marius75 Postat Noiembrie 20, 2014 Partajează Postat Noiembrie 20, 2014 (editat) Salut. Prin vara m-a chemat un prieten sa fac legaturile la un amplif pentru un botez la tara. La fata locului am facut legaturile, dar ampliful nu scotea sunet, i-am dat capacul jos si am vazut ca intra in protectie (din cauza galagiei la fata locului nu reuseam sa aud tacanitul protectiei) noroc ca protectia era din cea cu capacul transparent. Un canal era fierbinte de iesea fum din el, celalalt rece...bineinteles ca in loc de sigurante fuzibile era pusa sarma groasa. Bun...am ajuns la concluzia ca nu se poate folosi aparatul...insa ce am vazut ca aparatul avea trafo destul de marisor si doua radiatoare de aluminiu destul de babane. Am pastrat legatura cu proprietarul (suntem vecini si fosti colegi de munca), iar el este dispus sa-l vanda pentru o suma modica, oricum starea generala a amplifului (in special placutele cu piese) era destul de proasta, zic eu. Intentionez sa pastrez trafo, radiatoarele si carcasa, eventual placuta cu protectia...Ce nu am reusit sa aflu din pozele de pe net este modelul amplifului, el avand fata revopsita nu se mai cunostea scrisul. In mod clar era amplif rusesc, fabricatie undeva anii "80-"90. Finalii erau KT-uri (dar nu perechea 819-818 pe care ii am in alt amplif si as fi tinut minte, una din cifre era schimbata, ca m-am uitat la ei...dar nu am retinut exact, erau ori 918, ori 718). Pe mine ma intereseaza daca recunoasteti aparatul si apoi sa aflu ce tensiune scoate trafo, daca are sub 30V dupa redresare si filtrare nu il mai iau...Daca ma duc sa masor tensiunea sau sa-i fac poza aparatului, vecinul mi-l pune in brate direct ca ma tot asteapta...Suma initiala nu-i mare, dar as vrea un trafo cu tensiune pe iesire cel putin 40V dupa redresare si filtrare ca sa pot investi in continuare in primul meu proiect. Am incercat sa fac in paint o schita cu ampliful. Multumesc anticipat! Editat Noiembrie 20, 2014 de marius75 Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 20, 2014 Partajează Postat Noiembrie 20, 2014 Păi, cel mai simplu era să notaţi ce scrie pe amplif, pe cond de filtraj, pe trz finali... Link spre comentariu
George Postat Noiembrie 20, 2014 Partajează Postat Noiembrie 20, 2014 E cumva asta de aici? http://www.elforum.info/topic/62827-amp-vega-10y-120c-250w-stricata-nevoie-ajutor/ Link spre comentariu
franzm Postat Noiembrie 20, 2014 Partajează Postat Noiembrie 20, 2014 Vrem poze, poze si iar poze. Link spre comentariu
marius75 Postat Noiembrie 20, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2014 Multumesc pentru raspunsuri. In vara vecinul chiar a insistat sa-l iau, dar i-am spus ca mai am inca 5 amplifuri in casa si daca ma vede sotia si cu ala poate dorm pe presul de la intrare ...n-aveam nici timp liber atunci...mai mult din cauza asta n-am fost interesat de amplif la vremea respectiva, dar acum vine iarna si nu strica ceva de roboteala. Plus ca de mult vreau sa fac si eu un amplif, bineinteles cu ajutorul vostru. Aparatul seamana cu cel din pozele de mai sus (le-am vazut si eu) dar trafo era in fata, condensatorii de filtraj in spatele trafo, pusi perpendicular fata de trafo (ca in schema mea). Finalii in capsula TO3 si radiatoarele mai lungi. Daca ma duc sa-i fac poze sigur plec cu aparatul in brate, iar daca trafo are tensiune pe iesire sub 30V dupa filtrare si redresare... Acum sper sa nu-mi joace memoria feste, cel mai bine ma duc si ii fac fac poze, eventual masor tensiunile de iesire. Am cautat toate pozele cu amplifuri rusesti, dar pe asta nu l-am vazut. Link spre comentariu
franzm Postat Noiembrie 20, 2014 Partajează Postat Noiembrie 20, 2014 Daca redresorul ofera mai putin de 30V, faceti un alimentator din el. Nu strica sa ai asa ceva în casa. Link spre comentariu
George Postat Noiembrie 20, 2014 Partajează Postat Noiembrie 20, 2014 Pai nu mai bine vorbiti cu proprietarul amplificatorului sa-i faca niste poze si apoi sa vi le trimita pe email? Link spre comentariu
marius75 Postat Noiembrie 20, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2014 Daca redresorul ofera mai putin de 30V, faceti un alimentator din el. Nu strica sa ai asa ceva în casa. Este de luat in calcul si varianta asta. Pai nu mai bine vorbiti cu proprietarul amplificatorului sa-i faca niste poze si apoi sa vi le trimita pe email? Sta la doua case de mine, plec acum inarmat cu aparatul foto si cel de masura. Link spre comentariu
marius75 Postat Noiembrie 20, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2014 (editat) Nu era acasa...revin dupa ce fac poze. Scuze de dublu post, dar n-am putut sa-l mai editez pe cel anterior. Editat Noiembrie 20, 2014 de marius75 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum