Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

librarii Orcad pentru display 7 segment

mircea888

Postări Recomandate

Va salut!

Are cineva vreo librarie cu afisaje 7 segment pentru Orcad. Ma intereseza doar simbol si layout, nu imi trebuie model functional pentru Spice.

Nu imi trebuie un model anume de afisaj, de asta ma gandeam ca are cineva si nu trebuie sa mai fac eu libraria.

Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• em2006

16

• blezneag

15

• nico_2010

3

• mircea888

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

...Iti sugerez sa cauti pe net poate vei gasi altceva, sau iti construiesti propria librarie...

Pai tocmai asta voia sa evite.

Iaca ce zice in primul post:

... de asta ma gandeam ca are cineva si nu trebuie sa mai fac eu libraria....

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Multumesc pentru interes.

Pana la urma nu am mai avut nevoie sa fac acel layout in Orcad, a fost facut in alt program.

Oricum e bine sa fie aici libraria. Am cautat mult pe google, vazusem ceva pe acel grup de yahoo dar nu am putut sa descarc fisierul.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Daca mai foloseste cineva Orcad, spuneti-mi va rog cum sa aduc o schema facuta cu Capture in Layout.

Vreau sa invat sa fac cablaje.

M-am uitat in "Learning Layout", dar m-am incurcat...

Multumesc

Link spre comentariu

Buna seara

Pasii ce i-am urmat:

1. Design Rules Check

Am eliminat erorile aparute

2.Bill of Materials

Am generat lista de materiale

3. Create Netlist

Am bifat Run ECO to Layout

4. DIn Layout Plus/New design

Dar nu gaseste nici un fisier .TCH

Ori pina acum am creat fisiere cu extensiile  .MNL si .BOM

Cum fac mai departe?

Am  gasit un tutorial pe net, am deschis tutorialul din Layout, nu-mi iese cu nici unul...

Editat de blezneag
Link spre comentariu

Fisierele cu extensia tch sunt in folderul data, care la randul lui e in folderu layout, care la randul lui e in folderul tools, depinde cum ai instalat.De exemplu, la mine e urmatoarea cale:C:OrCADOrCAD_15.7toolslayout_plusdataAlegi de exemplu default.tch, pana cand iti faci mana, urmand ca apoi sa lucrezi cu cel mai potrivit pt tehnologia aleasa.Totul e sa ai fisierul mnl, altceva nu-ti trebuie (bom, etc)

Link spre comentariu

Pana cand te mai luminezi, incearca aceasta procedura simpla:Deschizi orcad layout (layout-plus)Apoi zici:FILE -> NEWTrebuie sa-ti apara urmatorul meniu (ferestra), AUTO ECO:post-175551-0-55728000-1424554695_thumb.jpgApoi dai cu browse sa completezi cele 3 casute goale din poza:1- Input layout TCH or TPL or MAX file.Aici alegi de exemplu default.tch, vezi unde-l ai, il poti copia si in folderul in care lucrezi si sa-i dai calea in aceasta rubrica.2-Input MNL netlist file. Aici trebuie sa ai calea la fisierul MNL pe care zici ca l-ai obtinut.3-Output Layout MAX file.Aci pui calea la locul unde vrei sa se creeze fisierul MAX, adica cel cu pcb-ul.Evident, pui calea la folderul de lucru.Apoi faci click pe Apply ECO (butonul din stanga jos).Fa treaba asta si vezi pana unde poti merge.Unde se incotopeneste, fa un printscreen (ALT+PrtSc), ia din clipboard cu orice program de imagini si posteaza poza (screenshoot), sa-ti zic cum iesi din belea.Daca crezi ca e util, iti postez o arhiva cu default.tch si un mnl dintr-un proiect simplu de al meu, sa lucrezi pe ele pana vezi ce si cum.In concluzie, doar cele 2 fisiere sunt necesare: tch-ul si mnl-ul.Sigur, trebuie sa ai si bibliotecile (llb) cu footprint-urile (amprentele) componentelor.Acestea vin de obicei cu pachetul de program, dar daca vrei si altele, facute de mine, te pot ajuta si cu asta pana inveti sa-ti faci singur orice footprint de care ai nevoie.Sper ca m-am facut inteles, daca nu zi exact unde nu-i clar. Bafta!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări