Dorin007 Postat Noiembrie 16, 2014 Partajează Postat Noiembrie 16, 2014 Buna ziua.Am achizitionat de la un amic un laptop(daca ii pot spune asa) Smailo Pc Easy(model nbx8010a) fara hard disc.Si mi-am zis ca am un hard acasa si il pun,si o sa am un laptop ultra portabil.Toate bune si frumoase,l-am dus acasa si cand am bagat hard discul...pauza...nu il recunoaste,nici macar nu se aude cum il invarteste,sau ceva zgomot...mort complet...din cate am citit pe net hard discul original la laptop a fost de 160gb,si hard discul care il am eu este de 250gb pe sata.Hard discul meu este 100% functional...dar il mini laptopul ala nu merge deloc...Am incercat sa desfac laptopul,dar nu am reusit.Care poate fi problema?cum se rezolva(daca se poate)?Daca nu se poate,cum as putea instala un windows/linux pe un stick si sa ruleze...am rulat un windows xp live,dar nu mi-a placut,nu imi detecta placa wireles si bluetootul de pe laptop,etc...Daca ma puteti ajuta,v-as fi recunoscator!! Link spre comentariu
mihaighe Postat Noiembrie 17, 2014 Partajează Postat Noiembrie 17, 2014 (editat) Incearca cu un HDD pe USB sa instalezi pe el sistemul de operare si dupa asta sa rulezi vreun program de test sa vezi ce problema are laptopul. Trebuie sa se poata desface ,poate are suruburi sub tastatura ca majoritatea laptopurilor. Sau instaleaza pe card SD sistemul de operare,apropo vad ca in specificatii nu spune sa aiba "bluetootul", dar mai uita-te si prin bios si vezi ce setari mai are la HDD si la periferice. Editat Noiembrie 17, 2014 de mihaighe Link spre comentariu
Dorin007 Postat Noiembrie 17, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2014 Am un cd-rom portabil prin usb,si am incercat sa instalez windows xp pe un card sd,dar nu mi-o mers,se incarca fisierele si cand trebuia sa imi arate hdd/stick/sd sa pot face partiti,imi aparea ecranul albastru si imi scria ca nu am hdd.. Link spre comentariu
ovy83 Postat Noiembrie 17, 2014 Partajează Postat Noiembrie 17, 2014 verificati pe alimentarea hdd-ului (sata) tensiunea de 5v Link spre comentariu
Dorin007 Postat Noiembrie 17, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2014 Din pacate nu am cum sa verific,pentru ca nu pot desface laptopul sa masor... Link spre comentariu
Barbu Andrei Postat Noiembrie 17, 2014 Partajează Postat Noiembrie 17, 2014 nu are cum sa nu se demonteze. tastatura mai are niste cleme de prindere. dupa scoaterea tuturor suruburilor de pe spate, trececti la scoaterea tastaturii. dupa asta ar fi destul de usor. posibil ca tastatura sa fie lipita cu banda dublu adeziva. am patit la un laptop sa nu o pot desface fara a o deforma. ps*- as mai avea o intrebare - in bios este vazut? hdd-ul de laptop e mult mai silentios decat unul desktop. o chestie asemanatoare am patit cu un laptop toshiba. hdd functional, nu il detecta la instalare(il vedea in bios, dar nu il vedea la instalare nici un sistem de operare incercat). am zis sa pun suflanta pe placa de baza.....acum sta pentru piese ) . Link spre comentariu
Vizitator tomi01_2000 Postat Noiembrie 18, 2014 Partajează Postat Noiembrie 18, 2014 1. cand da problema de genul asta este un controller pe placa de baza de schimbat 2. vezi pe youtube cum se desface unul similar si il faci bucati cat de mici vrei tu 3. bios-ul trebuie verificat atent. mesajele care iti apar in bios, sunt definitorii si te ajuta mai mult decat o putem face noi aici Link spre comentariu
Dorin007 Postat Noiembrie 18, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2014 In bios nu imi citeste hdd-ul ,numai usb-ul sau cardul SD,cred ca tastatura este lipita cu banda dublu adeziva,pentru ca am desfacut toate suruburile existente de pe spate si am bagat un cutit(de nervi) intre tastatura si carcasa si am incercat sa o scot fortat si incepea sa se deformeze,asa ca am incetat...pe Youtube nu am gasit nimic similar...nu stiu ce sa mai fac...am incercat sa incerc un ubuntu live,dar mi se vedea ecranul negru si ledul de la wireless tot palpaia...am incercat cu un xp live,si a mers,dar nu imi detecta placa audio, placa wireless,si placa video...mai aveti ceva idei(inafara de domn` Tombe`) Link spre comentariu
riderinblack Postat Noiembrie 19, 2014 Partajează Postat Noiembrie 19, 2014 Acel "controler" se cam numeste chipset (mai exact southbridge dar in cazul tau nu pot fi sigur)...... De desfacut eu zic ca ar trebui sa mearga, cu putina atentie sa vezi unde poate sa fie ceva clips/surub. Iar daca vrei sa-l arunci eu as zice sa te mai gandesti, asa defect cum eu iti ofer 30 de lei pentru el. Link spre comentariu
Dorin007 Postat Noiembrie 20, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2014 o sa mai incerc cu ceva windows xp modificate.daca este stricat cipul,se mai poate face ceva? Link spre comentariu
riderinblack Postat Noiembrie 20, 2014 Partajează Postat Noiembrie 20, 2014 In unele cazuri da in altele ba. De la departare un diagnostic exact nu se poate pune..... Link spre comentariu
Dorin007 Postat Noiembrie 20, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2014 Azi,m-am inervat si l-am desfacut(cu greu...) si am luat placa de baza jos,si am observat ca este ceva ars pe ea,nu stiu exact cum sa ii zic(ca si pe unele harduri ide,ca si un fel de cip mic cu 6 picioare,imi scapa numele),in dreptul cablului care vine de la harddisc...oare se mai poate repara?pot atasa o poza daca ar ajuta la ceva... Link spre comentariu
riderinblack Postat Noiembrie 21, 2014 Partajează Postat Noiembrie 21, 2014 De obicei se pot repara, problema este de identificare a respectivului integrat (mai curand ceva transiztori acolo....). Dar pune o poza pentru edificare...... Link spre comentariu
Dorin007 Postat Noiembrie 23, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2014 Am facut o poza,dar nu se intelege mai nimic,si am uitat sa ii iau numele integratului,are 8 contacte de toate.Dar totusi : Link spre comentariu
riderinblack Postat Noiembrie 23, 2014 Partajează Postat Noiembrie 23, 2014 Ala e un mosfet 100% si ar trebui sa fie identic cu ceilalti 3. Daca nu atunci vei avea asa: 2 identici, unul diferit si cel explodat. Iar cel explodat este identic cu acela singur. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum