Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor realizare circuit

Vizitator astterx

Postări Recomandate

Vizitator astterx

salut

sunt pasionat de programare, insa de curand am descoperit si RPi si adruino si avand pe acasa 3 prize radiocomandate (din pacate telecomanda nu o mai am) m-am gandit la un mic proiect pentru incarcarea bateriei telefonului. vreau ca o aplicatie android sa transmita catre arduino sau RPi (nu m-am decis inca ce voi folosi) ca bateria telefonului este incarcata 100%, moment in care arduino/RPi va comanda priza sa intrerupa curentul. in momentul de fata pun telefonul la incarcat seara si il scot din priza dimineata. stiu ca varianta cea mai simpla e cu ajutorul unui releu insa doresc cat mai putine fire prin casa si o metoda care ma ajuta sa invat ceva nou :)

am facut cateva cautari pe net si am descoperit schema telecomenzii aici: http://www.bobtech.ro/review/homeautomation/77-set-3-prize-cu-telecomanda

as fi recunoscator daca cineva mai priceput ca mine imi va face o lista cu toate piesele componente ale circuitului si imi poate da un sfat de unde le-as putea achizitiona.

multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• UDAR

6

• lorik199

1

• Mircea

1

Top autori în acest subiect

Tot ce ai nevoie e pe site-ul din link.Sfatul meu: nu te aventura in acest proiect daca nici o lista de piese nu poti face. Ai un circuit radio de pus in functiune, niste encodere-decodere antice si vei lucra cu tensiunea retelei. Toate constituie un bun motiv sa nu faci tu singur acest proiect. Fie ti-l face cineva de incredere, fie il cumperi gata facut.Nu ma lua in nume de rau, dar sunt de acord cu politica altor forumuri (nu si a acestuia, din pacate) unde forumistii refuza sa dea detalii constructive unui incepator cand proiectul implica tensiuni periculoase.

Link spre comentariu
Vizitator astterx

Tot ce ai nevoie e pe site-ul din link.Sfatul meu: nu te aventura in acest proiect daca nici o lista de piese nu poti face. Ai un circuit radio de pus in functiune, niste encodere-decodere antice si vei lucra cu tensiunea retelei. Toate constituie un bun motiv sa nu faci tu singur acest proiect. Fie ti-l face cineva de incredere, fie il cumperi gata facut.Nu ma lua in nume de rau, dar sunt de acord cu politica altor forumuri (nu si a acestuia, din pacate) unde forumistii refuza sa dea detalii constructive unui incepator cand proiectul implica tensiuni periculoase.

o lista de piese pot face si eu insa nu stiu cat de corecta ar fi de aceea am preferat sa solicit ajutor, prizele le am deja si functioneaza (au fost cumparate, nu realizate de mine sau altcineva, nu au fost desfacute niciodata), tot ce mi-ar trebui ar fi doar circuitul telecomenzii (pe care nu o mai am) care nu presupune lucrul cu tensiunea retelei, dupa cum se vede si pe schema: tensiune de lucru: 3-18V.

o alta problema este ca nu stiu unde as gasi toate piesele din schema.

In afara de faptul ca inveti ceva, proiectul e absolut inutil, telefoanele deconecteaza incarcatorul cand bateria e incarcata, consumul incarcatorului in gol fiind infirm.

probabil ca asa este, telefoanele deconecteaza incarcatorul insa eu la al meu Note 2 nu am observat asta, si daca il scot din priza cu toate aplicatiile instalate si internetul activat in permanenta, fara sa il butonez, in minutul urmator scade la 99% si de aici cred ca iar incepe sa incarce deci degeaba deconecteaza daca imediat reconecteaza si o tine asa toata noaptea si dupa cum am zis vreau si sa invat cate ceva.

Editat de astterx
Link spre comentariu
Vizitator astterx

deoarece s-a interpretat ca nu am absolut nici o cunostinta despre electronica am decis sa fac eu lista, in rog pe cineva sa o verifice

1 inductor 10uH ????

1 led4 intrerupatoare4 rezistente 10K4 rezistente 2,7K1 rezistenta 4,7M1 rezistenta 47K4 diode IN41481 tranzistor MPSH101 condensator 5P1 trimer condensator variabil 25P1 condensator 5P1 integrat HX2262 sau PT2262

imi poate spune cineva de unde as putea sa le achizitionez?

multumesc

Fă-ne să înțelegem . Tu dorești o telecomandă compatibilă cu prizele pe care le ai ?

da prizele sunt cele din link-ul trimis de mine in primul post.

telecomanda am pierdut-o si vreau sa imi fac alta.

Link spre comentariu

Rămânând deocamdată la telecomandă - fără integrarea RPi / Arduino și fără sesizarea terminării încărcării - ai de rezolvat următoarele probleme :

- partea de codare a comenzilor . Eu cred că varianta a doua de schemă ți se potrivește . Prin încercări va trebui să identifici adresele, dupe ce o pui în funcție.

- partea de radiofrecvență . Recomand să cumperi un modul Tx gata făcut, nu cred că ai condițiile să pui la punct unul , deși schema este simplă.

PT2262/2272 cât și module Rx-Tx se găsesc pe eBay (posibil numai perechi dar sunt ieftine ) . S-ar putea să fie și aici, pe forum.

EDIT Am nelămuriri asupra schemei respective , nu e clar cum ”se pune la masă”.

EDIT 2 M-am uitat pe cablaj , schema e ușor greșită, de fapt la fiecare buton corespund două contacte , Unul de la masă la D0/D1 și unul de la masă la Ax.

Editat de UDAR
Link spre comentariu
Vizitator astterx

@UADR multumesc pentru raspuns si sfaturi.

ma incapatanez totusi din dorinta de a invata ceva, sa realizez eu circuitul nu sa cumpar un modul gata facut, mai simplu era sa cumpar alte prize cu tot cu telecomanda si sa ma folosesc de circuitul gata realizat.

prizele au si ele adrese ce se pot modifica prin niste intrerupatoare. mi-am dat seama cum sa rezolv problema asta

am cautat pe net cateva magazine cu piese electronice insa nu le gasesc pe toate.

daca cineva are toate componentele si este dispus sa mi le vanda astept o ofera.

multumesc

Link spre comentariu

Încăpățânarea nu e totdeauna o calitate , dar , mă rog ... 

Te-ai gândit cum o să acordezi emițătorul pe 432,92Mhz ? De fapt , mai întâi , cum ai să faci bobina - aceea fără specificații.

Editat de UDAR
Link spre comentariu
Vizitator astterx

pai de ce 432 ca scrie 433,92 pe prize. nu m-am gandit inca la lucrul asta, le voi lua pe rand.

tocmai de aceea am solicitat ajutor pe forum si sper sa invat si eu ceva ca doar citind...niciodata.

Link spre comentariu

Ai dreptate e 433,92 . Nu totul se poate face doar cu ajutor de pe forum - de exemplu baza teoretică , care se capătă citind. Plus că ai nevoie de un frecvențmetru sau ceva similar pentru a acorda acel emițător.  Eu îți recomand încă o dată călduros să achiziționezi cel puțin partea de radiofrecvență. Altfel , fără ajutorul unui radioamator din orașul tău nu ai (aproape) nicio șansă . Teoretic , s-ar putea și fără - dacă totul merge perfect și mai ai doar acordarea de făcut - să o faci chiar cu ajutorul receptorului pe care deja îl ai . Eu personal nu m-aș înhăma la așa ceva.

Link spre comentariu
Vizitator astterx

@UDAR multumesc inca o data pentru ajutor

analizand sfaturile tale si catevacautari google m-am hotarat sa cumpar modulul RX-TX din care sa folosesc doar trasmitatorul.

imi confirmi te rog ca pinul 17 este cel pe care il voi folosi pentru transmiterea semnalului?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări