George Petrache Postat Noiembrie 20, 2014 Partajează Postat Noiembrie 20, 2014 (editat) salutare tuturor! am in cap un "proiect" de ceva vreme, si anume sa modific stopurile de la masina , inlocuind becurile cu leduri de 5mm. design-ul il am in cap dar partea electronica nu prea. nu pot sa zic ca ma pricep foarte bine la electronica, si tocmai de aceea as avea nevoie de ajutorul vostru. vreau sa folosesc leduri dreptunghiulare de 5x2mm(am pus o poza cu led-ul in cauza), sa pun un potentiometru (in cazul in care nu lumineaza destul pe timp de zi, sa pot sa le controlez luminozitatea). acum nu stiu cum sa fac cablajul, ce rezistente sa folosesc s.a.m.d. un ajutor din partea dumneavoastra ar fi binevenit eventual un sfat cu privire la led-uri, daca ati vazut cum lumineaza aceste led-uri dreptunghiulare, sau sunt mai bune cele rotunde sau cele superflux. am pus o poza cam cum as vrea sa le "aranjez" alb-lumini marsarriere galben - semnalizare galben pai - lumini pozitie verde - stop frana Editat Noiembrie 20, 2014 de George Petrache Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 20, 2014 Partajează Postat Noiembrie 20, 2014 Nu poți pune verzi pe stop frână fiindcă vei fi amendat drastic pentru așa ceva. Pune roșu pe stop obligatoriu. Link spre comentariu
xragon Postat Noiembrie 20, 2014 Partajează Postat Noiembrie 20, 2014 (editat) )))))))) pe bune unde ai vazut pe planeta asta verde la masina ? poti schimba stocul cu led dar cel mai indicat pentru tine, din moment ce idei a dat , este sa cumperi stopuri omologate din magazine autorizate plus ca ce led ai aratat tu nu cred ca este de chiar asa de legal , fiind mat nu se vede mai deloc Editat Noiembrie 20, 2014 de xragon Link spre comentariu
wally_gatter Postat Noiembrie 20, 2014 Partajează Postat Noiembrie 20, 2014 ledul ala e ca un bec de veioza la 1km departare.. adica nu se va vdedea mai nimc.. te sfatuiesc sa-ti iei stopuri cu led omologate.. altfel mica incercare te va costa foarte mult , daca te vede RAR-ul cu asa ceva.. Link spre comentariu
xragon Postat Noiembrie 20, 2014 Partajează Postat Noiembrie 20, 2014 (editat) ai aici sute de modele din care sa alegi https://www.google.ro/search?q=stopuri+led+bmw+e46&biw=1366&bih=667&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=rD5uVMvbEMbBOcCxgIAP&ved=0CAgQ_AUoAQ Editat Noiembrie 20, 2014 de xragon Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 23, 2014 Partajează Postat Noiembrie 23, 2014 Mare gradina Domnului... Tot felul de oameni care isi pun xenoane direct pe farul de halogen, stopuri chioare si alte traznai la care nu se pricep, dar musai sa le incerce pe pielea lor si din pacate al altora care au neplacerea in a-i intalni pe drum. Din pacate nici controalele nu isi fac treaba asa cum ar trebui. 1 Link spre comentariu
Faker Postat Noiembrie 23, 2014 Partajează Postat Noiembrie 23, 2014 Stopurile din cate vad sint de bmw seria 3 e46. E greu de lucrat la acest model deoarece tensiunile variaza. De ex. stop frana si pozitie sint pe un singur bec P21W. La pozitie becul e alimentat cu vreo 4V din LCM (lights control module) iar la apasarea franei se alimenteaza cu 12V. La semnalizare nu se foloseste releu, tot LCM-ul genereaza impulsuri la becuri. LCM-ul monitorizeaza orice consum de curent la ilumini, o scadere sau urcare de sarcina cu100-150 mA deja opreste tensiunea catre becul respectiv Grija mare la frana daca iti trece prin minte sa iei tensiuni de pe la switch-ul pedalei de frana. Acolo nu mai e intrerupator clasic ca la dacie ci un senzor Hall. Am avut si eu seria 3 si i-am facut tot felul de modificari, daca vrei te pot ajuta cu unele sfaturi. A, inca o chestie grija f mare la scurtcircuit, modelul asta de bmw nu are nici o siguranta la capitolul lumini. Daca pusca ceva trebuie sa schimbi lcm-ul. Iar daca il schimbi iti va aparea punctuletul dupa km masinii (pe display) care sugereaza clar ca sa umblat la km masinii. Masina asta o cunosc de pe rost, am avut un 318i si un 320d. Bune masini dar destul de complicat la lumini. Xenonul se rezolva cel mai usor. Daca vrei neaparat stopuri cu leduri cauta ca se gasesc si originale (pe M3 si 330i de US) dar si chinezarii gen Depo sau Sonar care arata chiar bine insa nu prea sint fiabile. 1 Link spre comentariu
xragon Postat Noiembrie 23, 2014 Partajează Postat Noiembrie 23, 2014 decat prostia pe care a zis-o cu ledurile verzi pe stop si alte minuni , chiar si triplele chinezesti sunt bune pentru el Link spre comentariu
George Petrache Postat Februarie 5, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2015 Imi cer scuze ca am întârziat cu răspunsul( uitasem contul ). Pentru toti care critica : daca nu puteți sa ma ajutati, doar cititi. Nu mai dați reply aiurea. Acolo unde am scris culorile, am vrut sa specific cum ar fi aranjate ledurile pentru a va face o ideie. Trebuie sa puneti neuronii la treaba nu sa vorbiti aiurea. . Stiu si eu culorile care trebuiesc folosite. Triplele aftermarket costa de la 200 euro in sus. Pentru 50 leduri care costa 50 lei cu tot cu rezistente este cam mult. ;) Asta e mai mult un hobby pentru mine. Nu o sa le dau jos sa fac teste pe ele. Am altele.Thx faker pentru sfaturi. Ceilalți au inteles exact ce nu trebuia. Culorile erau puse doar ca ideie. Link spre comentariu
xragon Postat Februarie 6, 2015 Partajează Postat Februarie 6, 2015 comunicarea este importanta george , daca tu ai postat pe 20 noiembrie 2014 , si ai raspuns abiape 5 februarie , normal ca s-a tot vorbit si in plus daca nu scriai prostia aceea cu ledurile verzi poate gandirea noastra mergea in alt loc , dar daca tu ai scris "verzi"... tu ai gresit pentru ca nu ai comunicat Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum