Vizitator csl Postat Noiembrie 22, 2014 Partajează Postat Noiembrie 22, 2014 Cum spune si titlul m-am gandit sa deschid un topic cu tipuri de freze care se folosec la cnc uri de gravad de dimensiuni mici in materiale moi precum ABS, Plexy, PCB si materiale pentru reclama deoarece nu am gasit pe forum asemenea informatii.Asa ca rog cunoscatorii sa ne ajute si pe noi, cei noi in domeniu, sa intelegem ce face fiecare freza in parte si cum trebuie folosite.Daca se poate pune o imagine detaliata cu fiecare freza si paralel explicat ar fi de minune.Multumesc! Link spre comentariu
89-CEC Postat Noiembrie 22, 2014 Partajează Postat Noiembrie 22, 2014 Este greu de detaliat fiecare scula aschietoare in parte. Fiecare cu rolul ei, constructii diferite, aplicatii diferite. Pentru gravare se se folosesc anumite freze, iar pentru frezat altele. Pentru gravare se folosesc aceste modele de freze: Prentru frezat este o adevarata enciclopedie. Dupa cum am m-ai spus, domeniul este foarte larg: Pentru fiecare model existand iar inca zeci de modele, cu numar de taisuri diferite, etc. Link spre comentariu
Vizitator csl Postat Noiembrie 22, 2014 Partajează Postat Noiembrie 22, 2014 Pentru gravari si decupari in materiale pt reclame ce se recomanda? Link spre comentariu
89-CEC Postat Noiembrie 22, 2014 Partajează Postat Noiembrie 22, 2014 Ce vrei sa gravezi? Ce vrei sa frezezi? Adincimea textului, unghiul.................sunt atatia factori. Nu se poate da la "gramada". Link spre comentariu
Vizitator csl Postat Noiembrie 22, 2014 Partajează Postat Noiembrie 22, 2014 Eu vreau sa folosesc sa fac reclame luminoase cu plexy si cu materiale cu strat dublu si eventual PCBdimensiuni max 500x600x200 mm Link spre comentariu
89-CEC Postat Noiembrie 22, 2014 Partajează Postat Noiembrie 22, 2014 Pentru gravarea pcb-urilor poti folosi cele prezentate de mine in prima poza, iar pentru frezarea plexicului poti folosi freze un un singur dinte. Asa folosesc eu si nu am avut surprize neplacute.De aici m-am inspirat: http://flugwiese.de/2014/01/plexiglas-fraesen-so-gehts/ Link spre comentariu
Vizitator csl Postat Februarie 24, 2015 Partajează Postat Februarie 24, 2015 Pt gravat otel ce imi recomandati, as vrea ceva cu prinderea pana in de 3,5mm. Link spre comentariu
89-CEC Postat Februarie 24, 2015 Partajează Postat Februarie 24, 2015 Pentru otel (inox) se foloseste asa ceva:https://shop.vhf.de/articleGroups/Gravierfraeser-fuer-Edelstahl-W_G_GFV.htm Link spre comentariu
domnult Postat Noiembrie 25, 2016 Partajează Postat Noiembrie 25, 2016 pentru frezat masa de lucru (planeitate) ce freza recomandati ? Link spre comentariu
mihaighe Postat Noiembrie 26, 2016 Partajează Postat Noiembrie 26, 2016 https://www.olx.ro/oferta/freza-end-mill-3-175mm-2-taisuri-pentru-cnc-ID1ZzJr.html#5a7413bdd3 tinand cont de discutiile de pe celalalt topic deschis de tine Link spre comentariu
La Trovanti Postat Noiembrie 26, 2016 Partajează Postat Noiembrie 26, 2016 (editat) Am lucrat numai in lemn pana acum. Pot asocia frezele cu operatiile artcam ,aspire astfel: planare, frezere interior vector==end mill (cumva freza dinte ?) frezare pe contur vector==am folosit de toate v-bit, end mill, ball nose vbit carving==se acepta numai vbit si ball nose, de exemplu la scrisul literelor pentru degrosare doar end mill pentru gravare 3d se face degrosarea si finisarea cu ball nose Taierea transversal pe fibra e mult mai frumoasa decat in lungul fibrei. Calitatea frezarii scade dramatic cand se toceste freza. Multumesc pe aceasta cale si celorlanti care m-au ajutat cu informatii Editat Noiembrie 26, 2016 de La Trovanti Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum