Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

librarii Orcad pentru display 7 segment

mircea888

Postări Recomandate

Buna

Asa e, e greseala din partea mea la copiere.

Am modificat si acum e ok schema.

Pe viitor tre sa mai micsorez din cind in cind schema din zoom sa o vad toata in ansamblu...

Montajul asta l-am facut in multe exemplare de-a lungul anilor si e functional.

La urma ajustezi rezistentele la hysteresis si ii "setezi" astfel precizia...

Acum ca de curind am facut o statie de lipit digitala cu Atmega8 si vreau sa adaptez acea schema de regulator de temperatura sa functioneze in parametrii acestui regulator, astfel sa fie precizia mult mai mare.

Ar fi fain sa am pe ecran temperatura setata si temperatura masurata, am astfel un control mai bun al temperaturii.

Oarecum sa modernizam montajele, va avea afisaj LCD, il personalizam...

post-199597-0-52887300-1424763765_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• em2006

16

• blezneag

15

• nico_2010

3

• mircea888

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am ajuns in stadiul asta cu lucrul la cablaj.

Nu e aranjat chiar cum trebuie si se putea si mai bine...dar ma intereseaza sa ajung la final cu el.

Eventual sa ingros un pic traseele pe anumite portiuni.

Ce pasi mai sunt de facut pina la produsul finit?

post-199597-0-55790300-1424781863_thumb.jpg

Editat de blezneag
Link spre comentariu

...Asa e, e greseala din partea mea la copiere.

Am modificat si acum e ok schema....

Oare e o singura greseala, sau mai sunt si altele?

Hai sa lamurim cum functioneaza schema, e cea mai buna metoda de a depista eventualele erori.

De exemplu, in ultimul mesaj pe care l-am postat ieri, mi-am exprimat indoiala ca ledul D2 ar fi montat corect.

In ultima schema despre care zici ca e ok, il vad la fel. Cum comentezi? Imi scapa ceva?

Am mai intrebat ceva de R5 si R6.

De fapt nu ieri am postat, ci azi la ora unu A.M. (post #30).

Link spre comentariu

Buna seara

Greseli de copiere nu mai sunt, in privinta ledului nu-ti fa griji, il pui invers si se aprinde..., cit despre cele doua rezistente(una pe Katod si una pe Grila), asa e facuta schema, nu mai tin minte de ce a pus rezistentele acolo, mi-a explicat-o la vremea respectiva...

Schema e facuta de un bun prieten acum 10 ani cred si a mers fara probleme.

Nu stiu de ce te superi pe ea, eu ma chinui aici cu cablajul asta...mai bine spune-mi ce fac mai departe sa arate a cablaj...

Eu cablajele le fac manual, am bagat schema sa ma invat cu programul, vreau sa fac ceva cablaje mai complexe si in Orcad pot sa le modific dupa dorinta, pe cind pe hirtie e mai greu, ori il faci de la capat, ori stergi si refaci bucata de cablaj...

Editat de blezneag
Link spre comentariu

...in privinta ledului nu-ti fa griji, il pui invers si se aprinde.....

Nu cred ca eu sunt cel care trebuie sa-si faca griji. Cata vreme eu am inteles ca acolo e o eroare, imagineaza-ti ca stiu care e solutia, nu trebuie sa mi-o da cel care a gresit. Bunul simt ma impiedica sa-ti spun pe romaneste cum cataloghez aceasta replica a ta.

Activitatea de proiectare presupune o rigoare tehnica, ma faci sa cred ca nu esti constient de asta...

Adica, daca nu merge asa, faci invers...  Puah!...

Asa gandesc carpacii, nu meseriasii.

Am avut impresia ca esti un student dornic sa-nvete, de-aia mi-am pierdut timpul cu tine, dar cred ca m-am inselat.

Lasand la o parte aspectele tehnice, o regula elementara de politete te obliga sa raspunzi cinstit celui care te intreaba, cu atat mai mult cat scopul lui e sa te ajute pur si simplu.

Link spre comentariu

Buna seara

I-mi cer scuze daca v-am ofensat cu raspunsul meu, am rectificat toate greselile de copiere in afara de led.

Asta e, era prea frumos sa fie adevarat, voi abandona programul asta, probabil voi face in continuare cablajele manual ca si pina acum.

De raspuns, am raspuns cinstit, am spus ca nu stiu sa raspund de ce a pus rezistentele pe comanda triacului.

Cit despre Led, mai tot timpul incurc si nu tot timpul le pun cum trebuie in schema, asta e, nu cred ca-s singurul care incurca pinii unui led...in schema asta nu el e cel mai important.

Oricum tin sa va multumesc pentru indicatiile si ajutorul acordat pina acum.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări