Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor în alegerea unor căști cu sound foarte bun

Vizitator Michelle

Postări Recomandate

Vizitator Michelle

Salut! Îmi puteți recomanda niște căști de calitate cu un sound foarte foarte bun. Nu am un buget foarte ridicat, deci nu îmi permit să cumpăr căști profesioniste dar caut oricum niște căști foarte bune, undeva imediat sub nivelul profesionist. Dacă vă pricepeți vă rog de asemenea să îmi spuneți diferența dintre ele: ce oferă modelul X și ce oferă modelul Y.

Dacă sunteți foarte buni cunoscători în ceea ce privește sound-ul vă rog explicați-mi și mie cum funcționează...ce trebuie să iau în considerație la alegerea unor căști ca să aud sunetul bine, clar, în detaliu etc.

Merci

Editat de Michelle
Link spre comentariu

Ca sa fii multumit, in primul rand trebuie sa le asculti si sa nu crezi in nici o parere, pentru ca fiecare are propriile preferinte si ce e bun pentru unul ar putea sa fie insuficient perntru altcineva.

Pentru casti trebuie sa stii: daca vrei inchise sau deschise, daca le vei tine mult pe cap, ce tip de muzica asculti, daca vrei raspuns plat sau cu un raspuns mai deosebit.

Alte criterii mai putin importante: cat de lung vrei cablul, daca acesta se poate inlocui, daca iti dau si suport/cutie, adaptoare diverse.

Daca vrei sa asculti muzica intr-un loc zgomotos, alegi ceva cu reducerea activa a zgomotului, etc.

Primul criteriu, dupa ce ai idee despre ce vrei, este sa iti stabilesti un buget. Apoi mergi in magazine, vezi ce produse sunt la pretul respectiv, te intorci la internet si cauti opinii, alegi 2-3-10 modele, revii in magazin si le asculti si cumperi ce iti place.

Eu de exemplu, doresc sa imi iau niste casti care sa fie inchise, pentru a deranja cat mai putin in jur, sa aiba raspuns cat mai plat, pentru ca doresc sa le folosesc pentru pianul meu digital, si am stabilit un buget de maxim 150€.

Am gasit cateva modele : Audiotechnica ATH-M50, Sennheiser HD380Pro si KRK 6400, care stau in bugetul asta. Din pacate, nu am reusit sa ascult nici una dintre acestea, pentru ca nu le-am gasit in magazin, asa ca nu am cumparat inca nimic. Probabil voi face o tura in curand si voi asculta ceva la jumatate din preturile celor de mai sus si voi cumpara. Prefer sa iau ceva mai ieftin decat o teapa mare.

Link spre comentariu
Vizitator Michelle

Nu știam de răspuns închis sau deschis, cu siguranță o să vreau și eu cu răspuns închis să nu deranjez pe cei de lângă mine. De ținut mult pe cap da, le voi ține foarte mult pentru că ascult foarte des muzică dar nu știu ce tip trebuie să aleg dacă le țin așa de mult...sunt tipuri diverse în funcție de cât de mult le vei folosi? Câteodată le folosesc și 7-8 ore pe zi (acum am o pereche de calitate foarte slabă).

Răspuns plat sau deosebit? Ce se schimbă?

Bugetul meu va fi de maxim 50 de euro : ( 

Merci mult pentru sfaturi, am să fac o căutare mai amănunțită pe net dar da, cred că cel mai bine este cum ai spus tu să le probez întâi să văd cum sună.

Dar  Audiotechnica, Sennheiser, si KRK sunt printre cele mai bune firme care produc căști? 

Link spre comentariu

Salut,

Dupa cum s-a recomandat in mai multe randuri, este recomandat sa le asculti si sa le iei pe alea care iti plac (sunt cateva firme in Bucuresti care iti ofera posibilitate de ascultare inainte de achizitie chiar si pentru casti de 100 de lei). Altfel, Sennheiser HD650 sunt mai ieftine decat Audeze LCD3 deci ar putea fi in buegtul tau - recomandat e sa specifici o suma maxima nu sa fi ambiguu dealtfel depinde unde vrei sa le asculti (acasa, pe strada, DJ) ca sa sti daca le vrei deschise sau inchise, cu ce player le folosesti/ai amplificator de casti sau nu, vrei sa fie inaurale, circumaurale, etc... deci discutia poate contiuna in mai multe feluri iar exemplele oferite de noi sunt subiective....

Ca de fiecare data concluzia e: daca esti din Bucuresti sau un alt oras unde ai posibilitate, mergi si asculta cu urechile tale, altfel, pareri gasesti cu gramada pe net.

Succes cu alegerea pe care o vei face!

PS: se pare ca ai mai primit un raspuns similar cu al meu :)

Editat de tomalex
Link spre comentariu
Vizitator Michelle

Merci mult! Da dar nu cred totuși că poate fi de ajuns pentru că nu sunt cunoscătoare și există și posibilitatea ca să mă duc în magazin, să ascult, să mi se pară foarte bune dar de fapt să nu fie chiar așa de bune dar eu neavând urechea formată să nu îmi dau seama...De aceea încerc să aflu mai întâi cam la ce să fiu atentă când ascult...Cum ai spus tu, discuția e lungă și sunt multe detalii la care trebui să fiu atentă; cei profesioniști își dau seama imediat dar eu nu.

Am să citesc mai mult în domeniu, după care am să încerc să mă duc să le probez să văd dacă îmi dau seama de aceste diferențe între ele în timp ce ascult.

Merci mult din nou!

Link spre comentariu

Merci mult! Da dar nu cred totuși că poate fi de ajuns pentru că nu sunt cunoscătoare și există și posibilitatea ca să mă duc în magazin, să ascult, să mi se pară foarte bune dar de fapt să nu fie chiar așa de bune dar eu neavând urechea formată să nu îmi dau seama...De aceea încerc să aflu mai întâi cam la ce să fiu atentă când ascult...Cum ai spus tu, discuția e lungă și sunt multe detalii la care trebui să fiu atentă; cei profesioniști își dau seama imediat dar eu nu.

Am să citesc mai mult în domeniu, după care am să încerc să mă duc să le probez să văd dacă îmi dau seama de aceste diferențe între ele în timp ce ascult.

Merci mult din nou!

Daca le iei pentru tine nu trebuie sa se auda intr-un anume fel in afara de acela in care iti place, poate iti place sa auzi mai mult bass, poate nu vrei sa simti cum iti ''bubuie'' pe urechi, posibil ca inaltele accentuate sa ti se para ca scartaie, deci nu trebuie sa se auda decat asa cum consideri TU ca e bine, pe muzica pe care o asculti. Nu are rost sa iti iei casti pe care se aude bine muzica clasica iar acasa sa asculti dubsep...

Altfel, daca spui ca asculti foarte mult iti recomand ceva over ear penru ca mie mi se par cele mai comode, on ear imi cam ''turtesc'' urechile.

Link spre comentariu
Vizitator Michelle

Am înțeles..merci!! Atunci e simplu : ) Având în vedere că am o mare pasiune pentru muzică voiam să mă informez mai bine asupra sound-ului, detalii etc...dar dacă spui că cel mai important e să îmi sune mie bine atunci e simplu. Merci mult!!

Link spre comentariu

Asta cu ascultatul, e mai complicata. Ai nevoie de o sursa de semnal, un anume mediu, etc. Trebuie sa le poti avea sub nas pe toate, sa asculti aceleasi pasaje muzicale, selectate din mai multe, etc., ca sa poti face o alegere buna. Trebuie sa fii linistit, si sa ai timp la dispozitie... nu o tejghea de magazin, cu unu' nerabdator in spatele ei. Nu vad sa faci mare lucru, dar, in lipsa de altceva.........

Poti face o alegere pe suma ta, din mai multi producatori.

-Audio-Technica

-Sennheiser

-Pioneer

-AKG

-Denon

-Creative Aurvana (poate)

-Sony

Dupa ce faci o selectie, sa cauti niste review-uri, sa le citesti cu atentie, si sa reduci la vreo 2-3 variante. Eventual sa le asculti p-astea cumva.

Mai este o varianta. Eu cumpar exclusiv Sony. Au acum peste 30 variante supra-auriculare. N-am timp sa vad care intra in buget. Poti acorda si tu increderea ta unei firme, fara sa mai studiezi alte variante.................................

Link spre comentariu
Vizitator siemens

Ce casti...? Pai sa citam de la Dr. Dre:

" Still with the BEATS,

Still not lovin' police,

I'm takin' my time to perfect the beat

And I still got a lot for the street..."

deci... BEATS !

Link spre comentariu

deci..TEAPA !

In afara de bubuituri sa-ti spulbere creieri..ciuciu detalii..fine

Daca vrei sa stai modest in banca ta,cauta ceva sony,panasonic,in gama 100..300lei.O sa fii foarte multumit.

Daca asculti mult la casti,ia cu deschidere si cat mai usoare pe urechi.Conteaza foarte mult si acest aspect.

La cele de prestigiu gama de jos sunt pur si simplu chinezarii..

Cel mai bine e sa le poti asculta.

Editat de Den
Link spre comentariu

Bine, intrebarea e alta, castile ca castile, cum ramane cu sursa de semnal... ? La casti, treaba e delicata...

Daca se impinge putin bugetul, cel putin la Sony gaseste niste chestii bestiale. 

Link spre comentariu

Am înțeles..merci!! Atunci e simplu : ) Având în vedere că am o mare pasiune pentru muzică voiam să mă informez mai bine asupra sound-ului, detalii etc...dar dacă spui că cel mai important e să îmi sune mie bine atunci e simplu. Merci mult!!

Exact asta este cel mai important sa-ti placa tie cum suna castile .

Povestile de prin rewiew-uri sunt pur subiective , cum ca, cutare casti suna intr-un fel alte casti in alt fel , bla bla bla .

Link spre comentariu
Vizitator knauf75

Sony  :95  sunt firme care produc doar casti si microfoane. Intrega lor experienta o gasesti in doua game de produse.

Nu zic ca sony e ceva de lasat...dar la acelasi pret ,altii ofera calitate extra. Am cateva casti sony...acu mi-am luat AKG K 99 Perception     de la Senia.

Link spre comentariu

Nu știam de răspuns închis sau deschis, cu siguranță o să vreau și eu cu răspuns închis să nu deranjez pe cei de lângă mine. De ținut mult pe cap da, le voi ține foarte mult pentru că ascult foarte des muzică dar nu știu ce tip trebuie să aleg dacă le țin așa de mult...sunt tipuri diverse în funcție de cât de mult le vei folosi? Câteodată le folosesc și 7-8 ore pe zi (acum am o pereche de calitate foarte slabă).

Răspuns plat sau deosebit? Ce se schimbă?

Bugetul meu va fi de maxim 50 de euro : ( 

Merci mult pentru sfaturi, am să fac o căutare mai amănunțită pe net dar da, cred că cel mai bine este cum ai spus tu să le probez întâi să văd cum sună.

Dar  Audiotechnica, Sennheiser, si KRK sunt printre cele mai bune firme care produc căști? 

Inchis sau deschis nu este raspunsul, ci casca. Inchisa inseamna ca e decshisa doar spre ureche, deschisa inseamna ca are niste gauri spre exterior. Astea ar trebui sa se auda mai bine, dar se aude si in exterior.

Raspuns plat este ideal, dar pentru cine asculta de exemplu disco sau house sunt preferat cele cu bass mai puternic.

In  50 Euro gasesti mai multe casti bune, dar nu pot sa iti dau acum nici un exemplu, poate in 2-3 zile. Am vazut unele la un magazin dar nu imi amintesc cum se numeau... Oricum trebuie sa iti placa tie.

Da, Audiotechnica, Sennheiser si KRK sunt printre cele mai bune firme dar nu este o regula generala. Sennheiser nu este printre cele mai bune dar modelul pe care il prefer eu am inteles ca se aude bine. KRK fac monitoare de studio, casti au doar 2 modele si asta pe care il caut eu e modelul mai ieftin. Audiotechnica fac microfoane foarte bune, casti bune.

In lista se pot include Bose, care au cateva modele care se aud foarte misto, din pacate sunt toate peste 100€.

Mai sunt Shure, Roland, AKG, Sony. De la Sony am ascultat niste casti foarte interesante, pret cam 100€ dar nu imi placea cum imi stateau pe urechi. Se auzeau bine, zgomotul exterior era bine atenuat, dar ca dimensiuni erau destul de mici si nu erau foarte stabile pe cap.

Eu am niste casti de la AKG din acelea auriculare (de bagat in urechi) care se aud destul de bine. Mai am unele de la Sony, sportive (se agata de urechi si poti sa alergi cu ele), sunt multumit, oricum castile auriculare nu se compara cu cele supraauriculare.

Mai am niste casti de computer, se cheama Empire, o marca italiana de produse facute de fapt in China, au costat 10€ dar se aud foarte bine, din pacate dupa un timp se consuma buretii si trebuiesc schimbate (castile cu totul). Sunt la a-2-a pereche.

Nu orice model de la o marca de renume este bun. La Sennheiser de exemplu sunt foarte multe pocnitori. Unele marci au produse deosebit de scumpe dar calitare relativa, de exemplu modelele noi de la Marshall, unde designul e super dar sunetul sters...

Editat de one
Link spre comentariu

Puteti detalia despre Sony ? ... sau n - am inteles eu bine ... Vaio , Bravia , Xperia , Walkman , Trinitron , Playstation , Betamax , Handycam , Minidisk ... si alte cele !

P .S . - eu am Sony , Acustic Research si Koss .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări