Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

filtru retea

v67

Postări Recomandate

Cineva are o "neplacere "dispare imaginea raminind un fond albastru cind releul frigiderului cupleaza-decupleaza sau la aparitia "scintei" la centrala termica banuesc  reteaua electrica  ce ce este comuna .Ma puteti ajuta  cu o schema si alte detalii pentru construirea unui filtru?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Cablul pt. tv este, cumva, tras pe langa instalatia electrica?Fondul albastru apare, la unele televizoare, din cauza de "lipsa semnal" daca o frecventa exterioara(scanteia centralei sau cuplarea/decuplarea termostatului frigiderului) perturba semnalul video, tv-ul poate "vedea" ca nu are semnal, depinde de tipul de tv, de tipul de semnal tv folosit(analogic sau digital), etc.

Cel mai simplu filtru ar fi cel de monitor montat pe alimentarea tv-ului.Pentru a construi un filtru ar trebui sa stiti ce frecvente parazite apar in retea la aprinderea centralei sau la comutarea termostatului.Se poate incerca montarea a doua condensatoare de 2,2 nF pe alimentarea tv-ului, unul pe faza si unul pe nul.Ar mai fi intrebarea:"Exista impamantare la frigider si la centrala?".Problema este destul de complexa, eu v-am dat doar cateva idei.Sper sa va fi fost de ajutor.Toate cele bune!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări