Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pic progamator

DexTer

Postări Recomandate

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ALEKS

4

• BLK

2

• DexTer

1

• aghora17

1

Top autori în acest subiect

• 1 lună mai târziu...

Eu am facut un programator RCD. Aici cablajul dupa ce l-am terminat. Am programat cu succes 16F84a si 16F628. Respectati ce scrie in site si va merge unsa treaba.

Posted Image

Cablajul se poate face cu marker-ul dar cu multa atentie! Ce am facut eu acolo e cu marker-ul. Daca ai ceva rabdare, si niste cafea alaturi + o noapte linistita, vor iesi traseele chiar si printre pini (vezi conexiunea la portul serial).

O sa pun si poza cu montajul terminat cand voi avea timp sa-i trag o poza.

Alexe

Link spre comentariu

Marker la 10.000 cumparat de la chioscul de ziare.Important e asta:

ceva rabdare, si niste cafea alaturi + o noapte linistita

Ca sa fiu la obiect, am testat 2 tipuri de markere carora le-am ramas fidel de-a lungul timpului:1. Centropen Permanent Marker Model 2536 (varf: 1mm) -- asta mi se pare mai bun2. Centropen Model 2606 (varf: 1mm) :partyman: Alexe
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator zuzu_es

am incercat sa programez un pic 12cxxx si interfata imi da eroarea "nu gasesc fisierul icprog.dll " doresc in setarea ic-prog ptr ca sub win xp nu funtioneaza interfata si pot programa cu comanda assembler iar sub win98 funtioneaza interfata dar nu pot accesa comanda assembler imi cere fisier " icprog.dll " va rog ajutor

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator wildhorse

Uita-te te rog si la : http://feng3.cool.ne.jp/en/pg5v2.html

Pe vremea cand si eu cautam un programator de picuri l-am gasit pe cel al lui Feng. Cu toate ca pare mai complicat merita timpul investit in crearea lui ... pentru ca pe viitor daca treci la alte picuri nu vei mai avea nevoie de alte programatoare !!!

Salutare

Sint un incepator intr-ale microcontroaller si electronicii si doresc niste sfaturi din partea celor priceputi.

Am realizat si eu programatorul lui Feng pentru a programa un PIC16F88 insa m-am "izbit" si eu de problema a catorva persoane de pe acest forum , adica: "Verify faild at address 000H" atunci cand programez cu IC-PROG . Setarile din IC-PROG le-am facut asa:

-am instalat driverul pt XP

-am ales JDM

- COM2

- Windows API

- DELAY 10

- si din Optiuni am ales "Verify after programming"

Cablul serial este de 1 metru.

As dori sa aflu toate cauzele care duc la aceasta problema inainte de a realiza un alt programator daca nu reusesc cu acesta. Dupa cum am mai citit, una din cauze ar fi ca tensiunea de la pinul 4 (MCLR) sa nu fie mai mica de 13V, insa la mine e de 11V. Am verificat si la portul serial de la calculator dar nu am nicaieri valoarea de 13V.

La realizarea montajului am folosit condensatori de 100uF 25V in loc de 100uF 16V cum e in schema programatorului. Imi pute-ti spune daca e o greseala? Si cum pot verifca un PIC daca e defect?

Link spre comentariu

Am construit acel programator si imi dadea eroare initial ( nu am retinut daca eroarea este aceeasi cu a ta ). Indicatiile fiind contradictorii in documentatie (2N3904 este prezentat la un moment dat ca pnp si este npn ) , de lene n-am verificat si inversasem tranzitorii :rolleyes: Poate tu ai verificat inainte :prayer:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări