Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cea mai ieftina protectie a consumatorilor impotriva supratensiunilor retea

Vizitator

Postări Recomandate

Daca totul este nou de ce nu puneti protectorii dedicati cu varistrori pe sina?

Exista, sint la nivel de 25KA cu siguranta incorporata, tot ce trebuie.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

VAL-MS 230 ST contine un varistor epcos

L40K275QP  o protectie adevarata , dimensiune varistor patrat cu latura 3,4cm

Editat de danys
Link spre comentariu

Pai cum @cocochannel ? Acum nu mai ești adeptul celor 300 de varistori :rade:

Știu că o dai la întors cu diferite argumente dar nu are rost sa te obosești, am idei puține și fixe.

Cum se mai schimba părerile de la o postare la alta.

Postati și pretul pentru o bucată daca germania e așa de aproape https://uk.rs-online.com/mobile/p/surge-suppressor-units/8026542/. Mai că intră germania in noi domnule.

@Director caută ce e cu standardul UL-94, nu știu să-ți explic dar o sa afli că producătorii de echipamente nu se joaca cand îți vând "varistori" cu 500 lei

Editat de Stefan.
Link spre comentariu

se gasesc si separat varistorii respectivi , cartusul val ms are pe un contact o protectie termica pretensionata cu un arc si un indicator de defect, la supratensiune varistorul intra in scurt si la o anumita temperatura pentru a nu lua foc actioneaza si protectia termica si il separa din circuit ,daca nu a actionat siguranta din fata ,al meu a actionat  la o supratensiune si a fost inlocuit ,merge doar  varistorul  pus cu  varnis termo . ideea este sa actioneza siguranta din fata si sa nu ia foc ceva in tablou .

Link spre comentariu

Merci pentru timpul de declansare. Eu l-am luat din datasheet-ul lui Schneider si n-am decat sa ii cred pe cuvant. Acum nu stiu cum l-au dat sau daca si ceva care ii diferentiaza de alti producatori.

Stiu ce varistoare au descarcatoarele adevarate.

Littlefuse are si varistor cu termica in aceiasi capsula, 3 terminali.

Nu am luat descarcator pentru ca este prea scump si poate fi de unica folosinta. Astia sunt mai ieftin de inlocuit.

Link spre comentariu

Nu prea sint de unica folosinta, am avut in retea peste 1200 de bucati, in 18 ani am inlocuit mai putin de 20 de bucati, toti atinsi de traznete, in rest disjunctoare diferentiale deconecate in sute de cazuri.

Sint scumpi dar foarte buni in caz de soc electric.

Link spre comentariu

Profi, 25KA pentru  sina omega.

Din alea din foto, ceva mai mari au fost puse si din vina unor subcontractori care au scos diferentialul de 300mA in tabloul extern de alimentare au luat foc.

Urmarea a fost ca au fost inlocuite toate cu ce trebuia de la inceput.

Link spre comentariu

Da, asa merg, totul este ca la un moment dat sa nu fie anulat, atunci e baiul cu alea mici, se incing si macar scot fum dete scot afara din casa.

Alea`s facute sa stea dupa fuzibili de citiva Amperi, nu paralel pe retea sa preia socurile unei case.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Stefan. a spus:

Pai cum @cocochannel ? Acum nu mai ești adeptul celor 300 de varistori :rade:

Știu că o dai la întors cu diferite argumente dar nu are rost sa te obosești, am idei puține și fixe.

Cum se mai schimba părerile de la o postare la alta.

Postati și pretul pentru o bucată daca germania e așa de aproape https://uk.rs-online.com/mobile/p/surge-suppressor-units/8026542/. Mai că intră germania in noi domnule.

@Director caută ce e cu standardul UL-94, nu știu să-ți explic dar o sa afli că producătorii de echipamente nu se joaca cand îți vând "varistori" cu 500 lei

Nu stiu de ce esti asa de agresiv. Eu am zis despre ce se foloseste la mine la job, am dat din intamplare si peste cateva bucati de VAL prin stocuri, la 120 si 275, am vazut ca merg pe din -rail, au monitorizare si am raspuns celui care a postat deasupra, bumbu adica.

Acu daca nu e voie sa mai aiba nici o parere asta e , sa traiti am inteles.

Cutiile noastre merg in varful dealurilor unde sunt niste stalpi inalti si culeg fulgere intr-o veselie. Probabil din cauza asta s-a ales un design cu 15 varistori din seria ZNR de la Panasonic.

Intr-o casa nu ai aceleasi probleme si electronica sensibila are propria ei protectie, asa ca nu am nimic special in casa.

Solutia de la phoenixcontact e destul de eleganta si e o firma destul de serioasa care vinde  destule peste ocean. Am avut de la ei de la ferule pana la switch-uri de network.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări