Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

variator de turatie

Daniel_sv

Postări Recomandate

va salut

am o freza de mana de 220v si cam 400w. motorul este cu perii. deoarece nu are variator de turatie merge continuu la maxim adica vreo 27000de ture.min. la aplicatia care imi trebuie mie turatia este prea mare. cum fac un montaj electronica sa reduc turatia cu un potentiometru. precizez ca am cunostinte de electronica deoarece ma ocup cu electronica auto. dar nu stiu ce se preteaza cel mai bine la mine. poate careva ati mai facut asta si sunteti mai in tema,

Link spre comentariu

Poți folosi un regulator recuperat de la un aspirator defect sau chiar un variator pentru iluminat. Schemele sunt simple în general, e plin netul de ele, ex. : https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRwaj2j0yCE8RfvHd7x7O58-MuNL2q3f0ZH5FPKtRZkZak4rWC_ sau https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTU97Owhyc6AxNljE26JmnorlkUXjlfEDdCHT19ObOOYsz6jUtF Cauți ,, Triac regulator schematics,,

Editat de validae
Link spre comentariu

Daca nu ati comandat deja , vinde asa ceva un utilizator (mirceacra) pe forum la un pret mult mai ieftin :

http://www.elforum.info/topic/89355-voltmetreampermetresurse-module-electronice-diverse/page-10 

7.Module variatoare de tensiune 50-220V ca, putere 2000W
Modulele sunt echipate cu un triac si pot alimenta orice consumator cum ar fi rezitente de incalzire, lampi incandescente, motoare mici, ciocane de lipit si altele  de pana la 2000W putere
Dimensiuni 4.8cm x 5.5cm x 2.7cm.
Pret 20 lei bucata

Sa nu mi se ia in nume de rau, nu am nici un interes, pur si simplu stiam de anunt deoarece si eu ma gandeam sa-mi iau pentru un flex.

Editat de awy1917
Link spre comentariu

asta e acum l-am luat deja si surpriza mi-a fost mare ca era si kit. adica l-am asamblat eu si pe langa asta ceva nu merge bine. daca ii dau turatie mica face socuri incontinuu. oare ce sa fie?ca si cum ar fi periile si merge putin poi face un soc si tot asa. peste un prag nu mai face. o sa filmez diseara sa vedeti. nu am incercat cu cealalta freza dar diseara fac teste sa vad.

Link spre comentariu
post-21106-139829551621_thumb.jpg  

Vezi că s-ar prea putea să ai probleme cu acel motor, dacă la poziția minimă merge în șocuri. Am avut aceeași problemă la un motor al unui prieten, s-a dovedit că avea bobine întrerupte în rotor, verificarea amănunțită (cu metoda ce am prezentat-o de mai multe ori) a dovedit indubitabil asta.Culmea e că la turații mari nu părea a avea probleme, nu scânteia exagerat. Referitor la metoda de mai sus, tensiunea de alimentare poate fi între 9-12V, depinzând mult de puterea motorului testat și de becul utilizat ca stabilizator de curent și indicator al continuității circuitului.

Editat de validae
Link spre comentariu

Vezi că s-ar prea putea să ai probleme cu acel motor, dacă la poziția minimă merge în șocuri. Am avut aceeași problemă la un motor al unui prieten, s-a dovedit că avea bobine întrerupte în rotor, verificarea amănunțită (cu metoda ce am prezentat-o de mai multe ori) a dovedit indubitabil asta.Culmea e că la turații mari nu părea a avea probleme, nu scânteia exagerat. Referitor la metoda de mai sus, tensiunea de alimentare poate fi între 9-12V, depinzând mult de puterea motorului testat și de becul utilizat ca stabilizator de curent și indicator al continuității circuitului.

ms pt schema de testare. seara asta nu am avut timp ca am lucrat la un dispozitiv. poate maine reusesc. precizez ca socurile nu sunt la aceeasi frecventa cu rotatia ci asa din cand in cand de asta ma gandesc ca poate e din variator.

Link spre comentariu

Poate fi și din variator, poate fi și din motor.Doar testând motorul poți să-ți dai seama. Adevărul e că unele variatoare mai simpliste nu au o funcționare constantă la reglajul de minim.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări