Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor în alegerea unor căști cu sound foarte bun

Vizitator Michelle

Postări Recomandate

Sony  :95  sunt firme care produc doar casti si microfoane. Intrega lor experienta o gasesti in doua game de produse.

Nu zic ca sony e ceva de lasat...dar la acelasi pret ,altii ofera calitate extra. Am cateva casti sony...acu mi-am luat AKG K 99 Perception     de la Senia.

Asta e o ceva ce-ar trebui sa se numeasca gluma, nu? Buna, proasta... ? Cum a fost intentia?

http://en.wikipedia.org/wiki/Sony

Link spre comentariu

Ce sa detaliez? Ce casti am eu sau ce recomand?

Nu imi amintesc ce model erau castile pe care le-am ascultat, caci nu le-am cumparat. Nu erau casti de studio, erau ceva de tipul MDR-10R.

Nu ... am facut referire la postarea cu firma Sony , firmele !?!?!? care produc doar microfoane si casti ... pe care , sincer , n - am inteles - o ... postarea dvs . a aparut dupa cea la care faceam referire .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Aseara mi-am cumparat de la flanco o pereche sony cu 55ron de la 120ron(portocaliu cu gri..........ca cele mov erau tot 120ron..... in fine). Au design bun si coboara mult in frecventa.....cam pana la 30hz (pe ambalaj scrie 5-20khz) dar fruity loops-ul meu dovedeste ca de la 25hz in jos doar se misca aiurea. Pot spune ca sunt foarte multumit. Depinde de preferintele fiecarui om...de ex eu le folosesc la produs tech-house si nu am nevoie de "respiratia cantaretului" sau alte detalii. Daca vreau "Monique Klemann sau Gail Marten" bag boxele.

post-209663-0-01572800-1416670633_thumb.jpg

Editat de dj_bryz
Link spre comentariu
Vizitator Michelle

Ce îmi ziceți de modelul ăsta? http://www.philips.com.au/c-p/SHL3000_00/headband-headphones

Nu le-am ascultat încă dar îs ieftine și cred că îs bune. Am să mă duc să le ascult să văd dacă îmi place cum sună...Am să mă uit și la Sony și să văd ce mai găsesc...dar gândindu-mă mai bine nu cred că vreau să cheltui mai mult de 30 de euro...mm...am să văd...

Merci mult la toți; am reușit să-mi fac o idee mai amplă citind comentariile voastre.

Cheers

Link spre comentariu

Salut, 

Nu vreau sa-ti dau un sfat sa cumperi tipul ala sau ala.

Este o preferinta PUR PERSONALA si trebuie sa le alegi chiar tu dupa ce le asculti pe indelete, de preferabil chiar cu sursa ta de semnal.

Pot numai sa-ti povestesc o experienta de-a mea....

S-a intimplat acum vreo 2 ani.

Eram in Germania cu jobul si un prieten bun de-al meu m-a rugat sa-i caut un anumit model de AKG, nu-mi mai amintesc exact care dar ideea este ca nu se gasea.

L-am sunat si l-am intrebat din modelele care se gaseau (de AKG binenteles) ce ar prefera.

Deoarece nu prea le cunostea, a zis sa le ascult si sa aleg eu un model care suna bine, dupa parerea mea binenteles dar a zis ca are incredere. 

A mai spus sa nu ma duc prea mult peste 50-70Euro. 

Am inceput sa le ascult incepind cu modelele ieftine de AKG (incepeau ca pret de pe la 40E in mediamarkt).

In general sunau destul de bine si aveai de unde sa-ti alegi ceva dupa preferinte daca nu erai exagerat de mofturos.

Deoarece cind asculti mai mult, concentrat mai ales, urechea iti oboseste si la un moment data incep toate sa sune la fel, am zis sa incerc sa shuntez acest fapt si sa ascut sa vad ce poate oferi cel mai scump model de AKG (aproximativ 280E parca).

Eram curios dece daca poti cumpara casti la sa zicem 50E de o calitate buna de la o firma renumita, aceeasi firma ofera si casti de 6 ori mai scumpe adica vreo 300E.

Ce pot sa spun...dupa ce am ascultat la castile alea, le-am pus frumos in rack-ul de testare si am iesit incetisor din magazin promitindu-mi sa nu mai fac niciodata asa ceva.

Diferenta era ENORMA. Daca mi-ar fi spus cineva asa ceva nu l-as fi crezut.

Cei care ascultati la casti si aveti totusi si un sistem HI-FI - audiofil acasa, stiti ca nici cele mai bune casti nu pot inlocui o auditie in fotoliul plasat in "sweet spot" din camera ta de auditie.

Ei bine, cu aceste casti pe urechi nu exista senzatia de auditie la casti ci parca erai intr-o sala de concert. Senzatia era foarte reala.

Nu-mi mai amintesc exact modelul si nici nu vreau.

Nu spun ca AKG sint cele mai bune casti.

Probabil ca multi producatori de renume in domeniu produc casti cu performante asemanatoare la aceleasi categorii de preturi.

Dar pentru mine au fost in acel moment castile perfecte si daca as fi avut la mine 300E le-as fi cumparat pe loc.

De asta am zis ca nu mai fac niciodata asa ceva....nu-s milionar ca sa-mi pot permite sa dau 300 sau mai mult de Euro pe o pereche de casti.

Momentan detin o pereche de casti Samson SR850. Sint destul de departe de ce am asculat in Germania dar totusi suficient de bune (avind in vedere si pretul) si mai mult nu prea imi pot permite....

Morala sau sfatul meu: seteaza-ti foarte bine target-ul si limitele in care te poti misca comfortabil, asculta cit mai multe modele, daca se poate cu sursa ta de semnal si apoi cumpara ce-ti place.

Nu mai intreba pe altii.

NImeni nu stie cum iti place tie sa sune.....

Link spre comentariu

Aha... bun!

M-am uitat acum pe la AKG si am vazut AKG 712 pe la 370€...

Cu ocazia asta mi-am amintit si ce casti vazusem pe la magazinele de muzica, in jur de 35€: erau niste Samson SR850.

Intre timp, un coleg binevoitor mi-a sugerat sa consider un model de AKG care se incadreaza perfect in bugetul meu si respecta toate cerintele si probabil o sa il cumpar.

Sper ca si Michelle sa isi gaseasca ceva potrivit pentru criteriile impuse.

Editat de one
Link spre comentariu
Vizitator Michelle

Salut, 

Nu vreau sa-ti dau un sfat sa cumperi tipul ala sau ala.

Este o preferinta PUR PERSONALA si trebuie sa le alegi chiar tu dupa ce le asculti pe indelete, de preferabil chiar cu sursa ta de semnal.

Pot numai sa-ti povestesc o experienta de-a mea....

S-a intimplat acum vreo 2 ani.

Eram in Germania cu jobul si un prieten bun de-al meu m-a rugat sa-i caut un anumit model de AKG, nu-mi mai amintesc exact care dar ideea este ca nu se gasea.

L-am sunat si l-am intrebat din modelele care se gaseau (de AKG binenteles) ce ar prefera.

Deoarece nu prea le cunostea, a zis sa le ascult si sa aleg eu un model care suna bine, dupa parerea mea binenteles dar a zis ca are incredere. 

A mai spus sa nu ma duc prea mult peste 50-70Euro. 

Am inceput sa le ascult incepind cu modelele ieftine de AKG (incepeau ca pret de pe la 40E in mediamarkt).

In general sunau destul de bine si aveai de unde sa-ti alegi ceva dupa preferinte daca nu erai exagerat de mofturos.

Deoarece cind asculti mai mult, concentrat mai ales, urechea iti oboseste si la un moment data incep toate sa sune la fel, am zis sa incerc sa shuntez acest fapt si sa ascut sa vad ce poate oferi cel mai scump model de AKG (aproximativ 280E parca).

Eram curios dece daca poti cumpara casti la sa zicem 50E de o calitate buna de la o firma renumita, aceeasi firma ofera si casti de 6 ori mai scumpe adica vreo 300E.

Ce pot sa spun...dupa ce am ascultat la castile alea, le-am pus frumos in rack-ul de testare si am iesit incetisor din magazin promitindu-mi sa nu mai fac niciodata asa ceva.

Diferenta era ENORMA. Daca mi-ar fi spus cineva asa ceva nu l-as fi crezut.

Cei care ascultati la casti si aveti totusi si un sistem HI-FI - audiofil acasa, stiti ca nici cele mai bune casti nu pot inlocui o auditie in fotoliul plasat in "sweet spot" din camera ta de auditie.

Ei bine, cu aceste casti pe urechi nu exista senzatia de auditie la casti ci parca erai intr-o sala de concert. Senzatia era foarte reala.

Nu-mi mai amintesc exact modelul si nici nu vreau.

Nu spun ca AKG sint cele mai bune casti.

Probabil ca multi producatori de renume in domeniu produc casti cu performante asemanatoare la aceleasi categorii de preturi.

Dar pentru mine au fost in acel moment castile perfecte si daca as fi avut la mine 300E le-as fi cumparat pe loc.

De asta am zis ca nu mai fac niciodata asa ceva....nu-s milionar ca sa-mi pot permite sa dau 300 sau mai mult de Euro pe o pereche de casti.

Momentan detin o pereche de casti Samson SR850. Sint destul de departe de ce am asculat in Germania dar totusi suficient de bune (avind in vedere si pretul) si mai mult nu prea imi pot permite....

Morala sau sfatul meu: seteaza-ti foarte bine target-ul si limitele in care te poti misca comfortabil, asculta cit mai multe modele, daca se poate cu sursa ta de semnal si apoi cumpara ce-ti place.

Nu mai intreba pe altii.

NImeni nu stie cum iti place tie sa sune.....

După ce am citit ce ai scris am decis să mă duc într-un magazin să ascult și eu niște căști de 300 EUR să văd cum sună de curiozitate : ) Probabil îmi va părea rău dar trebuie să văd măcar. Nu am să dau așa mult pe căști...deși dacă te gândești dăm mai mult de 300 de euro pe un telefon...cred că și niște căști ar merita banii...sau nah dacă nu undeva pe la mijloc...un 150 de euro.

Link spre comentariu

Din proprie experienta , ti-as recomanda AKG K430 . Au o rezolutie (claritate ) f buna , dar fara sa piarda din bas . Am facut o comparatie cand am fost la un magazin si am testat pe mp3playerul meu diverse modele de casti Sony , Philips , Bose ...etc la preturi intre 50 si 300 de lei .Doar Sennheisser la vreo 700 de lei au depasit AKG-urile mele la rezolutie dar mi s-a parut ca suna cam nenatural pe playerul meu....sau ai pun in valoare ,,calitatile '' :rade:

Castile astea se gasesc la 209 lei pe anumite site-uri.

Link spre comentariu

Sony a produs cele mai bune căști de pe planetă... dar, nu-s tocmai accesibile. În Stuttgart am găsit un magazin, cu vitrina cu căști, lunga de 43 pași. Jumate din distanța asta avea vitrina pe ambele laturi. Prețuri, de la 8 EUR, la 4000 EUR.Acolo da, aveai variante.

Link spre comentariu

De acord.

Sony a scos echipamente foarte bune pe piata.

Problema cu Sony este ca a cazut demult, nu acum recent, in capcanele marketingului exagerat si a produs si foarte multe echipamente "banale" ca sa nu le spun altfel, si acum faptul ca pe un aparat scrie Sony nu mai este o garantie reala a calitatii.... 

Sony produce in continuare si aparate foarte foarte bune dar nici macar un pret foarte mare nu-ti garanteaza ca ai in fata unul din echipamentele lor de top.

Pacat, mare pacat!

De acord.

Sony a scos echipamente foarte bune pe piata.

Problema cu Sony este ca a cazut demult, nu acum recent, in capcanele marketingului exagerat si a produs si foarte multe echipamente "banale" ca sa nu le spun altfel, si acum faptul ca pe un aparat scrie Sony nu mai este o garantie reala a calitatii.... 

Sony produce in continuare si aparate foarte foarte bune dar nici macar un pret foarte mare nu-ti garanteaza ca ai in fata unul din echipamentele lor de top.

Pacat, mare pacat!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări