CBI Postat Ianuarie 3, 2007 Partajează Postat Ianuarie 3, 2007 Deci dupa cat te-ai documentat n-ai aflat al cui e forumul asta :smt005 Incearca pe http://www.hiend.ro este magazinul D-lui Vasile sau vb la tel cu dansul Daca nu te hotarasti sa iei ceva de la dansul mai cauta atent dar cam toti din tara aduc cam aceleasi modele acum depinde si de stoc si vezi ca nu toate sunt afisate pe site Totusi ai grija ce alegeri faci ca nu toate-s bune pt casa si mai ales pt vtp Bafta la lucru Link spre comentariu
SharkBite Postat Ianuarie 5, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2007 Problema sta in felul urmator vreau VTP dar nu asa de "late" vreau ceva mai inguste, cu woofer de 6" cu tweterul deasupra in cininta separata.Intrebari pt cei ce m-au ajutat pana acum si nu numai:1.pot face ceva care sa se auda bine clar si <=50W la aceasta dim a wooferului(menionez ca voi incerca sa cumpar ceva woofere bune?2.la ce distanta de centrul Wooferului trebuie sa se afle centrul Tweetwrului pentru a nu avea senzatia ca se aude din 2 directii diferite?3.in schema de mai jos este ceva diferit fata de schema D-lui Mateescu si anume peretele din spate care este si el inclinat.cum e mai bine asa sau ca in schema initiala a D-lui M.?4. Iesirea din incinte (portul) trebuie sa fie neaparat asa ca un orificiu dreptunghiular sau pot pune un port bass-reflex, daca da ce dimensiuni sa aiba(stiu ca acestea se calc in functie de mai multi parametri pe care nu am momentan) sau exista si porturi dreptunghiulare ma intereseaza doar sa ii modific aspectul la iesire?5.POate cineva sa ma ajute cu o schema VTP de 6"?Va rog frumos sa ma scuzati daca intreb prea multe si sper ca m-am facut inteles Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 6, 2007 Partajează Postat Ianuarie 6, 2007 Tot ce-ti spun este parere personala,tu poti sa mai astepti si alte opiniiDifuri mici daca iei si mai vrei si de calitate sunt scumpe si nu se merita ,ele trebuie sa aibe putere si sa mearga cat de cat bine si in reflex,deci un 'motor'si suspensii care sa-l tina in frau,mai exact factorul ebp sa nu fie la limita si in nici un caz pt inchisa.6-7'' ieftine si bune si care sa merite si pretul nu stiuPt a avea percutie buna la tobe este recomandat wofer pro,la fel si pt kick si mai ales putere(automat se implica si un spl mai bun).Deci se poate face ceva sa se auda bine si la <50w.Intrebarea cu distantele nu este prea bine pusa,dar iti raspund astfel:in lipsa de masuratori este de preferat ca tweterul sa nu fie f departe de wofwe,o distanta de max 10-15mm intre cele 2 este destul de buna,la fel si asezarea tweterului dezaxat fata de wofer.Daca de poate si ai cu ce(utilaje si rabdare) este de preferat si lamajul(ingroparea lor) si asezarea centrelor pieselor polare a.i. sa emita din acelasi loc(se scoate woferul mai inafara cu o placa dedesubtul lui de grosime egala cu diferenta dintre centrele pieselor polare ale celor 2 difuri).Schema aceea de mai jos este prea complexa de realizat ,diferente nu prea sunt ,deci fa pe cele simple,normalizate ,doar cu peretele interior si curburile din colturiIesirea de jos se calculeaza in fctir de sd-ul difului si de motor,si da , trebuie sa fie dreptung(sau poate sa fie si patrata la un moment dat)Daca pui port de reflex o transformi in basreflex,deci care-i sparla?stiu ca unii au incercat si asa ceva (mltl) dar pierzi avantajul vtp-ului,si anume spl-ul si extinderea domeniului inferior redat,si oricum la atatia litri mare lucru portul nu mai face decat sa-ti modifice putin mediile,cu limitarea in domenuiul joaselor f pronuntata(am uncercat si eu cu o placa exact sub deschdere de lungimi diferite si tot ce am obs a fost ca urca frecv redata si amotiza mai bine woferul,dar nu mai suna a 'subwofer')Schema pt 6 '' exista deja una pe aici cauta si tu la topicul unde s-a mai discutat ca explica acolo(era pt 6,5 si 7'' deci poti adapta f usor) dar ar fi bine daca ai posta acolo si ai putea spune si ce difuzor vrei sa iei pt a primi sfaturi si eventual ajutor Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 6, 2007 Partajează Postat Ianuarie 6, 2007 Am uitat sa-ti spun ca exista si optiunea cu banda larga,dar cele bune iar,sunt scumpicele,si daca asculti muzica new age cu basi si inalte la greu nu te sfatuiesc.Sunt bune mai mult pt muzica cu 'gust' ,clasica,blues etc,unde daca mai este si o lampa in ecuatie at chiar se merita,dar totul trebuie facut bine si nu se neglijeaza nimic,de la sursa pana la final,altfel nu se obtine decat un fel de boxa de 'radioficare' care face galagie si atata tot Link spre comentariu
SharkBite Postat Ianuarie 6, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2007 @CBI In primul rand multumesc pt lamuriri, apoi sa spunem astfel in legatura cu Lamajul ala:fac incinta cu woofer si deasupra ei amplasez o incinta pt tweeter care ar trebui sa fie cu atatea centimetri mai in spate fata de panoul wooferului cu cati cmm este egala diferenta dintre centrele lor.nu prea stiu cum o sa arate estetic vorbind dar sa zicem ca le las asa pe panoul frontal la acelasi nivel cu o distanta doar intre cercurile exterioare de cati cmm are placa de separare +1cmm. E bun si asa? Treaba cu portul era doar de aspect ca nu vroiam sa aiba o anumita lungime pe mine ma interesa doar aspectul exterior al marginilor orificiului tubul il detasam si nu il foloseam de aceea te-am intrebat daca stii porturi dreptunghice ca sa folosesc doar marginea lor pt estetizarea incintei. Daca ai vazut VTP-urile lui MSH http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=6 ... &start=300 la el tweterul este centrat sub woofer si este scos putin in afara nu cred ca are legatura cu lamajul respectiv nu? Cred ca am sa ma indrept pana la urma la diful de 8" de PA800K ca vad ca toata lumea il recomanda pt VTP-uri Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Ianuarie 6, 2007 Partajează Postat Ianuarie 6, 2007 inalta din boxele alea este asta de aici http://www.hi-end.ro/product_info.php?c ... cts_id=297 Link spre comentariu
SharkBite Postat Ianuarie 6, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2007 Sincer Vasile recomanzi alt tweeter la diful ala? pe care am inteles ca tot cu tine trebuie sa vorbesc pt achizitionarea lui Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Ianuarie 6, 2007 Partajează Postat Ianuarie 6, 2007 nu recomand altceva, iti ziceam ce este Perless daca nu stiai sunt difuzoare care se baga in boxe de alea ff scumpe :rolleyes: daca te tine buzinarul uite unu si mai si :weedman: http://www.hi-end.ro/product_info.php?c ... cts_id=298 Link spre comentariu
SharkBite Postat Ianuarie 6, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2007 Bun am intrebat si eu ca sa nu imi para rau dupa.Sory daca te-am deranjat, nu am pus niciodata la indoiala experienta ta. Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Ianuarie 6, 2007 Partajează Postat Ianuarie 6, 2007 Nu, nu nu m-ai deranjat, doar iti ziceam, asa zic eu :goodman: Link spre comentariu
SharkBite Postat Ianuarie 6, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2007 XT25TG30 e bun, dar as vrea pe 8 Ohmi Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Ianuarie 6, 2007 Partajează Postat Ianuarie 6, 2007 nu e nimic daca e pe 4 ohmi, calculezi filtru normal pe 8 si il aduci la impedanta din atenuatorIntreaba-l pe MSH ca si a lui este pe 4 ohmi, la ajutat la filtru d-l Mateescu Link spre comentariu
SharkBite Postat Ianuarie 6, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2007 Mersi e prima data cand aud ca se poate face asa ceva, normal sunt incepator :smt003 Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 7, 2007 Partajează Postat Ianuarie 7, 2007 Eu zic sa plasezi inalta sub bas la 15-20mm de marginea boxei si dedesubtul basului,ca te complici si nu o sa-ti placa la sfrsit.(ai grija sa le pui simetrice)Crede-ma ca si eu am incercat si stiu ce vb.Sau daca vrei sa incerci ca sa vezi daca simti diferenta prinzi tweterul pe interiorul boxei cu o garnitura cumva,pt ca daca nu stii unde sa te 'uiti' (asculti) poti sa stai un an cu urechile ciulite.Iti zic ca e mai bine sa iei o inalta pe 8o ,ca poate iei una cu spl mic si at sa vedem atenuare si egalizare ce-i mai faci.Cea mai simpla metoda de egalizare a impedantei e sa adaugi o rez in serie de 4o si aia ar fi(ca nu atenueaza mare lucru) asta daca sunt pe aproape spl-urile celor 2Eu zic daca mai gasesti sa iei pct-ul,mie mi s-a parut mai rasarit fata de altele din gama asta de pret,iar daca ti se pare mare poti sa-i demontezi flansa aia mare de 169 si ramane un tw normal cu fi 116 mm exterior si gaura si mai mica.Am vazut ce a facut MSH acolo si daca citeai ai fi vazut ca a vrut sa ia alte tw care erau mai mari si ,cum a dat gaura dinainte mai mare a facut o plca pe care le-a prins pe astea ca sa nu scape inauntru.Despre pa800 tot ce-ti pot spune este ca este un dif bun la banii lui,care merge in vtp pt ca are un motor destul de bun la fel si ebp mare,parca peste 120,dar care are putine pb cu mediile peste 1800-2000(suna putin nenatural)Daca nu ai mai facut vtp sau hornuri in general nu-ti recomand sa te apuci de asa ceva din prima pt ca nu stiu daca o sa fii multumit,poate doar in privinta joaselor care intr-adevar,aici exceleaza vtp-ul,si eu am ramas la concluzia ca trebuie 3 cai sau woferul taiat jos si lasat tw sa coboare sau infundat bine cu fonoDaca te-ai apucat apucat recent de facut cutii(a se intelege boxe) eu zic sa incepi cu ceva verificat si care a dat rezultate multumitoare si la altii ,mai ales daca nu o sa mai faci alte aventuri de acest gen si sa te alegi cu ceva bun din prima(ce vreau sa-ti zic e sa incerci un reflex la inceput si daca vrei sa vezi cum e si altfel treci mai departe)Ai mai putea sa cauti dupa 8pw3 care nu are atat 'bubuiala' ca pa800 dar are mediile mai neutre si mult mai placute,la fel si midbasul,plus ca rezolvi si destul de repede cu fonoabs.Trebuie sa te gandesti bine dinaine ce vrei sa obtii si apoi sa faci miscareaSau daca banu nu-i o problema si vrei sa incepi aventura bine ai venit Link spre comentariu
SharkBite Postat Ianuarie 7, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2007 @CBI Nu am inteles faza cu tweeterul in interiorul incintei..?In rest si eu ma gandeam la un proiect pe 3 cai dar vreau ceva difuri bune si apoi nu prea vreau sa cheltui prea mult, si 2 cai ar fi pt compensarea cumpararii unor difuri cat de cat bune, apoi vreau boxe floorstanding deci VTP-urile imi "suna bine" ca aspet si nu numai. Dar ai spus ca mediile pot fi "imblanzite" din fonoabsorbant nu.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum