sesebe Postat Decembrie 11, 2014 Partajează Postat Decembrie 11, 2014 abia astept sa vad......... Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 11, 2014 Partajează Postat Decembrie 11, 2014 (editat) Se cheama Amfiton ... nu mai stiu exact " numarul " ... am si eu 2 perechi ( cumparate in vremea " desantului " moldovenesc din anii ' 90 ) . Mie mi se pare ca ar avea si ceva basi ... parere personala , deci subiectiva . Ca tot ce tine de sunetul redat prin mijloace electronice ... Editat Decembrie 11, 2014 de gauss Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 11, 2014 Partajează Postat Decembrie 11, 2014 Da, poza este de la Amfiton TDS-15. Nu sint tocmai de top in categoria celor ORTODINAMICE, mai degraba de calitate medie, dar chiar si asa, una noua suna fenomenal, echilibrat si foarte detaliat. Sensibilitatea era cam mica la ultima pereche pe care am ascultat-o pe DAC-ul meu, cel putin comparabil cu Samson-ul pe care il am eu acum, dar sunau parca mai detaliat si foarte-foarte natural, nu dadea senzatia de inregistrare ci de auditie "live". Sint cam singurile casti ortodinamice cu preturi accesibile pentru oamenii "obisnuiti" (din ce am reusit eu sa gasesc....) Oricum arata mult mai "OZN" decit primele. Am rascolit internetul pret de vreo 4 ore cautind varianta "ORIGINALA" a primelor, am vazut pina si un filmulet de reclama in care se desface in bucati, dar nu am reusit sa vad si mult laudata varianta care seamana cu un OZN. Astept link-ul lui Bobo. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 13, 2014 Partajează Postat Decembrie 13, 2014 Deci, revenind; Tocmai am achizitionat o pereche Sony MDR-XB600. Sa-i oferim omului informatii corecte. Revin cu pareri... acum deschid cutia. Bun, frumusica cutia. E ca o mica valizuta. Parere generala, vizual. Casti de top, trisat putin din materiale, pentru reducerea pretului. Pielea nu e piele, metalul nu e metal. Dar, realizate impecabil. Ti-e cumva sa le atingi. Au un cablu foarte plat, cumva texturat care arata f bine. Mufa placata cu aur, L. Cablu scurtutz, sunt facute pentru strada (Walkman). Sunet; (Pink Floyd-Sorrow, melodie de test) Se inchid foarte bine pe ureche. Senzatia e sinistra, parca esti surd (daca o sa priviti atent, o sa vedeti ca nu sunt ca toate celelalte, ci, in pernita, au taiat un mic cerc... diferenta vs. cele supra-auriculare este ca pielea aia din jurul "cercului" sigileaza bine camera cu urechea). Nu poti vorbi cu ele pe urechi, te auzi tu pe tine, prin cap. Habar n-am ce-as putea sa comentez. Am dus amplificatorul la 80%, nu dau semne de oboseala. Difuzoare cu diametru mare, dintr-o alta categorie decat astea de entry. Nu am sursa buna, la capat pc, flac, fibra, amp. Sony. Fara corectii. In configuratia asta, basul e perfect clar, percutant, dar, nu coborat, umflat, extins aiurea. Unora n-o sa le placa. Inaltele nu taie, sunt fix la locul lor, dar, pe medii parca suna sub nivelul meu... foarte putin. Poate fi din configuratie. O sa le pun pe Technics, pe CD original, si mai povestim. Eu cred ca intr-o configuratie "audiofila", nu se fac deloc de ras. Concluzie pe fuga, arata intr-un mare fel, suna excelent pentru strada, Walkman, medii in care muzica de fundal conteaza, nu detaliile de mare finete. Nu se pot bate cu castile de elita, de la egal la egal, dar, merita fiecare banut. Pretul e absolut just! Le-am pus inapoi in cutie. Trebuie sa scot minidiscul de la naftalina, si sa trag niste disculete. P.S. Comparatie la viteza cu MDR-MA100, pe care le am langa mine. Infinit peste MA100. Ca si raport calitate-pret, balanta inclina enorm spre XB600. Deci, da, merita. Link spre comentariu
CBI Postat Decembrie 13, 2014 Partajează Postat Decembrie 13, 2014 vad ca nu a adus nimeni aminte de ele..pe la 230 de lei se gasesc Creative Aurvana Live,niste Denon rebranduite ,au drivere Foster inauntru ,sunt f usoare ,confortabile si f sensibile(SPL).Suna excelent la banii lor,basul este putin mai mult decat ar fi vrut,dar nu suna murdar,cutios,au o prezentare soft,calda,fara sa fie sterse pe inalte sau sa lase impresia ca lipseste ceva.Sunt potrivite si pt portabile si acasa si la servici dpmdv si calitatea sunetului este mai mult decat decenta Link spre comentariu
bmwh548 Postat Decembrie 13, 2014 Partajează Postat Decembrie 13, 2014 As fi curios sa ascult XB600, poate la gasesc prin vreun magazin cand ma mai plimb. Am avut XB400 si nu m-am impacat deloc cu ele. Joasele bubuiau aiurea, inaltele stridente si mediile o idee "atenuate" (indiferent de sursa de semnal, corectiile erau pe zero). Pe ceva simfonic au fost decente, dar pe orice alt gen de muzica m-au dezamagit. Si ca sa fie treaba treaba dupa mai putin de doua saptamani ambele difuzoare au inceput sa haraie (in conditiile in care castile au primit semnal la maxim 80% din calculator si cam 2 treimi din telefon). Le-am schimbat cu niste Panasonicuri RP-HTF295 care sunt de vreo doua ori mai ieftine si care mi se par mult mai "corecte" ca si sunet general, dar sunt relativ slabute pe partea de joase (corectiile pe zero). Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 13, 2014 Partajează Postat Decembrie 13, 2014 Eu o sa le folosesc intensiv pe strada. Vedem in timp. Penultimele cumparate sunt MDR-XB40EX. Se comporta ireprosabil, dupa mai bine de 2 ani. Sunt si foarte grijuliu... le scot, ascult, si le pun inapoi in toc, cuminte. O singura data am avut probleme cu Sony, cu MDR-XB20EX. A cedat un cablu, din a 3-a saptamana. Au fost restituite, si primiti banii inapoi, dupa ce service-ul a constatat defect de fabricatie. Fara CD original, in player, cu 0 gain la orice, si amp. cat se poate de neutru dedicat casti, nu putem discuta de sunet, in mod absolut... doar impresii. Mie mi s-a parut ca mediile sunt usor low. Link spre comentariu
bmwh548 Postat Decembrie 13, 2014 Partajează Postat Decembrie 13, 2014 De acord ca pentru "a scoate tot din ele" e nevoie de niste scule serioase, dar in urma testarii pe aceleasi surse de semnal eu prefer Panasonic-urile. De mentionat ca pentru medii ceva mai zgomotoase nu sunt prea bune, izolarea fonica e mult sub Sony-uri, dar pentru auditii la domiciliu isi fac treaba. Pentru medii zgomotoase eu oricum prefer "dopuri". Link spre comentariu
valmosh Postat Decembrie 14, 2014 Partajează Postat Decembrie 14, 2014 salut ! Observ ca un singur coleg de forum a pomenit de firma KOSS-SUA . Personal , de circa 10 ani ,folosesc casti KOSS , seria TD 75 si au costat la vremea respectiva cca. 100 euro actuali . Sunau si suna si azi impecabil in toata gama redata si tiu minte ca am petrecut ore intregi cu ele pe urechi in special seara tirziu .Pe vremea aceea locuiam la bloc , deci nu aveai incotro . Consider ca au meritat pretul cu virf si indesat . Le-am cumparat de la un subcontractant al firmei ELECTROVOX din PLOIESTI unde si locuiam la vremea aceea . Am fost placut surprins de bogatia cutiei in care se gaseau castile de culoare neagra , cu mufa tip jack aurita , adaptor aurit de la jack mare la jack mic si desigur documentatia aferenta . In prospectul oferit am citit cu surprindere ca produsul avea garantie pe viata !!!! si ca in eventualitatea unor probleme ma puteam adresa cu toata increderea filialei canadiene a firmei KOSS-SUA unde ar fi trebuit sa trimit castile ( cu probleme ) insotite de un cec sau bilet de 5 $ ( americani , desigur !! ). Alt lucru care m-a frapat studiind catalogul de produse ale firmei pe care l-am primit era acela ca el cuprindea produse grupate in doar 2 ( doua ) categorii : STUDIO PROFESIONAL si STUDIO HOME !!!. Nu am inteles si nu pricep nici acum de ce ei nu au gama consumer . Relevant mi se pare insa faptul ca peste citiva ani mi-a cazut in mina o revista audio prestigioasa ( belgiana , daca retin bine ) unde am citit reclama facuta de firma unor casti KOSS electrodinamice ( la comanda- sic !! ) dotate cu micro membrana de aur pur-24k si care costa o bagatela de .......6 000 de $ !!!. Fara comentarii .....Actual , am dat o raita pe net si am descoperi casti KOSS -- acceptabile ca pret pe site-ul : w.w.w.hama-distribution.ro . Preturile variaza ( ca si performantele , desigur ...) de la tipul KOSS UR 18 ( 19 $ ) la piparatele casti electrostatice ESP 950 la numai 999 de $ !!!. Ramine sa va decideti .... Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 14, 2014 Partajează Postat Decembrie 14, 2014 Da ... eu am pomenit de KOSS . Dupa cum am scris , am ramas la 3 perechi : Sony , Acustic Research si Koss . Sant variante de studio . Nu stiu daca e o denumire sau clasificare corecta . In genere nu postez pe topicurile de " sunet " . Din diferite motive , nu e locul si cazul sa ma explic . Modelele de care am pomenit le - am vazut in diferite inregistrari video , folosite de mari artisti . Sant " fan " ABBA , alaturi de inca 2 - 3 formatii si solisti . Deci modele oarecum vintage . M - am gandit ca daca sant bune pentru ei , ar putea cu prisosinta sa ma satisfaca si pe mine . Si asa s - a si intamplat , cred ca nu a fost ( numai ) autosugestie . Sant modele mari , cu izolare substantiala fata de " mediu " , si un pic cam grele . Nu abuzez , cel mult 2 - 3 ore de ascultare cea mai lunga sedinta , de obicei cam o ora ( un album si inca 2 - 3 piese , functie de dispozitie si inspiratie ... ) . CD - uri originale si un player Yamaha . Cu castile , am o indelungata " istorie " , care s - a terminat acum cativa ani ( destui ! ) . Cred ca am " parcurs " vreo 30 de perechi . In anii cand era mai dificil , fara net si carte de credit . Unele au fost destul de scumpe . Sa fim intelesi , nu SF - uri de mii de monezi . Cele mai scumpe nu au depasit 1.000 ( dolari sau marci , nu erau erau euro pe atunci ... ) . Si am ramas la acestea ... sa nu uit , am avut experiente placute cu cateva modele de JVC . Le - am avut de noi , si au fost folosite ingrijit . Sant in stare perfecta si astazi , sunetul e acelasi ( probabil a mai scazut si perceptia mea auditiva , am auzit prea multe zgomote puternice de - a lungul " carierei " ) . Oricum , e un indiciu asupra calitatii materialelor si executiei . Cam atat ... P . S . - scuze pentru lungimea postarii si lipsa de consideratii audiofile ... Link spre comentariu
tudor_x19 Postat Decembrie 15, 2014 Partajează Postat Decembrie 15, 2014 http://www.head-fi.org/t/442809/vintage-dt880/15 Daca te intersectezi cu modelul din link,nu le ocoli.Pana in prezent am ascultat pe AKG K240 Sextett,dar dupa ce am dat de aceste beyerdynamic,am avut in fata o scena uriasa,si detalii care nu le-am auzit pe AKG.Ambele sunt pe 600ohmi,si e sigur ca se va schimba mai in bine totul daca le asculti pe un amp de casti dedicat care sa se descurce cu cei 600ohmi.Eu nu am asa ceva. Link spre comentariu
core Postat Decembrie 17, 2014 Partajează Postat Decembrie 17, 2014 1. Cred ca in primul rand ar trebuie sa fie o recomandare de pret. Eu cred ca e destul de greu de gasit casti decente sub 100$ care sa fie placute pentru auditti de lunga durata. Pentru auditii indelungate, castile trebuie sa fie usoare, cu burete sau velur, in loc de imitatia de piele. Cea care cere recomandari ar trebui sa dea ceva mai multe detalii de conditiile de auditie. Printre randuri am inteles ca se doreste casti pentru asculat intr-o incapere unde e posibil sa deranjeze pe altii, ceea ce ar insemna casti inchise, sau in ear. Se doreste izolare buna sau trebuie sa poata auzi partial pe cei de alaturi? (de gen, la servici cu birouri apropiate). Daca se asculta acasa, in camera separata, unde nu deranjeaza pe nimeni, castile deschise ofera o auditie superioara. Se asculta la aparat portabil, calculator, sau statie audio cu iesire casti? Pentru aparate portabile este nevoie de casti cu impedata mica. Ce tip de muzica se asculta? Sunt casti care au un bas pronuntat si care, in cazul castilor mai ieftine, acopera detalii, pentru anumite genuri se cauta casti bass light. Pentru pret in jur de 50 eur, usoare, bass light, inchise, impedanta mica, sensibilitate mare, as recomnda Audio-Technica FC707 WH 2. Pentru mers pe bicibleta, nu recomand casti, din cauza atentiei reduse la trafic. Exista niste casti care au un cauciuc care se pun dupa ureche, care sunt relativ stabile la zdruncinaturi, casti speciale de sport. Calitatea audio nu are sens in trafic. Conteaza la acest timp de casti tipul de fir, sa nu se incalceasca, rezistenta in timp la uzura, rezistenta la umezeala/transpiratie. Ceva gen Sony MDR-J11G, sau JVC HA-EB75. Personal consider castile electrostatice cele mai bune din punct de vedere al sunetului, insa sunt foarte scumpe si necesita si echipament pe masura sa le puna in valoare. Pentru cei curiosi si pasionati de muzica, aceste tipuri de casti merita intradevar ascultate. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 17, 2014 Partajează Postat Decembrie 17, 2014 Eu am dat asa; 270 pe casti, 350 pe sursa SBH52. Muzica vine din Xperia. Chiar aseara ascultam... nu am ce reprosa acestei combinatii, repet, de strada, nu de audiofil. Link spre comentariu
one Postat Decembrie 19, 2014 Partajează Postat Decembrie 19, 2014 (editat) Zilele acestea am ascultat AKG 242 si mi s-au parut bunisoare. Sunt casti deschise, Buretii erau acoperiti cu material textil - desi core recomanda textil si nu piele, pot remarca insa ca textila se murdareste mult mai usor, iar imitatii din piele ar trebui sa existe si mai flexibile. Parti bune: sunet bun in general, sursa mea a fost un mp3 player de calitate medie-inalta cu banale mp3, deci nu am avut ceva deosebit. Redarea frecventelor parea destul de liniara, nu am reusit sa redau frecvente foarte inalte din cauza sursei, sunetul era foarte curat. Parti slabe: Totusi parca lipsea ceva. Nu m-au impresionat. Se auzeau bine si atat. Pretul in magazin era prea mare, dupa parerea mea 150€ (pe amazon costa 110€) si pentru pretul asta as fi vrut totusi ceva mai mult. Plasticuri si sarme ieftine, forta de strangere pe urechi era slaba, impedanta 55ohmi (in magazin scria 32 - probabil au facut o eroare) se auzeau slab cu playerul meu... ar fi trebuit sa aiba un amplificator acolo sau o sursa dedicata nu doar sa te duci tu cu telefonul sau playerul sa le probezi. Cu banda reglata la minim, inca imi alunecau de pe cap (poate am eu capul prea mic). Poate pentru un audiofil care sta in fotoliu este important sa nu il stranga foarte tare, dar acestea nu sunt casti pentru audiofili, din contra, mai degraba pentru DJ. Am mai ascultat Sennheiser HD429 - nici astea nu m-au impresionat pentru pretul de circa 60€ se auzeau precum castile mele Sony de la walkmanul de acum 20ani ! Adica bine dar... doar atat, parca am mers inapoi nu am progresat cu calitatea, doar cu preturile. In final... am luat niste casti ieftine inchise, cu raspuns puternic ne-linear (bassul se aude puternic inaltele asa si asa, mediile - mediu...), relativ nepotrivite pentru muzica in general, doar pentru disco - Sennheiser HD 205. Am fost impresionat de izolatia foarte buna - e drept ca strang cam tare dar nu este o problema. Au o sensibilitate buna si merg si cu TV-ul si cu un player mp3. In nici un caz nu sunt de audiofil sau muzica clasica - dinamica e slaba. Pret 50€ probabil pe internet se pot gasi mai ieftine. Pentru casti de calitate ma mai gandesc..... ori suplimentez bugetul la dublu fata de cat speram (300€), ori (cel mai sigur) o sa renunt (ca sa nu spun altfel) la idea de a-mi cumpara casti bune. Cineva de pe forum mi-a recomandat AKG 271 mkii dar nu le-am gasit de ascultat, Sennheiser HD380pro nu le-am gasit de ascultat, nici Audiotechnica M50. Nu sunt atat de maniac sa dau 1500€ pe o pereche de casti (am vazut ca sunt si la pretul asta), nu de alta dar le tranteste copilul pe jos si dupa aceea stai sa iti plangi banii. Acum imi dau seama ca initiatoarea topicului nici nu a precizat ce fel de muzica asculta si ce sursa de semnal are. Daca asculta muzica disco de la telefon, sunt bune orice casti. Daca asculta ceva instrumental si sursa de calitate (flac, etc) atunci bugetul de 50€ nu e suficient.... 2. Pentru mers pe bicibleta, nu recomand casti, din cauza atentiei reduse la trafic. Exista niste casti care au un cauciuc care se pun dupa ureche, care sunt relativ stabile la zdruncinaturi, casti speciale de sport. Calitatea audio nu are sens in trafic. Conteaza la acest timp de casti tipul de fir, sa nu se incalceasca, rezistenta in timp la uzura, rezistenta la umezeala/transpiratie. Ceva gen Sony MDR-J11G, sau JVC HA-EB75. Eu merg cu bicicleta in afara orasului (departe de traficul auto) si imi place foarte mult sa ascult muzica. Am avut casti din acelea sportive .... de la Sony nu modelul exemplificat ci altul. Se auzeau relativ bine ( dar mai prost decat castile mele SonyWalkman de acum 20 ani si mai prost decat altele in-ear de la AKG care au costat cam la fel - 25€). Numai ca... pe bicicleta nu merg, din cauza vantului care suiera in jurul castilor. O sa experimentez in curand noile mele casti inchise sa vad senzatia, numai ca iarna, cu fesul in cap si cu castile over-ear... mai greu. Editat Decembrie 19, 2014 de one Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 19, 2014 Partajează Postat Decembrie 19, 2014 Pe bugete mici, as risca la niște vintage, căutate și alese cu grijă... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum