Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Home-Made sau "de firma"

SharkBite

Postări Recomandate

Adica dai gaura normala la inalta si in loc sa o prinzi pe fata o prinzi pe interior si ii pui ceva izolant sa nu iasa presiunea pe langa.Astfel o sa ai un fel ce aliniere temporala(grosimea materialului +grosimea garniturii),si daca te pricepi poti sa le faci sa arate a.i. sa le lasi asa.Cu mediile de care vorbeam,e,aici e pb cu vtp-ul,este prea mult volum de aer in care trebuie sa razbata si mai intervine si deschiderea aia maricica care nu ajuta mare lucru la crearea unei compresii si altfel mediile nu sunt scoase in fata,ci sunt 'aruncate' in cutie,unele mai ies si pe jos pe gaura.Ce vreau sa-ti zic e ca dupa luni de incercari cu diferite cutii experimentale (unele chiar sacrificate)am ajuns la concluzia ca nu cred ca se poate scoate sunetul de medii neutru ca la o incinta inchisa sau bassreflex si ca coloratiile acelea care intervin(sunetul de caverna ,cutie mare) ii dau efectul acela de live ,de mare,de plin dar care pe anumite genuri de muzica sau de calitate mai indoielnica cam devine jenant,asta daca se probeaza acelasi difuzor in alte cutii.Mat. fono reduce si nu prea acest fenomen pt ca daca se pune mult incepe sa se anuleaza caracteristicile hornului,daca se pune mai dens la fel,daca nu se pune deloc sune a butoi gol,deci este un joc fara sfarsitDeci cum ti-am spus ,woferul trebuie taiat jos ,sub 200-300hz,sau chiar mai jos daca se pun pe medii difui care coboara suficient sa se lege cu el,si in felul acesta se cam rez problemeleTot ce iti mai spun e ca daca ai pretentii de la ce vrei sa faci sa sune cat se poate de liniar si mai ales NEUTRU ,si din 2 cai ,o sa ai de munca,asta daca o sa observi ce ti-am zis eu.Tocmai de aceea ti-am recomandat 8pw3,el a fost printre primele mele reusite in cateva zile si s-a apropiat cel mai mult de realitate.Totusi avand fs-ul mai maricel nu va cobora liniar prea mult,dar daca ascutli la calculator sau ai un egalizor dedicat acest lucru nu mai este un impediment(adica ca nu da bas suficeint de mult si de jos).Cred ca este bine ca mi-am spus parerile pt ca cei care au facut vad ca le ridica in slavi,dar nu spun si problemele care apar,unii au ales proiecte de-a gata ,altii doar isi dau asa cu parerea ,la fel si despre ascultarea la boxe cu traductoare ieftine,si unele de 15-18'' alaturi de drivere care la fel sunt facute pt cu totul alte destinatii in spatii mici,in apartament ,si care nu le fol si la 'petreceri',doar pt auditii hi-fi,fara filtre prin ele sau cu basi de 15'' care 'urca' pana la 5-6000hz

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 45
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• SharkBite

16

• CBI

8

• adi_0106

5

• radue

4

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări