Vizitator ylectron Postat Noiembrie 18, 2014 Partajează Postat Noiembrie 18, 2014 (editat) Salutare tuturor, Am capatat de curand o parte dintr-un mini strung si as vrea sa vad daca pot gasi si restul pieselor. Problema este ca nu stiu cum se numeste, model, serie, nationalitate, an fab. nimic. Nu are nici un marcaj de nici un fel. Apelez la cunoscatori pt identificare. Accept si pareri / sfaturi Multumesc anticipat. Editat Noiembrie 18, 2014 de ylectron Link spre comentariu
mihaighe Postat Noiembrie 18, 2014 Partajează Postat Noiembrie 18, 2014 (editat) Nu o sa gasesti nimic ca sigur e facut,tot sau cu subansamble ,deci nu are documentatie sau piese de schimb. Dupa o privite mai atenta la cele 3 poze pot spune ca sigur e facut . Editat Noiembrie 18, 2014 de mihaighe Link spre comentariu
chas3 Postat Noiembrie 18, 2014 Partajează Postat Noiembrie 18, 2014 Chiar daca identificai producatorul si modelul, fiind mai vechi, costau piesele de schimb si accesoriile ridicol de mult. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Noiembrie 18, 2014 Partajează Postat Noiembrie 18, 2014 Asa cum spune si colegul @mihaighe,strungul e facut,folosind ansamblul sanie, longitudinala,transversala si portcutit.Ghidajele, dupa cum vad sint facute, din constructie sudata.Ce nu vad, e papusa fixa.Deasemenea papusa mobila provine tot de la vreun strung,chiar daca nu in totalitate(ma refer la partea care culiseaza pe ghidaje). Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 19, 2014 Partajează Postat Noiembrie 19, 2014 Ca linie de constructie, imi aduce aminte de strungurile RDG-iste fabricate in anii '70... '80. Nu pare a fi o constructie sudata, deci este mai putin probabil sa fie o realizare "home made". Ghidajele sunt simplificate la maximum, ne-avand ghidajul in "V" necesar pentru stabilitatea avansului principal. Strungul ar putea fi unul din seriile simplificate, dedicate unor operatii tehnologice simple, cum ar fi debitarea. Unul dintre modelele de acest gen pe care le-am intalnit, este strungul R16 - RDG-ist, sau Cehoslovac, nu mai retin exact. Este foarte important, sa mergi pe urma celorlalte componente, in special papusa fixa si sa incerci sa imperechezi ghidajele cu aceasta. O alta papusa fixa iti va face imposibila alinierea axei si deci precizia obtinuta nu va fi in parametrii normali. Iti mai lipseste "piciorul" de sprijin din partea opusa papusii fixe, pe care eventual il poti improviza printr-o constructie sudata si arborele filetat pentru avans, care s-ar putea sa nici nu existe, daca intr-adevar strungul este facut doar pentru operatii de debitare. S-ar putea ca papusa fixa si blocul ghidajelor sa fie montate pe un soclu tipic acestor tipuri de strunguri, caz in care nu exista un "picior" de sprijin. Parerea mea (conteaza mai putin) este ca foarte greu vei putea realiza ceva functional cu ceea ce ai in acest moment. Link spre comentariu
romioltean Postat Noiembrie 21, 2014 Partajează Postat Noiembrie 21, 2014 (editat) Pare un strung german de prin anii 30 aproximativ, ala e batiu de fonta daca nu ma insel ,caruciorul seamana mult cu cele de la FSB PRAZISIONSMASCHINENBAU Piese si parti componente ptr ele ,apar destul de des pe ebay.de ,dar trebuie urmarit cu consecventa Editat Noiembrie 21, 2014 de romioltean Link spre comentariu
puriu Postat Noiembrie 21, 2014 Partajează Postat Noiembrie 21, 2014 Nu cred ca la origine a fost un strung. Am vazut un strung revolver automat german din 1912 (programator cu came), o bijuterie. Strungurile germane din anii 30 au lucrat in URSS pana in anii 60 - 70. Link spre comentariu
Vizitator ylectron Postat Decembrie 9, 2014 Partajează Postat Decembrie 9, 2014 Multumesc tuturor pentru mesaje! Raman deschis pt sfaturi sau pareri in continuare! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum