Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 1000W

Vizitator iriedaily

Postări Recomandate

• Răspunsuri 70
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• addysoftware

19

• zal

13

• remus68

10

• alex mm

5

Top autori în acest subiect

Vizitator I0nutC

Primi amplificatori mai "mari" vazuti de mine au fost de 2,5 Kw, tata ii repara, pe vremea aia eram pusti, Eu am lucrat cu amplificatori de 750 Kw :yahoo:

tu vorbesti serios? 750kw asta inseamna 750.000 W ptr ce era folosit amplificatorul ala si cumva era pe langa o centrala electrica :smt005
Link spre comentariu

Stau si ma intreb... fiind un amplificator pe lampi, renumite pentru randamentul lor scazut...cat o consuma de la retea ????Poate daca vreau sa fac un 5.1 trebuie sa ma mut in curtea centralei de la Cernavoda si sa ma lase doar pe mine singur conectat la un reactor :snakeman: Ah si inca ceva...la puterea asta cam cat tin lampile alea ??? In ore ma refer :smt017

Link spre comentariu

finalu de la iasi, ca trasmite radio iasi e tot pe lampi. e de 1MW , asa ca tin destul de mult lampile . mai ales ca in rf au randament f ridicat. iar in audio doar in clasa a e randamentul mic, dar e FIDELITATE.

Link spre comentariu

Toate emitatoarele AM includ etaje modulatoare care sunt de fapt amplificatoare audio de mare putere, de cele mai multe ori realizate cu tuburi (mai ales la puteri si frecvente ridicate, de ordinul MW in MF-HF), insa unele dintre generatiile noi de emitatoare sunt de acum tranzistorizate, uneori chiar si la 500 kW in UM...

De fapt cele mai mari tuburi fezabile pentru audio sunt tuburile modulatoare sau tuburi destinate amplificatoarelor de RF; cel mai mare tub disponibil comercial este un Eimac 4CM2500KG de 2,8 MW... http://www.cpii.com/eimac/catalog/138284.htm

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

prin 92 am vrut si io sa fac unu tot de 1 kW / mono - cu 10xGU29 duble tetrode de putere (finale RF de 100W) amplifu in sine nu-i mare lucru - dar m/am poticnit la trafu de iesire. n-am gasit sarma groasa pentru 4 ohmi si m-am oprit. Din nefericire, acum se gaseste sarma dar s-au mai spart din lampi...

Link spre comentariu

IonutC

tu vorbesti serios? 750kw asta inseamna 750.000 W ptr ce era folosit amplificatorul ala si cumva era pe langa o centrala electrica

De fapt era un emitator radio AM, in partea de RF avea 3 tuburi RD250 in paralel iar in AF 2 tuburi ZD250 in push-pull si daca mai tin bine minte consuma 2 Mw si era alimentat cu 12 Kv :weedman:
Link spre comentariu

...unde gasesti tuburi 813?

:-) 813, 2 buc., productie NATIONAL - MATSUSHITA, anod de grafit, absolut noi, in ambalajele originale; excelente pentru un SE stereo!!!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări