Vizitator Nitu Alin Postat Noiembrie 20, 2014 Partajează Postat Noiembrie 20, 2014 Salutare, Nu prea folosesc forumurile de fel dar sper sa ma ajutati cumva :P Numele meu este Alin si asta este povestea mea: Tocmai am cumparat un amplif Fisher Studio Standard CA-350 am inteles ca a fost modificat si ca are impedanta aprox 6 ohm dupa modificari. Impreuna cu el am cumparat si o pereche de boxe care se aud bine pentru urechea mea pe nume Hilton FL 120, scrie ceva in germana pe eticheta spate 120W apoi sub el 80W , 23-25.000Hz apoi 4 ohm. Toate sunt scrise ca o mica poezie Acum vine problema: Cum aflu exact ce impedanta are statia si apoi exact impedanta boxelor ca sa nu fac vre-o prostie sa fie boxele pe 4 ohm si amplif pe 6-8 ohm iar eu sa ma distrez cu ele pana le ard. Nu am aparat de masurat si chiar daca as avea nu stiu sa il folosesc... Mentionez ca le'am cumparat de la o persoana ce pare de incredere si ca stie despre ce vorbeste cand a spus modificarile si tot ce am mai intrebat eu cand le'am cumparat. Nu sunt un audiofil dar imi place sa stiu pe ce am dat banii si cum pot sa fac sa imi protejez investitia. Locuiesc in Bucuresti si platesc pentru serviciile ce vor fi facute dar vreau pe cineva care se pricepe si are sculele necesare pentru aceasta treaba. Poate pentru dvs. nu este mare lucru dar pentru mine conteaza corectitudinea precum si cuvantul omului. Cel de la care am cumparat s-a oferit sa repare statia daca se strica, dar nu din cauza ei, ci din a mea(adica sa o omor la blana cu boxe de 4 ohm). Aici nu se pune problema, sunt om de cuvant. Rezumat: caut pe cineva sa masoare impedanta amplif+boxe cat mai corect. Mail: nitualinmihai@gmail.comVa multumesc pentru gazduire si sper sa ne mai auzim , poate atunci o sa va ajut si eu dar in alte domenii. Link spre comentariu
feri.visky Postat Noiembrie 21, 2014 Partajează Postat Noiembrie 21, 2014 Ai cartea tehnica de la amplificator? Dar ar trebui sa scrie si in dreptul bornelor de difuzor! Boxa are 4 Ohm, asa spui tu, ca scrie pe spate in poezioara aia... Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 22, 2014 Partajează Postat Noiembrie 22, 2014 (editat) ''Impedanţă amplif'' netul îmi oferă zilnic surprize. Aşa ceva se estimează după construcţia amplifului, mai ales a etajului final şi a pragurilor de acţionare a protecţiilor. Cine zice că a modificat ampliful ptr altă sarcină, că asta e de fapt problema, fără schimbări majore, e instalator sau fochist dar nu electronist. ................ Ampliful e realizat cu STK-uri probabil 0050-II după capsulă, deci rezistă numai la sarcini de 8 Ohmi la volum mare. Poate funcţiona şi cu sarcini mai mici dar numai strict la volum mic mic. Adică curentul ce trece prin trz finali din STK ptr boxele de 4 Ohmi e dublu ca cel ptr boxele de 8 Ohmi şi se încing pînă pocnesc. Ar fi păcat de integratele alea, nu se mai produc de 30 de ani. Editat Noiembrie 22, 2014 de zal Link spre comentariu
diamant Postat Noiembrie 22, 2014 Partajează Postat Noiembrie 22, 2014 Studio Standard by Fisher CA-350 Retro silver DC amplifier Made in Japan Record Deck / Tuner / Aux / Tape loop 1 / Tape loop 2 Pre amp output sockets and power amp input sockets 2 sets of speaker outputs Stunning LED display 2 x 55 watts per channel Dimensions: 440mm x 110mm x 370mm Weight: 7.8 kg Specifications Power (at THD) 8 Ohm: 2 x 55 W Dynamic power 8 Ohm: 2 x 115 W Total Harmonic Distortion: 0.005% Damping factor:> 50 Frequency response: 10Hz - 75 kHz Signal to noise ratio: 95 dB Stereo separation: Tone control: Bass: 10kHz ± 10dB Treble: 100Hz ± 10dB Loudness: Yes (100Hz/10kHz +8 dB / +4 dB) Low filter (Subsonic): Yes (15Hz/12 dB ) Link spre comentariu
feri.visky Postat Noiembrie 22, 2014 Partajează Postat Noiembrie 22, 2014 Pai, acum ca ai toate datele ne spui si nou cum merge super-jucaria... Link spre comentariu
eugenbt Postat Noiembrie 22, 2014 Partajează Postat Noiembrie 22, 2014 (editat) omul cauta pe cineva care sa-i masoare impedanta de iesire pe amplificator, impedanta care a fost schimbata, spune el. degeaba ii dati datele tehnice, ele nu se mai potrivesc. daca amplificatorul are 8 ohmi, sau chiar 6, boxele de 4 ohmi nu-s bune. se aud mai tare si pana la urma, crapa amplificatorul. deci, sfatul meu este sa-si ia doua boxe de 8 ohmi si de minim 150 w. nu-i trebuie masuratori pe amplif. pt Nitu Alin: boxele trebuie sa aiba aceeasi impedanta cu amplificatorul, sau mai mare, pentru a putea asculta la putere maxima. cu stima, eugen Editat Noiembrie 22, 2014 de eugenbt Link spre comentariu
blueicon Postat Noiembrie 24, 2014 Partajează Postat Noiembrie 24, 2014 De ce nu ne pune o imagine cu interiorul.Statia daca a fost "modificata" poate nu mai are stk-uri si atunci totul e "vant". Link spre comentariu
franzm Postat Noiembrie 24, 2014 Partajează Postat Noiembrie 24, 2014 La 22.11.2014 la 21:00, eugenbt a spus: pt Nitu Alin: boxele trebuie sa aiba aceeasi impedanta cu amplificatorul, Pt. Nitu Alin: cititi ca a scris ZAL referitor la instalatori, fochisti etc. Pt. eugenbt: impedanta de iesire a amplificatorului e de ca. 0,16 ohmi (am ghicit în numere, nu în zat de cafea). Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 24, 2014 Partajează Postat Noiembrie 24, 2014 Singura modificare posibilă fără schimbarea STK-urilor, dar punîndu-le în pericol, e schimbarea rez de emitor exterioare cu unele mai mici, păcălind astfel protecţia pe partea de supraveghere a curentului prin trz finali interni. .............. Peste 90% din amplifurile japoneze şi orientale (Taiwan, Coreea, H-K, Malaezia, Singapore... China şi Vietnam mai nou), sînt proiectate cu economie de materiale să reziste la sarcini de 8 Ohmi. Uneori sînt chinuite şi mai mult ptr sarcini de 6 Ohmi. Modificarea ptr a suporta şi sarcini mai mici implică schimbarea sursei de alimentare (alt traf, punte, cond...), a etajului final şi a protecţiei (dacă are). O simplă poză cu interiorul face cît o mie de cuvinte. Link spre comentariu
eugenbt Postat Noiembrie 24, 2014 Partajează Postat Noiembrie 24, 2014 La 24.11.2014 la 9:12, franzm a spus: Pt. Nitu Alin: cititi ca a scris ZAL referitor la instalatori, fochisti etc. Pt. eugenbt: impedanta de iesire a amplificatorului e de ca. 0,16 ohmi (am ghicit în numere, nu în zat de cafea). e adevarat, reformulez: " boxele trebuie sa aiba impedanta necesara amplificatorului (adica ce scrie japonezul pe spatele cutiei), sau mai mare..." Link spre comentariu
Vizitator Nitu Alin Postat Noiembrie 25, 2014 Partajează Postat Noiembrie 25, 2014 Salut baieti si scuze de intarziere. Jucaria merge bine momentan nu am ars nimic Maine o sa fac niste poze in interior sa vedeti cam ce modificari ar avea statia. Pers de la care am luat-o a zis ca a modificat STK cu alti tranzistori sau cam asa ceva. Oricum vedem maine la poza mai multe. A zis de asemenea ca daca nu dau drumul sa o stresez prea tare nu se intampla nimic daca boxele sunt pe 4 ohmi. Ma gandesc sa le pun pe un singur canal in serie si sa fac 8 ohmi cam cat trebuie pt statie. Mai exista si alta varianta sau doar inserierea? Revin cat de repede pot si merci de ajutor cu nelamuririle mele. Haide ca nu am mai avut rabdare pana maine si am facut acum pozele ) Sper sa fie bine ce am facut O sa pun mai multe poze pe care le-am modificat sa incapa aici mai am a a a q asta a fost ultima....sper sa va ajute sa intelegeti ce se intampla cu modificarile astea Link spre comentariu
andy_barosanu Postat Noiembrie 26, 2014 Partajează Postat Noiembrie 26, 2014 Eu cred ca dl. a inlocuit complet etajul final al amplificatorului, finalii originali fiind aproape imposibil de gasit sau foarte scumpi... Link spre comentariu
blueicon Postat Noiembrie 26, 2014 Partajează Postat Noiembrie 26, 2014 Asa cum am spus, totul depinde acum de schema folosita.Nicio specificatie nu mai e valabila in ceea ce priveste partea de final. Link spre comentariu
Vizitator Nitu Alin Postat Noiembrie 26, 2014 Partajează Postat Noiembrie 26, 2014 Ok...a inlocuit etajul final....dar eu ce sa mai inteleg? nu mai stiu nici ce putere are statia nici daca este pe 4-8 ohm sau alti parametrii oricum boxele le lucreaza destul de bine Se pune problema daca pot sa ascult cu boxele mele pe 4 ohm fara nici o problema sau nush ce sa fac. Nu mai exista finante sa imi achizitionez alta pereche de boxe momentan. Daca se ofera cineva sa faca o consultatie contra cost in Bucuresti vin eu cu amplif. unde trebuie. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 26, 2014 Partajează Postat Noiembrie 26, 2014 1. Putere mai mare decît montajul original nu poate scoate ampliful fără modificarea alimentării, mai mică da, se poate. Implicit sarcina admisă la ieşire depinde tot de alimentare.2. La prima vedere cineva a clonat schema internă a STK-urilor, dar nu-mi dau seama exact. Grămada de fire nu e în regulă şi mă duce la varianta a doua: e posibil să fie o invenţie diferită acolo. Se putea face mult mai frumos reparaţia, doar cu 4 trz pe radiator, fără plăcuţe şi alte piese sau fire. Spune măcar ce trz finali sînt pe radiator.3. Sper că nu ai dat mulţi bani, ampliful nu e original şi nici măcar reparat elegant. Ce-mi place scociul sau izolirul într-un amplif! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum