Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv watson model fa3627t

jonny_ryc

Postări Recomandate

va salut! am acest tv diagonala mica , cu urmatorul defect; precizez ca este sasiu 11ak36a15 ,sursa este cu fqpf5n60c, si ka3842b, , tv ramane in st-by si nu pleaca de loc nici din panoul frontal si nici din telecomanda, am verificat majoritatea diodelor din primar si secundar, si sunt bune am inlocuit si electrolitici si tot la fel se manifesta , in momentul cand il bag in priza ptr o fractiune de secunda se face ledul verde si revine iar in rosu, am masurat tensiunea pe b+ am masurato pe cond c827 si amundeva la 118 v ,mentionez ca si celelalte tensiuni sunt prezente!, nu am idee ce ar putea duce la astfel de defect ,am pus sursa pe bec e-c, si s-a aprins becul ,l-am tras din priza si am luat aparatul sa masor dar dupa acea nu sa- mai aprins becul ,sa fie sursa defecta ,a-ti mai intalnit asemenea defect ? multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• jonny_ryc

11

• bobo

3

• Florinel TV

2

• cornel1962

2

Top autori în acest subiect

la 11ak36-a15 este o sursa fara optocuplor, trebuie sa existe 112v-118v pe b+ atat in on cat si in off,deci becul trebuia sa lumineze chiar daca tv-ul este in stand-by(off).

acestea sunt valabile atata timp cat sursa este ok si nu exista scurt sau consum marit in secundarele ei.

suspect ar fi c812 din primar care face ca sursa sa nu tina in sarcina.

trebuie clar delimitata zona defectului: primar sursa sau secundare unde poate fi scurt sau consum marit.

sunt multe de spus.

la acest sasiu se mai intampla sa apara contacte imperfecte la pinii lm317(pe radiator) si astfel tv-ul nu iese din stand-by.

tranzistorul din sursa a mai fost inlocuit?...nu-mi duc aminte sa-l fi intalnit pe acest sasiu.

acolo montez de regula p6nk60, 2sk3567, 2sk2750 etc.

daca se constata ca in primar totul este ok atunci se deconecteaza pe rand consumatorii din secundar pt a vedea ce blocheaza sursa.

este foarte util si un esr-metru pt verificarea conzilor.

Editat de bobo
Link spre comentariu

toate ca toate dar in colectorul finalului de linii exista tensiune?  cu el scos din placa.

chiar daca acest cond este defect tot ar trebiu sa fie 115 v pe col final linii,led stand-by aprins dar nu poate duce sursa finalul de linii sau un bec.

Link spre comentariu

pe colector exista tensiune de 118v ,acum am masurat! led de stby da sta aprins tot timpul!

si cand puneti becul se stinge?

becul il puneti tot intre col si masa dar cu tranz scos.

daca asa becul nu lumineaza atunci sursa nu tine in sarcina.

ATENTIE; becul sa fie de 40w sau cel mult 60w.

Link spre comentariu

da tot col si masa si nimic! si becul il am de 40w, am mai probat surse pe bec!  tot cu trz scos, ramane sa schimb c812 sa vedem ,se pare ca in sarcina sursa moare!multumesc! revin cu un raspuns dar mai intai sa gasesc acel condensator de impuls c812, nu-l am !

Link spre comentariu

din pacate nu am ca sa pun i locul lui c812 cel de 47n la 630v, am sa caut unul si revin cu un raspuns

si daca schimbi c812 schimba si c811 si astea mai fac probleme la sasiele astea la care nu tine sursa in sarcina

Link spre comentariu

ce am observat! cu placa sub tensiune si tranzistorul scos ,in momentul cand apun becul pe colector si masa se aprinde normal tensiunea masurata atunci fiind de 114 v, dar daca montez becul pe placa si bag placa sub tensiune atunci becul nu se mai aprinde si tacane sursa si ledul nu se mai aprinde ! 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări