Ion_Bumbu Postat Iulie 9, 2019 Partajează Postat Iulie 9, 2019 (editat) Daca totul este nou de ce nu puneti protectorii dedicati cu varistrori pe sina? Exista, sint la nivel de 25KA cu siguranta incorporata, tot ce trebuie. Editat Iulie 9, 2019 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 9, 2019 Partajează Postat Iulie 9, 2019 Probabil ca unii vor sa inventeze apa calda. Citind topicul vad ca nu toti cunosc functionarea varistorului, unii imagineaza, altii posteaza foarte pertinent dar nu sunt crezuti Cu germania in apropiere e greu sa-i ratezi, sunt si suporturi duble. https://www.phoenixcontact.com/online/portal/us?uri=pxc-oc-itemdetail:pid=2798844&library=usen&tab=1 Link spre comentariu
danys Postat Iulie 9, 2019 Partajează Postat Iulie 9, 2019 (editat) VAL-MS 230 ST contine un varistor epcos L40K275QP o protectie adevarata , dimensiune varistor patrat cu latura 3,4cm Editat Iulie 9, 2019 de danys Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 9, 2019 Partajează Postat Iulie 9, 2019 (editat) Pai cum @cocochannel ? Acum nu mai ești adeptul celor 300 de varistori Știu că o dai la întors cu diferite argumente dar nu are rost sa te obosești, am idei puține și fixe. Cum se mai schimba părerile de la o postare la alta. Postati și pretul pentru o bucată daca germania e așa de aproape https://uk.rs-online.com/mobile/p/surge-suppressor-units/8026542/. Mai că intră germania in noi domnule. @Director caută ce e cu standardul UL-94, nu știu să-ți explic dar o sa afli că producătorii de echipamente nu se joaca cand îți vând "varistori" cu 500 lei Editat Iulie 9, 2019 de Stefan. Link spre comentariu
danys Postat Iulie 9, 2019 Partajează Postat Iulie 9, 2019 se gasesc si separat varistorii respectivi , cartusul val ms are pe un contact o protectie termica pretensionata cu un arc si un indicator de defect, la supratensiune varistorul intra in scurt si la o anumita temperatura pentru a nu lua foc actioneaza si protectia termica si il separa din circuit ,daca nu a actionat siguranta din fata ,al meu a actionat la o supratensiune si a fost inlocuit ,merge doar varistorul pus cu varnis termo . ideea este sa actioneza siguranta din fata si sa nu ia foc ceva in tablou . Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 9, 2019 Partajează Postat Iulie 9, 2019 @Director timp declanșare diferențiala Merlin I∆ 30mA (veche) Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 9, 2019 Partajează Postat Iulie 9, 2019 Merci pentru timpul de declansare. Eu l-am luat din datasheet-ul lui Schneider si n-am decat sa ii cred pe cuvant. Acum nu stiu cum l-au dat sau daca si ceva care ii diferentiaza de alti producatori. Stiu ce varistoare au descarcatoarele adevarate. Littlefuse are si varistor cu termica in aceiasi capsula, 3 terminali. Nu am luat descarcator pentru ca este prea scump si poate fi de unica folosinta. Astia sunt mai ieftin de inlocuit. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 9, 2019 Partajează Postat Iulie 9, 2019 Nu prea sint de unica folosinta, am avut in retea peste 1200 de bucati, in 18 ani am inlocuit mai putin de 20 de bucati, toti atinsi de traznete, in rest disjunctoare diferentiale deconecate in sute de cazuri. Sint scumpi dar foarte buni in caz de soc electric. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 9, 2019 Partajează Postat Iulie 9, 2019 Am interpretat gresit. Nu declansarea e instantanee, temporizarea. Ion Bumbu, 1200 de varistoare ca ale mele sau chestii profi? Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 9, 2019 Partajează Postat Iulie 9, 2019 Profi, 25KA pentru sina omega. Din alea din foto, ceva mai mari au fost puse si din vina unor subcontractori care au scos diferentialul de 300mA in tabloul extern de alimentare au luat foc. Urmarea a fost ca au fost inlocuite toate cu ce trebuia de la inceput. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 9, 2019 Partajează Postat Iulie 9, 2019 Eu mai am si un disjunctor diferential de 25A, 300 ma mai sus de al meu. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 9, 2019 Partajează Postat Iulie 9, 2019 Da, asa merg, totul este ca la un moment dat sa nu fie anulat, atunci e baiul cu alea mici, se incing si macar scot fum dete scot afara din casa. Alea`s facute sa stea dupa fuzibili de citiva Amperi, nu paralel pe retea sa preia socurile unei case. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 9, 2019 Partajează Postat Iulie 9, 2019 Acum 1 oră, Stefan. a spus: Pai cum @cocochannel ? Acum nu mai ești adeptul celor 300 de varistori Știu că o dai la întors cu diferite argumente dar nu are rost sa te obosești, am idei puține și fixe. Cum se mai schimba părerile de la o postare la alta. Postati și pretul pentru o bucată daca germania e așa de aproape https://uk.rs-online.com/mobile/p/surge-suppressor-units/8026542/. Mai că intră germania in noi domnule. @Director caută ce e cu standardul UL-94, nu știu să-ți explic dar o sa afli că producătorii de echipamente nu se joaca cand îți vând "varistori" cu 500 lei Nu stiu de ce esti asa de agresiv. Eu am zis despre ce se foloseste la mine la job, am dat din intamplare si peste cateva bucati de VAL prin stocuri, la 120 si 275, am vazut ca merg pe din -rail, au monitorizare si am raspuns celui care a postat deasupra, bumbu adica. Acu daca nu e voie sa mai aiba nici o parere asta e , sa traiti am inteles. Cutiile noastre merg in varful dealurilor unde sunt niste stalpi inalti si culeg fulgere intr-o veselie. Probabil din cauza asta s-a ales un design cu 15 varistori din seria ZNR de la Panasonic. Intr-o casa nu ai aceleasi probleme si electronica sensibila are propria ei protectie, asa ca nu am nimic special in casa. Solutia de la phoenixcontact e destul de eleganta si e o firma destul de serioasa care vinde destule peste ocean. Am avut de la ei de la ferule pana la switch-uri de network. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 9, 2019 Partajează Postat Iulie 9, 2019 Pentru`n virful dealului ... http://www.powerandcontrol.com/raycap-strikesorb.php Rezista la traznete, in caz de defectiune se trimit la fabrica si se refac. 1 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 12, 2019 Partajează Postat Iulie 12, 2019 Asa arata un protector putin "atins". Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum