vlad_2770 Postat Decembrie 30, 2006 Partajează Postat Decembrie 30, 2006 decit sa cumperi difuzoare de la Kon, mai bine faci o boxa pe doua cai (e mai simplu) cu difuzoare la care ai si parametrii. uite niste difuzoare bune (char daca sunt mai scumpe un pic): http://www.hi-end.ro/index.php?cPath=80_8_103_105 ai chiar si aici schema de boxa pe doua cai: http://www.hi-end.ro/product_info.php?c ... cts_id=566 sau poti face cu urmatorul difuzor: http://www.paacoustic.com/pdf/P-SERIES/PA-800-600.pdf si Vasile a zis ca il are si costa 150RON. Uite ai aici chiar un proiect cu difuzorul Pa800: http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=6 ... &start=285 Daca tot dai un ban, incearca sa obtii maximul de performanta de la acesti bani. Daca esti din Iasi incearca sa vorbesti cu NeXuS_3. Link spre comentariu
adi_0106 Postat Decembrie 30, 2006 Partajează Postat Decembrie 30, 2006 sal in iasi gasesti la alfa & omegapune in lista la mess idul lor: alfasiomega_ro si vorbeste cu ei Link spre comentariu
SharkBite Postat Decembrie 30, 2006 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2006 mai cercetez, mersi de sfaturi cred ca am sa ma orientez spre 2 cai VTF, ca vreau ca difurile de bass sa fie mai mici de 200mm ca sa nu fie prea late, dar intrebare pot scoate un Vtf pe 2 cai de vreo 75 W ? cu difuri potrivite sau ar trebui sa raman la 3 cai? Link spre comentariu
radue Postat Decembrie 30, 2006 Partajează Postat Decembrie 30, 2006 VTP, nu VTF ! Link spre comentariu
ice_shadow Postat Decembrie 30, 2006 Partajează Postat Decembrie 30, 2006 VTP cu PA800K si PCT300. Cu filtre bine proiectate pt difurile in cauza si incinte bine realizate vei fi foarte multumit de rezultat, avand in vedere ca VTP-urile au un raspuns mult mai liniar decat celelalte tipuri de incinte acustice (doar se preteaza pt auditii HI-FI). :yawinkle: :partyman:Uitasem, combinatia aceasta rezista cu brio la mai mult de 75w, deoarece PA800K are 200w RMS. :supz: Link spre comentariu
bogdan69 Postat Decembrie 31, 2006 Partajează Postat Decembrie 31, 2006 VTP cu PA800K si PCT300. Cu filtre bine proiectate pt difurile in cauza si incinte bine realizate vei fi foarte multumit de rezultat, avand in vedere ca VTP-urile au un raspuns mult mai liniar decat celelalte tipuri de incinte acustice (doar se preteaza pt auditii HI-FI). :yawinkle: :partyman:Uitasem, combinatia aceasta rezista cu brio la mai mult de 75w, deoarece PA800K are 200w RMS. :supz: Fara indoiala e cel mai bun proiect in bugetul tau. Chiar in momentul asta ascult pe aceste boxe. Le am deja de aproape 2 ani si nu simt nevoia sa le schimb, Daca ar trebui sa le schimb cu ceva din magazin, gata facute, ar trebui sa dau cel putin 1500 euro pe ceva care sa sune la fel de bine. Problema acestei incinte, insa, este materialul fonoabsorbant. Eu m-am jucat o luna cu vata din interior pana au sunat cum imi place. Insa asta nu e un inconvenient prea mare. Acest tip de incinta nu se "gaseste" in magazine deoarece patentul e cumparat de o firma foarte mare care nu doreste sa comercializeze acest tip de incinta. E mai usor sa construiest BR-uri, adica cutiute cu scorbura pentru vrabii, asa ca cine vrea VTP trebuie sa o faca acasa. Voigt a proiectat aceasta boxa acum mai bine de 70 ani pentru difuzoarele vremii, limitate si mult mai slabe decat cele din ziua de azi. Initial se folosea un difuzor de banda larga, insa in ziua de azi componentele sunt mult mai ieftine si, folosirea unui TW nu mai implica o investitie enorma. Din ce stiu eu, sper sa stiu bine, Voigt a imaginat-o ca pe un triunghi dreptunghic cu ipotenuza foarte mare si difuzorul montat la 1/3 de varf, avand cam 2m inaltime. VTP actual respecta acest triunghi dar este pliat de la jumatate. Pun si un desen schiop ca saintelegi ce vreau sa spun. Link spre comentariu
radue Postat Decembrie 31, 2006 Partajează Postat Decembrie 31, 2006 Este facut la 1/4 din frecvente lungimii de unda la care coboara, adica lungimea "hornului" dintre spatele difuzorului, luata exact de la magnet, pana la gura hornului; luam aceasta lungime ca fiin X.Inmultim X cu 4 si obtinem lungimea de unda la care este "acordata" incinta.De ex daca avem un horn cu lungime de 2 m, atunci vom avea lungimea de unda egala cu 8m, ceea ce corespunde frecventei 340/8=42.5 Hz . Link spre comentariu
SharkBite Postat Ianuarie 2, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2007 In legatura cu VTP-urile alea din schita, intrebari:1.Acea retea de separare este facuta din ce, si ce dimensiuni are?2.Materialul de amortizare (cred fonoabsorbant) unde se aplica in incinta chiar si in acel unghi?3.Tweeterul trebuie sa fie neaparat in lateral fata de axa wooferului sau centrle pot fi pe aceeasi axa ?4.Undeva mai jos in forum am mai primit o schita si o explicare a "istoriei" VTP-urilor acolo wooferul este asezat in interiorul unghilui, la tine e asezat la iesirea din unghi..care e cea mai buna varianta? Imi cer scuze daca aceste intrebari au mai fost puse pe forum si nu am vazut eu raspunsurile si daca am pus interebari la care as fi putut raspunde chiar eu daca poate spun poate asi vi studiat mai atent schita, si daca mai are careva schite VTp sa imi fac o parere mai larga despre acest tip de incinte...si apropo ultima intrebare VTP-uri sunt toate astea care au aceasta configuratie si acest ungi in interior sau mai pot avea si alte configuratii???La Multi Ani! tuturor......... Link spre comentariu
adi_0106 Postat Ianuarie 2, 2007 Partajează Postat Ianuarie 2, 2007 1. reteaua de separare este defapt filtrul de separare2. materialul poti sa il pui dupa gust .... am vazut multe pareri si pana la urma s-a ajuns la concluzia ca amplasearea materialului fonoabsorbant este subiectiva - adica trebuie sa te joci putin cu materialul ca per-ansamblu incintele sa sune bine (sa iti placa tie cum suna)3. la aceasta intrebare nu stiu sa iti raspund exact ....din cate am mai citit eu pe forumuri - am vazut ca domnul Mateescu recomanda ca VTP-urile sa fie facute doar cu un singur traductor de banda larga, iar in cazul in care mai sunt necesare plusuri de inalte, eventualele TW sa se monteze in incinte separate, deasupra VTP-urilor4. incinta asta asa cum arata schita a fost contruita de multi forumisti si toti au fost multumiti, asa ca mergi pe "mana lor" si gata Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 2, 2007 Partajează Postat Ianuarie 2, 2007 reteaua de separare consta din acelasi lucru ca la orice incinta bobine ,conzi si rezistente.dimensiunea iese in functie de ce conzi pui,si diam pe care infasori sarma,respectiv grosimea ei,adica nu difera fata de altele D-l Mateescu,cel care s-a ocupat cel mai mult de acest tip e incinte a foslosit la mai toate filtrele butterworth 2 pe ambele cu ft departata deoarece este complicat pt amator ordine mari in lipsa de masuratori Mat de amortizare(cel mai recomandat fiind lana si apoi minetul) consta intr-un strat de 2-3cm pus pe pereti interiori.El se pune in fctie de diful de joase-medii,dar in nici un caz lipsa sau umplere totala.Ultimii 25-30% din linie se lasa goi,iar daca sunt medii 'sparte' in ecuatie se pune si o fasie de abs in spatele wooferului pe peretele inclinat interior 'agatata' de peretele de sus(top) Tweterele ca la orice boxa trebuie aliniate temporal pe ambele axe.Din motive estetice sau rezolvand acest lucru partial din filtru se pune pe centru. El trebuie sa fie (in cazul in care se pune pe fata dreapta,adica neinclinata sub un anumit unghi,mai ales ca la vtp este cam dificil si nu se practica) cat mai aproape de joase pentru a nu avea impresia la aproape ca sunetul vine din mai multe locuri.De aceea se dezaxeaza(mai sunt si alte motive mai nesemnificative).deci se poate pune oriunde,sau aprope oriunde atata timp cat se respecta cele spuse Eu am acum vtp cu pct +pa800 si inca unele cu bm12cxa,dar le-am modificat putin fata de cum erau in proiectul original si pot sa-ti spun ca dupa ce asculti asa ceva uiti de cuvinte precum subwoofer,subbas,limita inferioara,percutie,presiune acustica(asta dc stii sa alegi si difuzoarele) Unele difuzoare se aseaza mai jos pe baffle deoarece au sd-ul mai mic si in fctie de cat 'bas' sunt facute sa dea pt a se obtine o linie mai lunga(aparent) Citeste dc nu ai facut-o deja aici ,mai gasesti si alte lucruri http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=6868 sau rev tehnium din 2002 incoace sau pritenul nostru bun la toate google Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 2, 2007 Partajează Postat Ianuarie 2, 2007 Asa si inca ceva Daca pt unii totul pare destul de simplu si cred ca se descurca din prima va anunt ca lucrurile stau altfel.Teorie stiu toti,in masuri diferite bineinteles.Din prima ies ,daca pot zice asa , 'lazi cu difuzoare' daca nu exista niste cunostinte minime despre ''cu ce se mananca'' una si alta,si nu prea exista exceptii.Dureaza ceva timp pana se observa anumite 'trasaturi' specifice fiecarui tip de difuzor respectiv incinta ,si mai se pune si problema ca nu place acelasi lucru la toti.Eu nu inteleg cum calculeaza unii(a nu se intelege majoritatea) cutii in 5 minute si le ofera 'de-a gata' altora spre executare.Nu va sfatuiesc sa abordati cine stie ce minunatii de proiecte din primele incercari,chiar dc aveti difuzoare bune,si mai intai sa va mai documentati si sa mai intrebati ca poate o sa va mai schimbati gusturile si opiniile dupaNu sfatauiesc pe nimeni sa cumpere de la 'aprozar' tot felul de 'scule' si sa-i faca pe altii cu .... mare ,zic ca e bine sa abordati un proiect care a dat cat de cat roade la altii si care se mai poate reface in caz de esec Link spre comentariu
radue Postat Ianuarie 2, 2007 Partajează Postat Ianuarie 2, 2007 @CBI este foarte corect ceea ce spui tu, dar sa nu uitam si faptul ca aceste programe sunt pentru simulare, adica sa ne facem o idee despre cate ar putea difuzorul in cutia respectiva. Dar din pacate, programele accesibile ne poate prevedea comportamentul unul difuzor numai in zona de bas si subbas.Exista si alte programe, gen leap, cu care poti sa te joci cam in toata frecventa, dar conditia este sa poti si sa masori raspunsul.Cu toate ca la prima vedere pare simplu, in realitate treaba este foarte complicata.Totusi ca sa te autoeduci, sa-ti antrenezi urechea, dureaza timp, in unele cazuri mult timp, in unele putin, iar in unele poti sa traiesti si 10000 de ani si sa iti placa tot sistemul tau care urla si de la care te doare capul pt ca suna tare; pana la urma este o chestiune de subiectivitate, dar sunt si anumite lucruri care nu sunt deloc subiective in sunet. Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 2, 2007 Partajează Postat Ianuarie 2, 2007 Ok un raspund ca la carte demn de tot respectul.Sper ca s-a inteles ca nu am nimic cu nimeni si asta e doar tristul adevar.Si apropo si eu folosesc softurile ca tot omul da atata timp cat dau rezultate diferite de la difuzor la difuzor ,ca sa nu mai zic ca la unele deja o iau pe miriste(de exemplu uite ceva cunoscut 8pw3 sau bm8cxa) nu pot sa sugerez nimic cuiva .Toate cele bune Link spre comentariu
radue Postat Ianuarie 2, 2007 Partajează Postat Ianuarie 2, 2007 Stai linistit ca nu te acuza nimeni de nimic :yawinkle: Si eu mai dau "sfaturi" in legatura cu difuzoare pe care nu le-am auzit si vazut in viata mea, dar atunci ma bazez pe cunostintele mele ( de ex pe parametrii T/S ), sau ep epareri auzite de la unii care sunt priecputi si adanc bagati in acest domeniu.In fine, sa terminam cu offtopicul aici. Link spre comentariu
SharkBite Postat Ianuarie 3, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2007 Da intradevar trebuie documentare serioasa pt a face ceva de calitate si cred ca dupa ce an citit ore in sir ceea ce e pe forum despre VTP-uri si nu numai, am inteles ca se pot face intradevar incinte "home-made" care sa dea ceata celor "de firma".Adevarul e ca am spus la inceput ca nu sunt incepator in constructia de incinte ci doar un amator dar am realizat ca sunt tousi un incepator...dar am sa incerc si am sa vad ce poate face unul ca mine pe acest domeniu , adevarul e ca m-asi simti foarte satisfacut sa stiu ca fac incintele cu mana mea decat sa le cumpar ca sincer un prieten de al meu a cumparat ceva sony nu stiu exact parametri ca doar le-am auzit odata si el era foarte multumit de ele ca doar el daduse o caruta de bani pe ele, dar eu sincer nu am fost impresionat chiar de toti banii..asa ca vreau sa-mi fac cu mana mea ceva sa ma multumeasca.M-am hotarat fac VTP-uri cu tweetwr in incinta separata cred am sa mai cercetez pe tema asta. dar intai plec la vanatoare de difuzoare daca sie cineva site-uri unde poti face comanda la difuri plsss postatile raman recunoscator pt tot Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum