Marco21 Postat Octombrie 4, 2022 Partajează Postat Octombrie 4, 2022 Acum 10 ore, ionel sm a spus: Referitor la reglarea luminozitatii eu cred ca nu ne mare inginerie.La CA-288 exista niste punti de unde se poate jongla cu intensitatea.Are un prospect montajul respectiv. Am citit si eu ceva despre reglaj curent la CA-288(are un curent constant la iesire de 300mA)reglabil din R 11,R10,R28,R29;R 30.Alimentand la tensiune mai mare , curentul scade, este normal (am 24v/4A) o sa vad cum jonglez cu val.rezistentelor.Sa vad ce Barete primesc ce consum au,pe sit am vazut doar tensiunea led /3v si atat.4 barete led cu 9 leduri pe bareta asta am gasit la dimensiunea ramei tv/32". Link spre comentariu
ionel sm Postat Octombrie 4, 2022 Partajează Postat Octombrie 4, 2022 (editat) Trebuia sa masurati lungimea baretei cat permite ca s-ar putea daca luati dupa diagonala display sa nu se potriveasca totusi.Vedeti poate va ajuta si asta. Editat Octombrie 4, 2022 de ionel sm Link spre comentariu
Marco21 Postat Octombrie 5, 2022 Partajează Postat Octombrie 5, 2022 La 04.10.2022 la 22:04, ionel sm a spus: Trebuia sa masurati lungimea baretei cat permite ca s-ar putea daca luati dupa diagonala display sa nu se potriveasca totusi.Vedeti poate va ajuta si asta. Am masurat lungimea si latimea ca dupa diagonala display nu rezolvam nimic.La 32" cat avea displayul meu,baretele erau ori prea lungi ,ori prea scurte.Azi am primit coletul cu barete ,4x 9 led/3v.Problema este ca sant doua perechi,o pereche (A)are ledurile pe mijlocul baretei mai aproape ledurile una de alta(o treime din lungimea baretei ) iar perechea a doua (B) are toate ledurile la distanta egala unul de celalalt (echidistante).Cum le pun :B sus si jos,A in zona centrala (mijloc )Asta este varianta mea sau poate gresesc. Multumesc ,sigur ca ma ajuta postarea ta. Link spre comentariu
iuliantv Postat Octombrie 6, 2022 Partajează Postat Octombrie 6, 2022 (editat) Acum 23 ore, Marco21 a spus: Am masurat lungimea si latimea ca dupa diagonala display nu rezolvam nimic.La 32" cat avea displayul meu,baretele erau ori prea lungi ,ori prea scurte.Azi am primit coletul cu barete ,4x 9 led/3v.Problema este ca sant doua perechi,o pereche (A)are ledurile pe mijlocul baretei mai aproape ledurile una de alta(o treime din lungimea baretei ) iar perechea a doua (B) are toate ledurile la distanta egala unul de celalalt (echidistante).Cum le pun :B sus si jos,A in zona centrala (mijloc )Asta este varianta mea sau poate gresesc. Multumesc ,sigur ca ma ajuta postarea ta. un backlight led are ,,incinta,, sub formå de ,,pålnie,, pe cånd unul cffl are ,,incinta,, aproape dreaptå da si eu unul vå recomand ca cele cu ledurile impartite egal,sa fie sus si jos Editat Octombrie 6, 2022 de iuliantv Link spre comentariu
Marco21 Postat Octombrie 7, 2022 Partajează Postat Octombrie 7, 2022 La 06.10.2022 la 21:39, iuliantv a spus: un backlight led are ,,incinta,, sub formå de ,,pålnie,, pe cånd unul cffl are ,,incinta,, aproape dreaptå da si eu unul vå recomand ca cele cu ledurile impartite egal,sa fie sus si jos Azi a venit coletul cu baretele led.Este total diferita distanta intre leduri fata de foto de pe pagina vanzatorului.O ora am masurat si remasurat, pana am gasit pe ,,Alibaba" distanta reala intre centrele lentilelor : - Cantitate led: 9-led/bareta -Tensiune LED: 3v(in limitele: 2,8 ÷ 3,65V) -Latime lamele: 12mm -Suport: Aluminiu -banda dubluadeziva termica pe spate -Distanța dintre centrele lentilelor: A: 73-71-71-71-71-73-88-73mm -2 bucati barete B: 73-88-73-71-71-71-71-73mm -2 bucati barete Total 36 leduri Eu am ales varianta asta dar nu sant sigur daca este cea mai buna : A-73-71-71-71-71-73-88-73mm B-73-88-73-71-71-71-71-73mm A-73-71-71-71-71-73-88-73mm B-73-88-73-71-71-71-71-73mm Trebuie sa dezlipesc folia de plastic de sub fostele CCFL-uri,ca sa pot lipi baretele,folia trebuie perforate gauri (ferestre) in dreptul ledurilor,atunci ce am mai aflat pe net ,, o recomandare a producătorilor, care este trimisă sub formă de buletine către centrele de service autorizate" ca trebuie limitat curentul la aproximativ 25% pentru a prelungi durata de viață. Asta nu arfi complicat ,se calc. o rezitenta si se pune in serie cu baretele led. Mi-a trebuit mie tv upgradat la LED backlighting,cred ca mai bine comandam la chineji (CCFL) si venea Mos Gerila cu ele in Dec. Link spre comentariu
iuliantv Postat Octombrie 8, 2022 Partajează Postat Octombrie 8, 2022 eu unul nu as face asa ceva decat cu ceea ce am pe stoc,si am destule chiar si inverter led ce se cumpleazå la conectorul invertor cffl si tot nu as avea rabdarea necesarå,dar fiecare cu ,,nervii lui,, Link spre comentariu
Marco21 Postat Octombrie 8, 2022 Partajează Postat Octombrie 8, 2022 Acum 10 ore, iuliantv a spus: eu unul nu as face asa ceva decat cu ceea ce am pe stoc,si am destule chiar si inverter led ce se cumpleazå la conectorul invertor cffl si tot nu as avea rabdarea necesarå,dar fiecare cu ,,nervii lui,, 716mm LCD CCFL lampă backlight tube, 716mmx3.4mm pentru 32 inch TV Monitor Screen Panel New|Tube lampă|Tube 4mmtube TV - AliExpress -293 lei,transport gratuit (model tub CCFL tv -ul meu.) Pe mine ma costat pana acum 116 lei,(88 barete led + 28 Convertorul CC -288) fara manopera. Nervii nu sant afectati pentru ca o fac din curiozitate sa vad daca se poate.Totul o sa fac de proba iar daca este bine le montez la locul lor daca nu apelez la Aliexpress,fac comanda si cand vine coletul este mult mai simplu de reparat. Chiar simplu si usor nu este sa faci modificari de acest fel,mult mai simplu si usor este sa schimbi la un tv baretele defecte decat sa faci conversia de la tub. CCFL la barete Led -sa modifici pozitia ledurilor,tipul lor,calc. ce consum au,calc protectie curent limitare led............ Dar dupa cum am spus,o fac din curiozitate si plus de asta clientul nu sta dupa mine ca nu are tv sa ma streseze . Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 8, 2022 Partajează Postat Octombrie 8, 2022 LED-urile se alimentează in curent constant iar insetierea unui rezistor cu LED-urile nu modifica de it niște praguri de protecție NU curentul. Link spre comentariu
Marco21 Postat Octombrie 14, 2022 Partajează Postat Octombrie 14, 2022 CA-288-Universal-26-55-inch- -Domeniul tensiunii de intrare: 19-45V DC -Domeniul tensiunii de iesire: 60-165V DC Ieri (azi nu am avut timp)am facut o proba si nimic,bezna totala ,nu se aprinde nici o bareta led Baretele sant legate in serie. La o tensiune de intrare 24v are o tensiunea de iesire de 24v fara barete leduri care normal la 24v nu se aprind (minim 60v,max.165v iar cu barete led conectate are la iesire o tens. de 23,5 v. O fi defect bareta led sau convertorul este defect.In prospectul lui scrie ,,tensiunea va fi reglată automat la tensiunea corespunzătoare în funcție de tensiunea necesară a barei de lumină " iar la convertor am tens. intrare egala cu tensiunea de iesire. Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 14, 2022 Partajează Postat Octombrie 14, 2022 Cred ca nu i-ai dat comanda de ON. Link spre comentariu
voicuvoicu Postat Octombrie 15, 2022 Partajează Postat Octombrie 15, 2022 (editat) avand in vedere ca inaltimea tavii la tvurile lcd este mica se pot folosi bare de leduri inotech cu lupe mari de tv lg si invertor led universal cu rezultate bune am modificat cateva tv lcd de 32 inchisi se vede bine ca se mai scot din acele folii cu rabdare se poate face Editat Octombrie 15, 2022 de voicuvoicu Link spre comentariu
Marco21 Postat Octombrie 15, 2022 Partajează Postat Octombrie 15, 2022 (editat) Acum 1 oră, voicuvoicu a spus: avand in vedere ca inaltimea tavii la tvurile lcd este mica se pot folosi bare de leduri inotech cu lupe mari de tv lg si invertor led universal cu rezultate bune am modificat cateva tv lcd de 32 inchisi se vede bine ca se mai scot din acele folii cu rabdare se poate face Tipul de barete pe care l-am cumparat Kit barete led LG 32 inch , 9 leduri, 4 barete 2A+2B, Q712807 (megadinamic.ro)Am calculat tensiunea de alimentare barete 4x 9 =36 leduri 36 x3v pe led =108 volti.Sa le montez toate 4 barete sau numai trei ,nu stiu pentru ca nu am acum o sursa alternativa de alimentare iar Convertorul CA-288 nu are la iesire decat 23,4 v.Trebuie sa-i dau comanda On (spune sesebe) pe care intradevar nu am facut. Editat Octombrie 15, 2022 de Marco21 Link spre comentariu
Marco21 Postat Octombrie 15, 2022 Partajează Postat Octombrie 15, 2022 Chiar acum, Marco21 a spus: Tipul de barete pe care l-am cumparat Kit barete led LG 32 inch , 9 leduri, 4 barete 2A+2B, Q712807 (megadinamic.ro)Am calculat tensiunea de alimentare barete 4x 9 =36 leduri 36 x3v pe led =108 volti.Sa le montez toate 4 barete sau numai trei ,nu stiu pentru ca nu am acum o sursa alternativa de alimentare iar Convertorul CA-288 nu are la iesire decat 23,4 v.Trebuie sa-i dau comanda On (spune sesebe) pe care intradevar nu am facut.Conectorul CNM 802(conectorul de la CNM 802 alimenta vechiul invertor de la tub.CCFL) pe piciorul 12 primeste comanda BL On/Of de la placa de baza.Dau comanda on la CA-288 de la acest conector sau trebuie sa vad pe placa de baza ?Am vazut pe net ca se inseriaza un rezitor de 10K-47K pe conex conector-converter,limitare curent,protectie,nu stiu . Link spre comentariu
voicuvoicu Postat Octombrie 15, 2022 Partajează Postat Octombrie 15, 2022 (editat) Acum 1 oră, Marco21 a spus: Intai vezi ce tensiune este pe bl om off Normal ar trebui sa fie 3,3 sau 5v Daca e asa cum am zis eu asa ai dai comanda la invertorul led pe care vrei sa il pui Daca e mai mare de 5v ceace nu cred pui un lm 7805 Alimentezi cu 24 v modulul si vezi cat scoate pentru barete Pui si comanda de stralucire adj Poti sa pui 2 cate 2 bare inseriate sau poti pune 3 bare inseriate Trebuie sa vezi cum e lumina uniforma pe tot dispensoru de lumina dupa ce lai pus si iti dai seama daca pui 3 bare sau 4 bare serie paralel sau doar in seriate Depinde de ce inveror led ai Editat Octombrie 15, 2022 de voicuvoicu Link spre comentariu
Marco21 Postat Octombrie 15, 2022 Partajează Postat Octombrie 15, 2022 Acum 31 minute, voicuvoicu a spus: Intai vezi ce tensiune este pe bl om off Normal ar trebui sa fie 3,3 sau 5v Daca e asa cum am zis eu asa ai dai comanda la invertorul led pe care vrei sa il pui Daca e mai mare de 5v ceace nu cred pui un lm 7805 Alimentezi cu 24 v modulul si vezi cat scoate pentru barete Pui si comanda de stralucire adj Poti sa pui 2 cate 2 bare inseriate sau poti pune 3 bare inseriate Trebuie sa vezi cum e lumina uniforma pe tot dispensoru de lumina dupa ce lai pus si iti sai seama daca pui 3 bare sau 4 bare serie paralel Am masurat tensiunea ,este de 5,12v (nu am un multimetru digital de precizie)pe conectorul de la vechiul inverter.Aici le am pe toate :24v/4A,BL On/Of,stralucirea ADJ. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum