ionutz1985 Postat Noiembrie 16, 2014 Partajează Postat Noiembrie 16, 2014 salutare mesterilor. am probleme cu sursa la acest tv sursa este echipata cu urmatoarele componente. tda16846 optucuplor TCDT1101G final sursa SPP03N60S5 defectul persista untr-un mod de tacanit ca de ceas. ledul este stins. am scos finalulu de linii sal verific. acest este bun. am pus becul pe u1 nu da nici un rezultat pentru al aprinde. pe condensatoru mare este 315v. sa fie de vina tda16846 ? datim niste sfaturi pentru acest tda pentru a testa daca este el de vina. multumiri anca o data. Link spre comentariu
bobo Postat Noiembrie 16, 2014 Partajează Postat Noiembrie 16, 2014 verificati rezistenta de start de 3m9 ohmi si ar mai fi una de 1m ohm. daca rez este buna atunci tda16846p defect(nu oscileaza). verificati si condul electrolitic de pe alimentarea lui si daca se alimenteaza acest integrat. Link spre comentariu
ionutz1985 Postat Noiembrie 16, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2014 am testa si electroliticul de pe alimentarea lui si este ok am sa verific multumiri anca o data, sanatate multa numai bine. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Noiembrie 16, 2014 Partajează Postat Noiembrie 16, 2014 schimba dioda 1n4148 de pe alimentare chiar daca da bine la masuratoare astea mai fac probleme Link spre comentariu
iuliantv Postat Noiembrie 16, 2014 Partajează Postat Noiembrie 16, 2014 intre colector final linii si masa nu este un mic condesator fix albastru sau galben 0,5-1nf 2kv,acestea mai fac figuri,dati-l afara merge si fara de test,sau cel mai bine decuplati alimentarea trafo linii ,pentru a exclude trafo linii si recuperatele din ecuatii,sau chiar dioda de pe b+ poate face figuri,bineinteles daca sursa lucreaza Link spre comentariu
ionutz1985 Postat Noiembrie 16, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2014 da va anteleg. dar eu nu am nici o tensiune an emitor colector tz de linii scos din PCB. Link spre comentariu
dan cod Postat Noiembrie 16, 2014 Partajează Postat Noiembrie 16, 2014 Verifica condul de care se spune mai sus cel mic albastru sau maro intre colector si masa. Link spre comentariu
iuliantv Postat Noiembrie 17, 2014 Partajează Postat Noiembrie 17, 2014 daca ati scos finalul linii nu inseamna ca traful linii si ce este dupa el e ok,ln mare parte un trafo linii are in comun infasurarea b+ colector si 200v,si in toate cazurile b+ este comun cu colector,deci dupa cum spuneam mai sus cel mai simplu e sa decuplati alimentarea de pe trafolinii,daca este scurt in trafo linii in baleaj horizontal sau in bara de 200v acestea vor bloca sursa ,si este si normal sa nu ave-ti nici o tensiune pe b+ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum