gauss Postat Decembrie 28, 2014 Partajează Postat Decembrie 28, 2014 (editat) Buna seara Intre un subler cu afisaj digital si altul cu ceas , ce recomandati ? Batranul meu subler, se lasa greu de citit datorita multiplelor pete de rugina aparute pe vernier. (acum ¬25 de ani) Caut un subler cu o precizie de 0.01mm. Nu chinezarie ieftina, dar nici unul prea scump, pentru care sa fiu nevoit sa-mi vand 1 rinichi... Cautarile m-au dus catre acesta . Banuiesc ca printre cititorii acestui forum sunt si cativa utilizatori de sublere cu ceas, care pot sa ma indrume in achizitia unuia de calitate. Multumesc. O seara placuta Petele de rugina ies foarte usor . Cautati o bucata de pasla ( burete ) pentru curatat tevile de cupru pentru instalatii de incalzire . Se gaseste in magazinele de profil . Frecati vernierul si vedeti rezultatele ... poate fi de ajutor o mica cantitate de petrol lampant , cu care umeziti pasla . La urma , o spalare prin imersie in petrol lampant si o stergere energica cu o carpa curata . Doua - trei picaturi de ulei de mecanisme fine pe arcul de otel al partii mobile si cateva glisari , urmate de stergerea surplusului fac minuni . O verificare a preciziei nu strica ( depinde ce pretentii aveti de la el ... ) . Mai departe , 0,01 mm ... As lua un electronic la 50 - 60 RON . Cele cu ceas pot fi rateuri , fie de noi , fie au fost " fortate " . Cautati o cala pentru micrometru si verificati . Nu e mare lucru , doar o verificare rapida . Decat deloc ... P .S . - asa cum am scris . Mitutoyo ... am gasit electronic NOS la 200 RON ( dupa " negocieri " ) . Editat Decembrie 28, 2014 de gauss Link spre comentariu
Rudolf Postat Decembrie 28, 2014 Partajează Postat Decembrie 28, 2014 Multumesc pentru raspunsuri. Petele de rugina nu mai exista de mult timp. Calibrarea am verificat-o cu calibrele de la micrometrele pe care le am si am constatat ca este inca in parametri. (verificarile le-am efectuat cu doua micrometre +2 calibre 10-50mm) Problema AMC-urilor cu scari gradate metalice, afectate de intemperii, dar si de trecerea timpului, consta in stergerea brunajului liniilor gradate, dar si a altor marcaje. Astfel, orice manevra de slefuire, polishare, etc, cu orice abraziv, fie el pasta, sau altele, curata si brunajul. In timp citirea devine dificila, Anii trec si peste scula (la propriu si la figurat ) dar si peste ochii nostri. Acum sublerul meu in zona de inceput si ..coada difera. Si cum masuratorile nu prea le facem la coada,,,,cii la cap, din poze se poate observa ca inceputul este dificil de citit. Ideea este ca am nevoie de un subler nou, cu o eroare de maxim 0.01mm, intrucat la piesele pe care le fac pe strung (proxxon pd230/e) nu-mi prea ies cotele diametrelor interioare, cand zic ca nu-mi ies vorbesc de sutimi nu....km Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 28, 2014 Partajează Postat Decembrie 28, 2014 (editat) Micrometru ? ... sant si pentru diametre mai mari ... sub o sutime de mm la subler , mai greu . Eu am exemplare pur mecanice cu 5 sutimi . Nu prea ma omor cu precizii asa ridicate ... daca e nevoie , folosesc produsele japoneze ( am scris mai sus ... ) . Acum se gasesc AMC - uri , pe vremuri posesia unui subler era " cu semnul intrebarii " , aproape sigur era furat , negasindu - se in comertul de stat ... Editat Decembrie 28, 2014 de gauss Link spre comentariu
Vizitator pomaculeliusdorel Postat Aprilie 2, 2015 Partajează Postat Aprilie 2, 2015 Incearca sa curati contactele la baterie. Link spre comentariu
spark Postat Aprilie 2, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2015 Am dat pe subler electronic 38 ron de pe o_k_zii.ro este perfect asemanator cu unul"" mai de firma"" l-am schimbat din cauza ochilor, la 45 de ani port ochelari +1.25 si nu ma pot obisnui cu ei , ma doare nasul si urechile de la ei , nu mai omor neaparat dupa electronic dar recunosc ca este cool cum ating sublerul cu mina o ia razna avea dreptate baietii "la asa pret , ce pretentii sa mai ai" Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 3, 2015 Partajează Postat Aprilie 3, 2015 Șublerele astea china de cate ori strângi de ele arată altceva.Stifturi la greu. Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 3, 2015 Partajează Postat Aprilie 3, 2015 Nu ... sant de unica folosinta ! Sublerul , si masuratoarea ... Am mai scris , cu ceva efort se poate achizitiona MITUTOYO in jur de 200 RON . Masoara si masuratorile , daca pot spune asa ... un FLUKE al lungimilor si diametrelor ! Link spre comentariu
kotezzyno Postat Mai 28, 2015 Partajează Postat Mai 28, 2015 Sa intru si eu in vorba, detin 2 sublere de la connex, unu clasic si unu digital vreau sa spun ca cel digital l-am calcat din greseala cu rotile motrice, de la capul tractor bine inteles fara remorca si atasez niste poze sa vedeti cum masuara in ciuda accidentului. P.S cel clasic am dat cam 30euro si pe digital cam 50euro (cine scunoaste stie ca un subler trebuie sa aibe 3mm grosime) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum