am plecat linistit la culcare.
Anul 2010 – Maior cade tot in picioare, trece la planul de rezerva
 In primavara lui 2010 sint invitat la SRI, la Maior in birou. La un pahar de whisky, dimineata la 10, mi-a povestit cum s-a batut cu mogulii rai si m-a laudat ca am ramas singurul stilp tv al Statului de drept! Ma si gindeam ca iata, in sfirsit, o institutie a Statului, recte ditamai SRI -ul, apreciaza onestitatea si curajul unui ziarist. Eram un biet naiv!
La un moment dat, Maior ma intreaba, stiind ca am urmat Facultatea de Psihologie-Sociologie, care este explicatia ca in turul doi au iesit mai multi romani decit in primul tur si ca diaspora a fost mult mai numeroasa in turul doi.
In prostia mea, uitind totusi ca stau de vorba cu seful serviciului secret, ii spun strategia pe care am aplicat-o pe B1 TV. Intre cele doua tururi de scrutin am realizat un promo de 2 minute adresat romanilor din strainatate, pe care ii rugam sa iasa la vot indiferent cit de complicat le era si ii rugam sa cheltuie 2 euro sau 2 dolari pentru a da doua telefoane acasa in Romania si sa-si convinga rudele, prietenii sa iasa la vot! Nu am realizat atunci cit de emotionant si important a fost acel promo decit dupa ce am primit mii de emailuri din strainatate dupa 6 decembrie! NASUL era talk-show-ul preferat al romanilor din strainatate! Evident, meritul B 1 TV a contat dar nu a fost decisiv, au fost si alti factori, dar tin minte RICTUSUL lui Maior, de neuitat! Am realizat atunci ca sefului SRI ii scapase aceasta mica strategie mediatica, nu stiuse de ea!
La un moment dat a intrat si Coldea in birou, s-a asezat cu fundul pe masa cu paharele de whiskey, a baut si el un pahar cu noi si il vedeam cum ma studia si ma privea ca prietenul lui Maior. Era prima oara ca il intilneam, pe Maior il cunoscusem ca politician. Pot sa spun ca m-am simtit bine cu ei, am glumit si chiar aveam sperante: ma gindeam ca o fi sosit timpul generatiei noastre sa schimbe in bine Romania.
Doua luni mai tirziu primesc un telefon si sint invitat, oficial, la Ministerul Apararii, linga Marriot. Urma sa fiu primit de catre Gabriel Oprea, ministrul Apararii si George Maior, seful SRI, sa luam prinzul impreuna in buncarul lui Ceausescu.
 Ma duc. Sint primit cu onoruri, primesc o sabie, un binoclu si inca ceva, nu-mi mai amintesc. Sint laudat pentru “faptele mele de vitejie” si mi se propune sa devin colonel. Cu o fata serioasa le zic: “Pai la cit m-ati laudat, numai colonel?!” In citeva clipe aveam deja desenat traseul de general, cu trecere prin Colegiul National de Aparare si doctorat servit! In numai 6 luni!
Oamenii erau foarte seriosi iar eu am luat-o ca pe o gluma: “Bai, relaxati-va, am glumit. Ma simt bine ca civil, imi servesc oricum patria si cetatenii si cred ca e bine sa mai ramina si ziaristi civili, ca prea i-ati luat pe toti!”
Nu le-a placut gluma iar eu am ramas cu un gust amar. Ii mirosisem ca de fapt se pisa pe presa mea si doreau sa ma agate. Atunci mi s-a aprins primul beculet.
Incepusem sa imi explic de ce brusc, desi eram televiziunea cu cea mai mare crestere de audienta in 2010, publicitatea disparuse, incasarile scadeau si familia Paunescu nu mai platea salariile. Practic, toate facturile pe 2010 au ramas, in cele din urma, neplatite. Din piata am auzit tot felul de zvonuri, care s-au adeverit ulterior, ca urma sa fie adus la B1 Sorin Oancea, cel care infiintase Antena 3, practic asociatul lui Dan Voiculescu. Odata cu el veneau si banii, multi de tot! Intimplator sau nu, Sorin Oancea era bun prieten cu George Maior de pe vremea “Imparatului” Adrian Nastase si, culmea!, sau nu, cu Elena Udrea. Chiar si finantatorii, printre care si Niro, erau toti buni prieteni cu Udrea si Maior.
 Pentru mine era clar, intr-un fel sau altul Maior ma dorea in colectia lui de ziaristi, si apoi am realizat ca si Udrea avea o astfel de dorinta. Sa fii la comanda lor! Deci intii ne blochezi finantarile si salariile si apoi vii ca salvator al celui mai simpatizat post tv, aproape 6 milioane de romani ne placeau!
In mare secret, am avut negocieri in afara tarii, la Budapesta, cu “patronul fara chip” al RCS-Digi, Zoltan Teszari. Legal, eu mai aveam contract cu B 1 doar pina la 1 decembrie 2010 si apoi eram liber. Am respectat contractul pina in ultima clipa, chiar daca in 2010 nu am incasat niciun ban.
Cu Teszari colaborasem cu aproape 18 ani in urma cind RCS era in faza incipienta, ma ofertase de mai multe ori sa ma intorc in grup, era un sincer fan al emisiunii NASUL din ultimii 10 ani. In plus, m-am gindit ca e atit de tare (incaseaza zeci de milioane de euro pe luna) incit nu il va putea intimida nimeni.
Am gindit impreuna un proiect extraordinar. Il rugasem un singur lucru, discretie maxima pina la conferinta de lansare, de pe 31 noiembrie 2010.
Chiar ma gindeam sa-mi dau doctoratul in televiziune! Avind in vedere ca el avea cablu si abonati in 6 tari ne-am gindit sa infiintam cite un  10 (zece) TV in fiecare tara, in maxim 2 ani, si sa construim practic cea mai mare televiziune regionala din Europa, cu sediul la Bucuresti! Simbolic, contractul incepea chiar pe 1 Decembrie 2010 iar lansarea 10 TV s-a facut pe 10 decembrie 2010!
Investitia totala era de 60 de milioane de euro, 10 milioane/ tara!!!
Numai pentru campania de lansare a 10 TV Romania Teszari a cheltuit peste 500.000 de euro in decembrie 2010. Spectaculoasa lansare!
DAR STUPOARE! Chiar in prima zi de contract DISPARE Mogulul! Se opresc finantarile, se taie cele 400 de filme achizitionate iar mogulul ramine disparut! Apare, telefonic, chiar pe 10 decembrie, ziua primei emisii si sugereaza sa oprim tot proiectul fiindca …i-a gasit nod in papura! Eu nu sint de acord, ii spun ca nu putem sa ne facem de ris in toata tara si ca, daca e nevoie, finantez eu si echipa mea noul post si difuzam ce avem, adica doar citeva emisiuni. Brusc cica nu mai avea bani!
M-am prins imediat, fusese speriat, poate amenintat sau santajat sa rupa orice colaborare cu mine. Cineva era foarte speriat ca NASUL liber merge mai departe!
Deci parteneriatul cu Teszari n-a functionat nicio zi, a fost darimat! Televiziunea am tinut-o in viata vreo 6 luni, din banii propri, ulterior recuperind cu ceva scandal o mare parte din ei.
Atunci am realizat ca ori ma las de presa si emigrez din tara asta controlata de baietii destepti ori imi fac propria televiziune, una in care sa detin controlul actiunilor stiindu-ma nesantajabil.
Asa s-a nascut blogul NASUL.TV in octombrie 2011 si apoi, dupa ce am vazut entuziasmul fanilor strinsi pe blog, am incropit, prin subscriptie publica, Televiziunea Libera in aprilie 2012. Am avut bafta sa iau licenta tv in primele zile de mandat ale Laurei Georgescu, in decembrie 2011, cind “sistemul” era cu gindul la caltabosi. Laura fusese colega cu mine in PRO TV si familiaritatea cu care m-a primit in sedinta CNA i-a facut pe toti membri CNA sa creada ca avem acceptul “sistemului”. Eu asta cred dar e, la fel de posibil ca “baietii” sa fi spus, “da-l ma in aia…ca n-are de unde sa stringa bani sa tina o televiziune, moare in 3 luni!”
Arogantii n-aveau de unde sa stie ca aveam multi fani nebuni sa ne sustina si multi prieteni adevarati. Ma rugam tot timpul sa nu “murim” in primele 3 luni si imi aminteam celebra secventa a dezastrului total si final din Zorba Grecul. Visam sa traim macar 3 luni si apoi sa “murim” frumos! Merita sa incerc sa construiesc o televiziune libera exact in anii in care “lupii tineri” ai Sistemului isi pierdusera rabdarea si puneau laba pe tot: presa, afaceri, in timp ce reuseau sa mai trimita la puscarie cite un “lup batrin”!
Si iata ca am reusit mult mai mult decit sa rezistam aproape 3 ani deja! In primele 8 luni am reusit sa ajungem de pe pozitia 135 in clasament, pe pozitia 20 in lista televiziunilor “must carry”. Am aparat Statul de drept in 2012, la suspendare, si am avut 2 ani extraordinari in 2013 si 2014. Se pare ca asta e destinul echipei mele, sa cistigam, iar cei care ne-au vrut mereu raul sa piarda…de fiecare data!!! Nastase in 2004, Geoana si PSD in 2009, Ponta si Antonescu in 2012, Ponta si Gashca in 2014!
Putini stiu insa ce CARACATITA am avut de infruntat in 2013 si 2014 !
PLANUL  MACHIAVELIC  AL  LUI  MAIOR (2010-2014)
Suparat la maxim ca a pierdut functia de premier, Base nominalizindu-l din nou pe Boc in decembrie 2009,Maior organizeaza o echipa inedita: Ponta, Ghita, Udrea! Da, o coopteaza si pe Udrea dupa ce tot EL, Maior, o tocase cu toata presa pe care o controla sau influenta. A simtit ca Udrea era nemultumita fiindca ea spera ca Basescu sa o numeasca pe ea premier.
 Ce promite Maior acestei echipe la inceputul lui 2010?!?
1. Lui Ponta i-a promis sefia PSD si i-a si daruit-o, trupa lui Ghita rupind gitul lui Geoana in ultima clipa si determinindu-l pe Cristian Diaconescu sa se retraga dupa ce fusese santajat.
2. Elenei Udrea i-a promis sefia PDL.
3. Amindurora le-a promis ca in 2014 ii va baga in finala pentru Prezidentiale, romanii avind de ales intre Ponta si Udrea, “copiii” lansati de Famiglia Nastase-Bittner-Petrache-Cocos, unul pe stinga iar celalalt pe dreapta! Curat “democratie” mon cher!
4. Lui Ghita i-a promis sefia PSD incepind cu anul 2014 si probabil niste contracte cu Statul si cu Serviciile. Dar, ca sa nu se plictiseasca pina in 2014,Maior l-a facut pe Ghita Mogul peste Vintu! Apoi l-a nasit cu Romania Tv!
Maior juca din nou la doua capete! Ori reusea sa unifice toate Serviciile sub mina sa si raminea Eminenta Cenusie, ori il facea Presedinte pe Ponta, EL INSUSI devenea premier iar pe Udrea o punea sefa cu gura mare a Opozitiei!
In 2010 s-a nascut goana “lupilor tineri” dupa bani! Era nevoie de multi bani ca sa poti tine toata presa sub papuc si la ordin! Era nevoie de multe racolari! Era nevoie de multe santaje! Era foame de bani baieti!!!
Planul demareaza in tromba! Udrea incepe sa-l sape pe Boc cu tot PDL-ul lui, Ghita ii intinde capcane lui Vintu si mogulul intra in puscarie. Se naste mizeria de RTV. Presa controlata il bubuie zilnic pe Basescu,Presedintele face citeva greseli uriase, popularitatea i se prabuseste. Maior il simte ranit si, cu ajutorul tradatorilor de tip Gabi Oprea (si el Nasul lui Ponta si cumatru cu Maior) trintesc guvernul Boc in primavara lui 2012! Cu largul concurs al presei controlata de Maior, pe fondul coruptiei guvernarii PDL dar si pe lipsa de masuri economice curajoase in contrast cu taierile dure de salarii si impozitarea gresita a pensiilor!
Maior ii cere Presedintelui sa-l numeasca prim ministru! O stiu chiar de la Traian Basescu, dezvalui acum o discutie avuta la Cotroceni. O sa va povestesc mai tirziu motivul pentru care am cerut o audienta la Seful Statului. Basescu i-a spus asa, banuind ca Maior e Cappo di Tutti Capi: “George, nu pot sa te pun Premier direct din postura de Sef al SRI. Intra in politica, joaca si tu 6 luni si apoi mai vedem!”
Maior a innebunit pur si simplu! Cu atit mai mult cind l-a vazut numit pe MRU! A facut pe dracu-n patru si in numai 78 de zile l-a dat jos! Asta da record de sef al SRI ! Basescu refuza din nou sa-l puna premier si il alege pe Ponta!!! Pe Cirlan! Maior se repliaza, se multumeste cu mai putin! Macar stia ca va obtine de la Ponta niste bugete uriase pentru SRI, bani cu care va incerca sa refaca echilibrul din Serviciu, unde Coldea era Master Chef! Maior spera sa isi ademeneasca niste colonei, niste generali.
Si mai era ceva. Odata cu numirea lui Ponta premier, Maior obtinea, prin cumatrul Gabi Oprea fost la Armata si acum la Interne, dar si prin Dobritoiu si apoi Mircea Dusa acces si apoi control pe doua servicii secrete foarte importante: Doi si’un sfert si Serviciul Secret al Armatei. Ii mai lipsea SIE!
Pe de alta parte si Traian Basescu avea niste asteptari. Sa-l rupa pe Ponta de Maior, sa il compromita pe Ponta si sa il lase sa se compromita pina in 2014, sa lase USL sa se uzeze la guvernare! Base dorea sa cistige timp pina cind sa reconstruiasca o forta care sa se opuna monstruoasei coalitii!
Crin Antonescu (sustinut de Varanul Voiculescu) a simtit si el momentul si el este autorul Suspendarii din vara lui 2012, asta dupa ce ajunge Sef al Senatului. Culmea, desi e greu de crezut, cei care tradeaza “cauza” sint exact Maior (prin Ioan Rus – tot din grupul de la Cluj) si Ponta. E logic. Traian Basescu odata demis, Crin Antonescu devenea Presedinte Interimar 3 luni si, mai carismatic decit Ponta, il batea de se usca la prezidentiale! Si Maior rata din nou fonctia de premier, stiut fiind faptul ca nea Crin nu-l inghitea deloc!
 Nu stiu cine i-a intins o capcana lui Traian Basescu, aceea de a indemna alegatorii sa iasa la Referendum! Pe tactica aceea, cu o popularitate de sub 15%,referendumul era validat iar Crin devenea Seful Statului pina in 2017! Eu banuiesc ca Elena Udrea l-a sfatuit prost! Parca imi amintesc chiar si-o declaratie a ei! Cert e ca, la presiunea PDL, a unor ziaristi si a societatii mai civile, Base adopta tactica boicotului. Stiti rezultatul.
Urmeaza apoi esecul Elenei Udrea de a prelua PDL, urmeaza celebrul “Adio PDL” basescian, esecul PMP, etc. Din echipa din 2010 toti prosperau, Maior, Ghita, Ponta, numai Elena Udrea avea esec dupa esec (desigur, in plan politic, in plan financiar sotul Cocos se umplea de zeci de milioane de euro).
 Dar Udrea era sigura, in continuare, ca planul lui Maior functiona in continuare si ca ea, cu ajutorul Presedintelui Basescu si al lui Ponta (ambii ii faceau reclama zilnic, unul pozitiva, celalalt reclama negativa – ambele utile unui politician), sustinuta din umbra de Maior (care ii servea numai d-alea calde), va ajunge in turul doi al prezidentialelor! In secret si numai in mintea ei, credea ca in turul doi va deveni un Basescu la patrat si i-o va trage lui Ponta pe ultima suta!
In toti acesti ani, atit Ponta (pe care il vizita acasa), Ghita (cu care se vedea la cafenele si o trata binisor pe RTV, pina la un punct) cit si Maior (cu care se vedea de cite ori avea chef, ba ii mai aranja si intilniri) – aveau grija toti 3 sa ii picure in urechi niste otrava de tipul “Vezi, ca asta, Coldea, nu te place, ba te si sapa, fiindca tu esti sursa alternativa de informatii a Presedintelui!”Udrea nu si-a dat seama ca golanii au facut-o! Sau s-a prins mult prea tirziu! Acum citeva zile cind s-a apucat sa-l injure taman pe omul multi promovat si decorat de Traian Basescu, inclusiv in martie 2014!
In plus, Udrea a mai aflat ca toata protectia de care credea ca se bucura ea, Cocos si toate afacerile ei, a fost o mare vrajeala! Inca nu stiu cind a lasat-o din brate Traian Basescu! Eu banuiesc ca inca din 2012, daca nu cumva si mai devreme! In rest, fiindca e un sacal batrin, Base a jucat si el un rol de “sustinator” al blondei! In cite s-a bagat cu Udrea nici el nu avea prea multa marja de joc! Incurcate au fost caile pe care a mers Base! E insa foarte posibil ca Presedintele sa fi renuntat la prietenia cu Udrea in ultimele saptamini, repet, nu stiu!
Ce stim cu siguranta este ca Maior, speriat ca Ponta pierde teren, incearca un ultim santaj la Basescu (pe linga multe altele, despre care o sa mai vorbim),difuzarea acelor imagini de la Paris, cu Udrea si Bica. Santajul esueaza iar Basescu, in ultima clipa a turului doi, in ultima zi de campanie, isi indeamna ultimii sai fani sa-l voteze pe Iohannis! Estimez cam 5-7 procente! Fani care altfel stateau in casa! E posibil ca Iohannis sa fi cistigat si fara acest sprijin fiindca o sa vorbim de TSUNAMI-ul DIASPOREI!
Ei bine, doamnelor si domnilor, cel care a blocat votul in Diaspora este chiar George Maior! Omul ramasese marcat din noaptea aceea cu “Mihaela, Dragostea Mea”, cind 70.000 de voturi din strainatate au decis alegerile!
Cind am facut pariul in direct, in emisiunea NASUL, pe 6 octombrie 2014, ca Victor Ponta nu va fi Presedinte, mi-am amintit acel RICTUS al lui Maior cind l-am vizitat in 2010! Pe 6 octombrie am lansat campania “Revolutia pasnica, fara singe, dupa 25 de ani!” Am indemnat romanii de pretutindeni, timp de o luna de zile, sa iasa la vot si sa sune acasa, la rude si la prieteni! Sa nu se ia dupa televiziunile aservite care le vor spune ca sint cozi, ca nu merita efortul, ca e frig si ploua! DA! I-am rugat sa mearga la vot, sa stea la cozi si le-am promis ca aceste imagini vor fi difuzate pe NASUL TV! Asa cum am difuzat demonstratiile anti RMGC, Pungestiul sau Birladul! I-am rugat pe romani sa iasa la vot, sa vedem cum sta acest popor in fata vremurilor! Stiam din 2009 ce efecte uluitoare are o asemenea campanie de presa!Stiam bine de tot si stia si Maior! Fenomenul a explodat pur si simplu fiindca tot FB-ul a simtit la fel ca noi!
Schema lui Maior – Inchiderea NASUL TV
Putini stiu ca in vara lui 2014, inainte de inceperea campaniei electorale, gashca lui Maior aproape ca a reusit sa inchida NASUL TV. A ratat milimetric!
Maior a facut o nefacuta si, cind voi avea toate probele, voi depune o plingere penala! Acela a fost momentul in care m-am hotarit sa rup tacerea, dupa atitia ani de permanenta haituiala! Ii promisesem, in 2012, cind i-am facut o noua vizita la birou, ca voi muri de git cu toti cei care se vor lua de NASUL TV! In schimb el mi-a raspuns senin ca nu o sa reusesc cu Televiziunea Libera decit daca ma asociez 50/50 % cu Niro, asociatul pe care mi l-a recomandat cu “caldura” securistica! Eu m-am facut ca nu pricep dar el chiar n-a inteles nimic din mesajul meu!
Dar iata schema diabolica a lui Maior, schema care urma sa ingenuncheze Romania daca Ponta iesea Presedinte!
MAIOR – sef peste SRI, Doi si’un sfert, Serviciul Secret al Armatei
Cumatrul OPREA – Ministerul de Interne (Politie Economica, etc)
Finul Ponta – Premier (Bugete babane), OUG-uri cu schepsis, Corpul de Control, etc
Comisie Parlamentara SRI – bine controlata!
SEFUL ANAF – Gelu Diaconu (membru UNPR, nevasta cu off-shore)
ADJUNCTUL ANAF – Bratul armat al Anaf, Tunaru, omul lui Dragnea dar si omul prin care Dragnea este santajat (Tunaru cara plicurile cu bani din Teleorman la Bucuresti, potrivit propriei declaratii – data Politiei si aflata in arhiva lui Gabriel Oprea).
BICA – DIICOT (Spalarea banilor, Crima organizata, Anti Drog, etc)
Va dau un mic exemplu de cum functiona:
1. Maior ii spunea lui Ghita de vreo firma care il supara, poate chiar o televiziune!
2. Ghita statea toata ziua bot in bot cu Gelu Diaconu, seful ANAF
3. Diaconu ii dadea ordin lui Tunaru sau facea plingeri la Bica sau la seful politic Oprea si toate Organele tabarau pe firma care l-a suparat pe Georgica!
Prin aceasta CARACATITA nea Georgica Maior visa sa controleze toate firmele din Romania si toate secretele si “scheletele” din dulapurile romanilor, politicieni sau nu!!!
Maior a picat si curind toata reteaua va fi destructurata. Dar ce nu inteleg este jocul Elenei Udrea. Fiindca ori e naiva si nu pricepe (poate se prinde dupa ce citeste acest “film” al ultimilor 10 ani de Basescu, desigur, in viziunea mea), ORI face un JOC PERICULOS! Cu trimitere atit la Traian Basescu cit si la actualul sef interimar SRI, generalul Florian Coldea!
Dupa ce in vara lui 2009, Floriana Jucan, prietena apropiata a lui Maior, sugera public, in Q magazine, ca Florian Coldea are o “relatie speciala” cu Procurorul general de atunci, Laura Codruta Kovesi, iata ca si Udrea revine in 2015 cu aceeasi asertiune!
Sincer, mie imi pare ca Maior vorbeste prin gura Elenei Udrea! Imi pare ca Maior vrea sa loveasca atit in SRI cit si in lupta anti-coruptie, cit si in Traian Basescu, si o foloseste/ santajeaza pe Udrea. E drept, si doamna Udrea baga din greu tot felul de abureli peste mesajul lui Maior, dovada ca e derutata rau!
Dar imi pare ca scenetele Elenei Udrea fac parte dintr-un plan! Asa cum cred ca si Maior si-a regizat “demiterea”! Eu nu cred ca Presedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia! Ceva e putred, sper sa aflam curind mai multe!
V-am ramas dator cu un episod. In 2012, dupa instalarea lui MRU, cer o audienta la Traian Basescu. O faceam in virtutea faptului ca in 2008 am trimis un material catre CSAT in care vorbeam despre disparitia presei independente si a ziaristilor de calitate, ca despre o vulnerabilitate a Statului Roman. Eu cred si astazi ca fara presa libera nu exista Justitie, fara justitie nu exista afaceri corecte, politicieni corecti, etc. Documentul a fost adoptat in CSAT.
Stiind cit de independenta este Televiziunea Libera, NASUL TV, ca doar eu eram “girantul”, m-am dus la Presedinte sa-l intreb cum se face ca mizeria aia de RTV a lui Ghita este pe toate cablurile si farfuriile zburatoare, inca din prima secunda de emisie iar mie imi cereau cablistii milioane de euro ca sa ne retransmita: ma refeream  la RCS-DIGI si UPC!
Presedintele a evitat subiectul dar m-a sfatuit sa merg urgent la George Maior fiindca el poate rezolva cu RCS-DIGI !!! Practic, atunci am inteles clar cine m-a lucrat in acei ani!
A doua zi m-am prezentat la Maior, fara mari sperante, dar am zis ca macar sa ii dau mesajul, JOS LABA ! Am fost elegant, cum am scris mai sus, i-am zis doar ca mor de git cu aia care se iau de singura televiziune libera!
Va dau si un amanunt simpatic. Nici nu ajunsesem de 3 minute in biroul lui Maior ca ghici cine suna pe telefonul scurt?! Traian Basescu! Maior se ridica in picioare, pozitia de drepti, ii confirma Sefului Statului ca sint acolo sa discutam “problema” si incheie gomos: “Promit sa rezolv, Domnule Presedinte!”
Cita ipocrizie! Nu a rezolvat nimic, desigur, pai el era tartorul lui Teszari! In schimb l-a pus la Digi 24 pe bunul sau prieten Vasile Dancu, director editorial! Ca sa fie un post echilibrat si eventual dezechilibrat, cind trebuie!Nici nu va inchipuiti ce experti in manipulare au ajuns baietii lui Maior!
Am scris acest reportaj, trait de mine, fara inflorituri, asa cum mi-am adus mai bine aminte, din Romania ultimilor 10 ani! In afara de “mascati” am avut parte de toate “instrumentele” STATULUI  MAFIOT! Cu toate amenintarile din dotare! Si am avut de a face cu toate JEGURILE acestei societati de pe Dimbovita!
Elena Udrea m-a determinat sa scriu, iata, m-a inspirat! Dar si momentul jalnic al presei de astazi!
Patronul Antenelor – arestat
Patronii Realitatea Tv – arestati (Vintu si Pacurariu)
Patronul Mediafax, Ziarul Financiar, Gandul,  ex PRO TV – arestat
Patronul Romania Libera – arestat
Patronul Romania Tv – puscariabil pe termen foarte scurt
TVR – practic in faliment mascat
Finantatorul B1 TV, Evenimentul Zilei (Niro) – arestat
Televiziunile mentionate mai sus – datorii de peste 180 milioane de euro
Ziarul Adevarul – datorii de 100 de milioane de euro
Daca am uitat pe cineva imi cer scuze!
In plus, avem citeva site-uri care mimeaza bine independenta editoriala dar au “lantul scurt”, se simte! In curind vor bubui si ele!
Credeti ca gaseam un timing mai bun sa scriu acest reportaj?! Nu cred ! Sint optimist, nu cred ca se poate mai rau de atit!
Ca sa inchei, va marturisesc ca nu am, inca, ce sa scriu despre generalul Coldea. I-am cerut demisia fiindca e timpul. Cred ca a stat prea mult sef la SRI, s-a erodat prea mult in lupte intestine, absurde uneori pentru Romania si cetatenii ei. Daca as fi Iohannis l-as lua consilier, as incuraja un ofiter de cariera sa preia functia lui Coldea si as numi un civil autentic, democrat pina in pinze ca Director al SRI. Iar Coldea sa-i supravegheze temeinic, SRI sa nu o mai ia pe aratura si sa previna JAFUL NATIONAL! SRI, dar si celelalte Servicii au RESTANTE MARI in ultimii 25 de ani!
Sa fiti iubiti!

Radu Moraru

Link spre comentariu

Schimbarea la faţă ptr Radu Moraru, sau o fi avut vreo revelaţie şi el ca Turcescu. E bine că confirmă ce se ştia, bănuia sau specula despre epoca respectivă, pe care o s-o tot lungim.

Link spre comentariu
Toni Marginean

Restante mari au beneficiarii informatiilor furnizate de serviciile secrete pe care le tin in dulap fara sa le promoveze. Astfel s-a ajuns sa se judece cauze vechi de cand lumea!

Link spre comentariu
Toni Marginean
Țara mea. Țara mea?
2 februarie 2015, 09:24

Ştiu. Ţara „ta“ e ţara naşterii şi a destinului tău, ţara istoriei tale, ţara limbii în care vorbeşti şi scrii, ţara culturii tale şi a co-naţionalilor tăi. Dar este – sau ar trebui să fie - şi ţara prezentului tău, ţara în care îţi trăieşti zilele, în care îţi alegi conducătorii, în care ai drepturi şi obligaţii cetăţeneşti. Ţara, în sfîrşit, care te protejează, în care ai încredere şi pe care o asumi ca pe o marcă identitară de neocolit. 
De la o vreme însă, toate aceste subînţelesuri au intrat în derivă. Trăiesc într-un loc pe care nu-l mai pot resimţi ca fiind „al meu”. Ceea ce se petrece în instituţiile fundamentale ale ţării, ceea ce văd pe toate canalele de televiziune, ceea ce aflu din ziare, toate mă fac să cred că ţara mea nu mai are mare legătură cu mine. E ţara altora: a unei reţele de indivizi care au ajuns la vîrf prin grosolane manevre de partid, de familie şi de gaşcă. Faţă de ţara „lor” mă simt nu numai străin, ci pur şi simplu ameninţat. Sunt şocat cînd le văd portretele, cînd îi aud vorbind şi cînd mă gîndesc că ei îmi hotărăsc viaţa. Singura consolare, singura speranţă e că încă sunt informat asupra malversaţiunilor lor şi că încă se încearcă stăvilirea juridică a nesăţioasei lor ”eficienţe”.
Se fură lacom, se fură obraznic, se fură iresponsabil, pînă la pierderea instinctului de conservare. Infractorii se simt infailibili, invulnerabili, nemuritori.  
Mi se va spune că ilegalităţi şi tîlhari există peste tot. Cu siguranţă. Dar să ne uităm puţin în jur. „Dozajul”, tupeul, identificarea cu „puterea” şi anvergura trans-partinică a „caracatiţei” autohtone nu se pot compara cu nimic din geografia contemporană a civilizaţiei. Se fură lacom, se fură obraznic, se fură iresponsabil, pînă la pierderea instinctului de conservare. Infractorii se simt infailibili, invulnerabili, nemuritori. Dacă sunt prinşi, se declară victimele unor manevre politice. Încearcă, eventual, să scape, turnîndu-se între ei. Pînă la urmă, diferenţele dintre făptaşi şi instituţiile menite să-i pedepsească se tulbură. Şefa DIICOT (adică a organizaţiei care se ocupă de criminalitatea organizată) se transformă din acuzator în acuzat, şefi de poliţie sunt arestaţi pentru afaceri dubioase, „mascaţi” sunt luaţi pe sus de alţi mascaţi, la ANAF (adică acolo unde se controlează rigoarea fiscală a cetăţeanului) se fac percheziţii pentru depistarea unor fraude fiscale, preşedintele Autorităţii pentru Supraveghere Financiară e arestat pentru corupţie, preşedinţi şi membri ai consiliilor judeţene din toată ţara şi din toate partidele sunt anchetaţi şi reţinuţi pentru tot soiul de golănii, la grămadă cu primari, parlamentari, miniştri, membri proeminenţi ai diverselor partide politice. 

Peste tot, dai peste soţi, soţii, fini, naşi, cumnaţi, amici, veri, progenituri, mercenari şi pile.
Primul ministru fură titluri academice şi minte vesel şi suveran, fostul preşedinte dansează electoral cu şefi de clan din lumea interlopă, capii serviciilor secrete sunt denunţaţi pentru trafic de bani şi influenţă, vice-prim-ministrul e în cercetări pentru fraudă electorală. Peste tot, dai peste soţi, soţii, fini, naşi, cumnaţi, amici, veri, progenituri, mercenari şi pile. Reţele de distribuţie a unor medicamente vitale distribuie apă chioară în loc de citostatice, prin spitale mor oameni cu zile, milioane de români preferă să muncească în afara ţării, gazetari dedicaţi, pînă mai ieri, cîte unui patron solvabil, schimbă brusc macazul şi se mută la „ăilalţi”, Biserica, prin unii reprezentanţi ai ei, face propagandă electorală, critici literari obosiţi devin, peste noapte, „analişti politici”, publicişti încă nealcătuiţi explică, seară de seară, poporului cum e cu dreptatea şi adevărul, inşi fără meserie şi fără nicio ispravă în spate sunt abonaţi pe termen nelimitat, ca „experţi”, la dezbateri televizate mono-maniacale. Emisiunile de divertisment sunt un fel de bordeluri de mahala, vieţile private ale unor semi-anonimi devin „breaking news”, jumătate din adolescenţii ţării (ne spun statisticile) sunt analfabeţi! Ţara mea? Ţara „noastră”? Nu seamănă toate astea mai curînd a „condamnare pe viaţă”? Nu riscăm să aflăm că „a fi român” a devenit sinonim cu „a fi prins” într-o capcană fără ieşire, ca o insectă fragilă în ghearele unui prădător dement? 

Cine e de vină? Răspunsul e pe buzele tuturor: clasa politică. Partidele sunt simple trambuline pentru afaceri, promovările interne se fac pe bază de relaţii şi interese, competenţa şi onestitatea au încetat de mult să mai fie criterii credibile. Dar asta se întîmplă şi pentru că pe scena publică a apărut un nou tip uman: avem, în sfîrşit, „omul nou”, pentru care sensul vieţii este achiziţia, consumul, parada. Confundă – ar fi spus Petre Ţuţea – idealurile cu scopurile. A dori să ai o casă, o maşină şi o poziţie profesională onorabilă e normal. Toate sunt „scopuri” plauzibile. Dar a le lua drept idealuri, a crede că rostul tau pe lume e să-ţi multiplici, la infinit, averea, să faci baie în Dubai, să ai colecţie de ceasuri scumpe şi poşetuţe de firmă e a avea conturul mintal şi sufletesc al unui cocălar…Or tocmai asemenea oameni au ajuns „să facă jocurile”. Trăim sub ocupaţia unor ţoape! Şi, ceea ce e mai grav, nu prea ne pasă. Ne uităm la catastrofă ca la un spectacol. Bombănim, votăm năuc, ne certăm între noi. 

Tu vorbeşti? – vor zice o mulţime de forumişti care mă iubesc… Tu nu bombăni de pe margine? De ce nu te implici? Sau, mai rău: tu ce mare brînză ai făcut cînd erai „la butoane”. Răspunsul meu e simplu: m-am implicat destul (cu rezultatul că am fost socotit ”profitorul” tuturor regimurilor) şi am făcut ce m-am priceput şi ce am putut. N-am făcut, totuşi, nefăcute. Dar apropo de vină: una dintre cauzele dezastrului e că băgătorii de seamă şi cei care se implică îşi dau, reciproc, capete în gură şi cred că, astfel, îşi fac datoria faţă de ţară. Am mai spus-o: pentru mulţi români, vina e, întotdeauna, vina celorlalţi. A altuia. Adică a nimănui.

http://adevarul.ro/news/societate/Tara-mea-Tara-meae-1_54cf25a0448e03c0fd32b24f/index.html

Link spre comentariu
Toni Marginean

Din categoria "Istorie contemporana":

Scenariu apocaliptic: Romania ar urma sa fie impartita intre Rusia si Ungaria. SRI tace! Garda Maghiara se pregateste de razboi
Postat la: 17.02.2015 - 18:12 |   ZIUA NEWS

Vizita lui Vladimir Putin la Budapesta este deosebit de importanta vizavi de conflictul din Ucraina si dorintele expansioniste ale tarului de la Kremlin. Daca la granita cu Ucraina, Romania si Polonia sunt clar de partea UE si NATO, Ungaria, prin Viktor Orban s-a aratat a fi pro-Rusia. Cu toate ca si Ungaria e tara membra NATO si membra UE. Orban face un joc periculos, dar, conform analistilor politici europeni, ar fi gata sa se alature Rusiei in cazul unui razboi pan-european, din dorinta de a reface vechiul imperiu.
Din aceasta perspectiva, a redobandirii unor teritorii de catre Ungaria (chiar si fara Austria), momentul este decisiv, implicand o serie de intelegeri intre Orban si Putin. Ungaria mizeaza pe forta militara a Rusiei, iar Rusia mizeaza pe un pilon geo-strategic, o Ungarie care ar putea rupe Europa in doua, ar fragmenta-o si ar da oportunitati de control teritorial asupra Ucrainei, dar si asupra Moldovei, României si Bulgariei, implinind visul lui Putin de a domina zona Marii Negre. In acest scenariu, care acum pare de neconceput, Romania ar urma sa fie divizata intre Ungaria si Rusia, iar estul Ucrainiei, Moldova si Bulgaria sa intre sub dominatia Kremlinului in acea zona pe care Putin o denumeste Novoia Rassia (priect anuntat inca din 2008). Acest teritoriu, culmea, a fost agreat de Angela Merkel in urma cu trei ani, conform dezvaluirilor din presa occidentala. Daca se creeaza NR, atunci Germania are asigurarea ca Putin nu doreste mai mult, o EuRussia, sau chia mai rau, o EurAsia.
Din informatii culese de SRI, asupra carora Ziuanews a fost informata de anumite surse apropiate serviciilor, s-a intensificat miscarea subterana a separatistilor si autonomistilor din Tinutul Secuiesc, ca si legaturile acestora cu Garda Maghiara, care are o activitate crescuta in HarCov, cu segmente in Mures, Arad, Oradea si Satu Mare. In urma evenimentelor politice si judiciare de la Bucuresti, mai putina lume a dat atentie acestor manifestari. Apoi, chiar SRI a fost destructurat, demisia lui Maior fiind foarte importanta, dar si decredibilizarea interimarului Florian Coldea. Ca atare, SRI a dat mai mult atentie evenimentelor de la Bucuresti decat celor care se intampla in tara mai ales cu miscarea subversiva din Harghita si Covasna. La momentul oportun, impreuna cu Garda Maghiara si cu Jobbik, simultan cu amenintarea Rusiei, ar urma evenimente sangeroase in Tinutul Secuiesc, menite sa destabilizeze Romania, dupa scenariul separatistilor din Ucraina. Tinutul Sercuiesc va "sparge" Romania in doua (de la jumatatea teritoriului), asa cum Ungaria va rupe Europa in doua.
Planul prezentat de analistii externi ar fi ca Rusia sa-si extinda influenta pe cel putin jumatate din Europa de est, pe care teritorii, mai apoi, sa le anexeze, in vreme ce Ungaria isi va redobandi teritoriile revendicate din Romania, din vestul Ucrainei si de la sud de Dunare. Scenariul pare de-a dreptul apocaliptic, dar, spun sursele media, greu de crezut atata vreme cat NATO detine baze importante in Romania si controleaza, practic, prin flota, o mare parte din Marea Neagra. Aceleasi surse afirma, insa, ca n-ar fi exclus ca in urma presiunii militare rusesti, NATO si UE sa cedeze prin tratative aceste teritorii, iar Romania sa fie tradata inca o data de catre Occident.
Link spre comentariu

Divide et impera , nimic nou sub soare .

Dar , nu mor caii cand vor cainii :) .

Dupa informatiile mele , se pare ca Romania va iesi invingatoare din aceasta incercare ... de fapt totul se va aduce la starea initiala " de justo + de facto " , inainte de tradarea tatarului ( ? ) Dimitrie Cantemir asa zis carturar  , rusinea tuturor moldovenilor , dar si a Romaniei .

Link spre comentariu
Toni Marginean
Genocid ascuns timp de 50 de ani: Masacrul prizonierilor români de la Bălţi.
Un document cutremurător, o succintă relatare a masacrului comis de către militarii N.K.V.D. în anul 1944, la marginea oraşului Bălţi din Basarabia. Textul scris în anul 1994 este la fel de actual şi astăzi. Călugării români de la Sf. Munte Athos au primit, prin căi ocolite, o scrisoare zguduitoare din partea Ierodiaconului Ieronim Şchiopu de la Bălţi, Basarabia, care relata masacrul comis, acel îngrozitor masacru despre care s-a scris prea puţin şi prea târziu. Putem lua exemplu de la evrei, trebuie să-l facem cunoscut întregii planete. Victimele de la Bălţi sunt morţii noştri, sunt cei ce au apărat Ţara şi Neamul. Prizonieri fiind, au fost ucişi mişeleşte pentru singura vină de a fi fost militari români care şi-au făcut datoria. La fel şi prizonierii militari germani, unguri, polonezi, cehi… După cum se poate constata, nici Rusia, nici Occidentul nu ne recunosc dreptul de a ne cinsti morţii! Încă o dată istoria o scriu cei puternici – „învingătorii”.
În jurul Regelui Mihai se vântura o faună pestriţă, o şleahtă de oportunişti care şi-au adus contribuţia funestă la marea trădare naţională de la 23 august 1944. „La începutul lunii iulie 1944, o vizită discretă la Iaşi a generalului Aurel Aldea, trimis de rege pentru a se întâlni cu generalul Racoviţă, a prilejuit întocmirea unui plan strategic, în sensul preconizat de Bodnăraş-Dămăceanu pentru deschiderea frontului în «Poarta Iaşiului», iar la sfârşitul lunii iulie 1944, Bodnăraş i-a comunicat lui Stalin toate detaliile necesare: deschiderea programată a frontului; zona deschiderii; data prevăzută – 20 august. Pentru materializarea planului, Stalin a ordonat încetinirea ritmului ofensivei sovietice pe frontul din Polonia şi transferarea de trupe pe frontul din Moldova, în sectorul stabilit.”[1]
Arestarea Mareşalului Ion Antonescu de către Regele Mihai, cu sprijinul nemijlocit al camarilei sale, apoi difuzarea prin postul de radio, în seara nefastei zile a Neamului Românesc – 23 august 1944 – a „Proclamaţiei către ţară”[2], a însemnat, în fapt, o capitulare necondiţionată. Militarilor români li s-a ordonat să nu riposteze inamicului, iar acesta, avertizat din timp prin Bodnăraş, a dat prilejul nesperat Armatei Roşii să înceapă distrugerea Armatei Române şi ocuparea întregului teritoriu al ţării. În intervalul 23 august-12 septembrie 1944 (perioadă în care România s-a găsit în situaţia de a avea inamici atât pe fostul aliat, Germania, cât şi pe inamicul de până atunci, Uniunea Sovietică), în jur de 170.000 de militari români, lipsiţi prin ordin regal de dreptul de a se apăra, au fost luaţi prizonieri de către sovietici. Au urmat deportările, masacrele, crimele abominabile ale asasinilor N.K.V.D., ascunse timp de decenii şi, regretabil, ascunse şi astăzi.
1944 – Masacrul prizonierilor de la Bălţi
„În anul 1944, la năvala hoardelor ruseşti care au invadat Basarabia, Armata Roşie a făcut zeci de mii de prizonieri militari. În oraşul Bălţi au fost concentraţi cca. 50.000 de militari care ţinuseră piept hoardelor dezlănţuite. Dintre cei 50.000 de militari, 80% erau români, iar ceilalţi erau aproximativ: 5.000 germani, 2.000 unguri, iar restul cehi şi polonezi. În nord-estul oraşului, unde curge râul Răut şi se formează mlaştini, KGB a găsit locul cel mai nimerit să amplaseze lagărul înconjurat cu garduri înalte de sârmă ghimpată. Chinurile acelor prizonieri erau de neînchipuit: foamea era flagelul numărul unu, însoţit de lipsa de higienă; bolile, frigul şi umezeala produceau decese fără număr. Din acel lagăr unii mai curajoşi au evadat, dar au fost mitraliaţi. Totuşi, au mai fost şi fugari scăpaţi, pe care nu i-a găsit nimeni, decât că s-au făcut singuri cunoscuţi, după destrămarea Uniunii Sovietice. Informaţii despre crimele petrecute în acest lagăr s-au publicat în „Curierul de Nord” din oraşul Bălţi, săptămânal al Basarabiei de Nord. Ziarul mai apare şi acum, dar ştrangulat şi ameninţat de către cei care urăsc tot ce este românesc. Din declaraţiile celor evadaţi s-au stabilit crimele KGB săvârşite la Bălţi.
Toţi cei 50.000 de prizonieri au fost împuşcaţi în ceafă de militarii KGB-ului (corect N.K.V.D.-ului – n.r.) şi aruncaţi în şanţurile mocirloase pe care tot ei le-au săpat la ordin (exemplu tipic al asasinilor KGB-işti (corect N.K.V.D.-işti – n.r.), întocmai ca în cazul Katynului, unde diferă numai numărul celor asasinaţi). Îndată ce au fost date în vileag cele întâmplate, s-au făcut sondaje în mlaştini, în anii 1991-1992, iar rezultatele au fost cutremurătoare: nici hârleţele, nici lopeţile nu au mai putut fi utilizate din cauza mulţimii scheletelor şi osemintelor răspândite în acele mocirle. Inimile îndurerate ale evlavioşilor creştini şi ale celor de la săptămânalul „Curierul de Nord”, i-au împins să facă o piramidă de oase şi cranii, care au fost strânse pe un loc mai uscat, peste care s-a aşternut o mare cantitate de pământ bătătorit şi s-a ridicat în felul acesta un deluşor mai înalt, o moviliţă în trepte, tot din ţărână, iar pe partea ei de sus s-a aşezat o troiţă. Troiţa de lemn sculptat a fost darul credincioşilor din raionul Răşcani, din apropierea Bălţilor. Pe data de 7 mai 1992, s-a sfinţit această troiţă de către Preasfinţitul Petre de Bălţi, cu sobor de preoţi şi monahi, la care sfinţire au participat mii de credincioşi români şi autorităţi orăşeneşti. Atunci, cu ocazia cuvântului solemn, întocmit de Ierodiaconul Nicodim Şchiopu, s-a lansat chemarea ca pe acel loc să se construiască o „Biserică sau Mănăstirea oaselor”, pentru ca zi şi noapte, prea cuvioşii monahi şi prea cucernicii preoţi să pomenească sufletele celor 50.000 de martiri nevinovaţi, ucişi mişeleşte cu gloanţe trase în ceafă, de către militarii sovietici.
Preasfinţitul Petru de Bălţi a investit ca paroh al viitorei „Biserici a oaselor” pe tânărul preot Valeriu Cernei, fost cancelar al Eparhiei Bălţi. După aceea, lucrurile au luat o întorsătură tragică: Presfinţitul Petru a fost atacat cu arme şi bâte chiar la sediul Palatului Episcopal, de un grup de călugări şi preoţi, adepţi ai Arhiepiscopului Vladimir Cântăreanu, care ţine de Patriarhia de Moscova. Atacurile au fost extinse şi la cele două mânăstiri din Eparhia de Bălţi şi mai continuă şi astăzi, după doi ani, împotriva a tot ce este românesc. În scaunul episcopal s-a aşezat şeful agresorilor moscoviţi, arhimandritul trădător Marcel Mihăescu. Biserica a rămas numai în proiect, un plan făcut de arhitecţi inimoşi, din cauza lipsei de fonduri, din cauza sărăciei în care se zbate Biserica Românească din Basarabia, sub persecuţia moscovită.
Oare de ce nu se vorbeşte nimic despre acest genocid împotriva poporului român? De ce nu se stabileşte adevărul în privinţa masacrelor făcute împotriva neamului nostru? Aceste crime monstruoase trecut însă sub tăcere, nu sunt oare tot un Holocaust? Aici se încheie cutremurătoarea scrisoare a cucerniciei sale, Ierodiaconul Nicodim Şchiopu. (Nicolae D. Rusu)
Nota redacţiei: Textul de mai sus a fot reprodus respectând ad-literam texul tipărit în ziarul „Curierul de Nord” 
Există unele analogii ale evenimentelor şi, în mod firesc, apar întrebări. După Al Doilea Război Mondial, evreii au intreprins o campanie îndreptăţită, dar foarte agresivă pentru mondializarea, sacralizarea şi „valorificarea” holocaustului, ceea ce l-a determinat pe Norman Finkelstein să declare: „Campania care se desfăşoară sub ochii noştri, având ca scop extorcarea de bani a statelor pentru „victime” ale holocaustului lipsite de posibilităţi”, instrumentată de industria holocaustului, a adus statura morală a martiriului lor la nivelul unui cazinou din Monte Carlo”.[3] Scriitorul israelian Boas Evron susţine:„Conştiinta Holocaustului este în realitate o îndoctrinare propagandistică oficială, o maşinărie agitatorică producătoare de lozinci şi o viziune falsă asupra lumii, al cărui ţel nu e nicidecum înţelegerea trecutului, ci manipularea prezentului”.[4]
Supremul furnizor al mistificării cunoscute sub numele „sacralizarea holocaustului”, este Elie Wiesel – împostor dovedit. Pentru Wiesel, susţine istoricul american Peter Novick, „Holocaustul este efectiv o «religie a misterului»: duce în întuneric, neagă toate răspunsurile, se situează în afară, dacă nu dincolo de istorie, sfidează atât cunoaşterea cât şi descrierea, nu poate fi explicat, nici vizualizat, nu poate fi înţeles sau transmis în veci, marchează o destrucţie a istoriei şi o mutaţie la scara cosmică.”… 
Numai preotul-supravieţuitor e calificat să-i oficieze misterul. Orice supravietuitor are mai mult de spus decât toţi istoricii la un loc despre ce s-a întâmplat. Şi totuşi, misterul Holocaustului este noncomunicabil. Nici măcar nu putem discuta despre el. [...] A existat un singur Holocaust. A compara Holocaustul cu suferinţele altor popoare constituie «o trădare totală a istoriei evreieşti». A desacraliza sau a demistifica Holocaustul este o formă subtilă de antisemitism.”[5]
Trăim într-o epocă în care credinţa în Dumnezeu este ridiculizată de mulţi pentru că „nu poate fi explicată raţional”, dar după concepţia unora asemenea lui Wiesel, holocaustul este superior credinţei în Dumnezeu, în acest caz „misterul” fiind permis. Clamarea unicităţii holocaustului este ruptă de pretenţia că, holocaustul nu poate fi înţeles raţional. Dacă holocaustul nu are precedent în istorie, ar trebui – după unele afirmaţii – să stea deasupra acesteia. În concluzie, conform aceloraşi principii absurde, nu poate fi înţeles prin intermediul istoriei: „este unic pentru ca e inexplicabil şi este inexplicabil pentru ca e unic”.
„Pentru unii mumă, pentru alţii, ciumă”?
Contrar spuselor nestimatului neprieten al românilor, Elie Wiesel, propaganda exacerbată care nu permite compararea suferinţelor evreilor cu suferinţele altor popoare poate fi numită terorism intelectual. Spre diferenţă de cei ca Elie Wiesel, care urăsc oricare altă naţie decât a lor, îmi respect şi iubesc poporul din care fac parte, dar nimic nu mă împiedică să le respect pe toate celelalte, deopotrivă. Din punct de vedere existenţial, toţi suntem egali în faţa Creatorului Suprem şi povestea cu „poporul ales” n-are decât să o creadă cine vrea. Eu, unul, nu ştiu cine l-a „ales”, când şi pentru ce. Cu ce sunt mai buni sau mai răi evreii ucişi decât românii lipsiţi de apărare, decât nemţii, ruşii, polonezii sau alte naţii? Cu ce sunt mai presus morţii evrei decât polonezii asasinaţi la Katyn sau decât prizonierii români, nemţi şi unguri masacraţi la Bălţi? „Pentru unii mumă, pentru alţii, ciumă”?
Astăzi, după 68 de ani de la comitere, privit din alt unghi, cazul masacrului de la Bălţi poate fi analizat şi altfel. În România, instituţia Bisericii este respectată şi de stat şi de popor, chiar dacă printre înalţii demnitari ai Parlamentului European se află persoane care nu o agreează, precum însuşi Preşedintele acestei instituţii, care i-a numit pe slujitorii bisericii noastre „corbi negri”. În România ultimilor douăzeci de ani au fost înălţate sute de lăcaşuri monahale sau bisericeşti. Oare Înalţii prelaţi ai Bisericii Ortodoxe Române (B.O.R.) nu pot sau nu vor să-i susţină pe fraţii lor din România de pe malul stâng al Prutului? Dacă greşesc, rog să fiu corectat, dar nu am auzit de vreun protest al B.O.R. în legătură cu batjocorirea Episcopului de Bălţi, aflat în subordinea B.O.R.. Cum ajută BOR credincioşii români de pe Valea Timocului, din nordul Bucovinei (Ucraina) sau Herţa, din Bulgaria sau Ungaria?
————————————————————————–
[2] Proclamația către țară a regelui Mihai I difuzată la radio în seara zilei de 23 august 1944

[3] Norman G. Finkelstein „Industria Holocaustului”, New York City, 2000
[4] Ibidem
[5] Elie Wiesel
 Autor: Ion Măldărescu
sursa : art-emis.ro

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări